PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 19947
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

Dzisiaj o 9:00 ogladałam 1 odcinek 3 sezonu i Rikki i Zane miele inny głosy.
Czemu? Tamte byly super.

ocenił(a) serial na 10
Misia81

Skąd mamy wiedzieć czemu??
Zane ma już trzeci głos. Cóż, Tomasz Bednarek...

ocenił(a) serial na 10
ser_plesniowy

Ja powiem tak:

Głos Cleo, Lewisa, Dona i Nate'a - wiadomo standard, czyli dobrze...
Głos Belli wg mnie nie jest zły, mnie się nawet podoba.
Głos Zane'a - mmm, paranoja. Nie wiem może się przyzwyczaję, ale póki co najmniej mi się on podoba. ( to to jest Tomasz Bednarek, tak??)
A głos Rikki i Willa - ani tak ani siak.

Ogólnie dubbing nigdy nie był mocną stroną H2O, tak jest i teraz. Ale odcinek całkiem spoko, później seria się rozkręca. :)

ocenił(a) serial na 10
igi32ManU

Czyli jednak o 9.00 było H2o. No cóż obejrzę o 12.00 jeśli będzie to powtórka ;/

MichalNowak

Kiedy będzie nowy odcinek i czy nowe odcinki będą tylko w weekendy?

ocenił(a) serial na 7
Misia81

Dobrze, że Cleo ma swój głos chociaż. ;p
ale głos Rikki mi się nie podoba, bo jest za łagodny na jej charakter ;)
Zane ? - masakra.
Głos Belli i Willa jest ok. :)

NaomiClark_

Zgadzam się w 200% głos Rikki podkłada Iwona Rulewicz,a ona nie pasuje do jej charakteru. Poprzednia pani (nie pamiętam jak się nazywała)była idealnie dobrana :) Co do Zane'a nowy głos nie jest taki zły można się przyzwyczaić i mi on nie przeszkadza w zupełności. Wielki + dla pozostawienie głosów Cleo i Lewisa! Głos Belli ok i nic więcej, Will - dobrze, może być. Teraz czekamy na kolejne odcinki i mam nadzieję, że 3 sezon będzie ostatni bo ileż można serial ciągnąć.
BTW. Ktoś wie co to była za "agresywna" woda i dziwne wydarzenia na Mako?

Protector

Zgadzam się, podład głosu Rikki wogóle do Rikki nie pasuje . Pierwszy byl lepszy. Co do Zane'a to najgorszy głos był drugi podkład. Ale ten też jest okropny, jak można było tak go oszczepić. A głos Cleo jakoś brzmi lepiej niż poprzednio. Ale akrotka Pheobe Tonkin wygląda lepiej. A Will ma głos ok . Orazu wiadomo że będzie z Bellą. Jej głos też jest ok.

Black_White

"można było tak go oszczepić"
Sorry chodziło o "oszpecić" a nie "oszczepić" .

Misia81

No pozmieniali. Głos Zena jeszcze przeżyć się da ale do Rikki zupełnie nie pasuje. Ogólnie ten pierwszy odcienk był trochę dziwny. Szkoda, że nie ma już Juicynet i Asha..

użytkownik usunięty
brilliance

co to za sezon bez juicynet? :( przecież to tam zazwyczaj wszyscy się spotykali...eh i na dodatek bez Emmy masakra ale może się przyzwyczaję :(

Misia81

w ogole ten caly dubbing w tym serialu jest beznadziejny. rownie dobrze mozna go zastapic lektorem...

użytkownik usunięty
Misia81

Zapomniałam, że to dziś, trafiłam dopiero przed chwilą na nowy odcinek gdzieś w połowie i byłam zdezorientowana, mam nadzieję, że puszczą dzisiaj go jeszcze...
Ale jak usłyszałam głos Rikki to myślałam że padnę.. Dobrze, że nie zmienili głosu Cleo bo jest najlepszy. Swoją drogą to i tak denerwuje mnie dubbing w serialach aktorskich, no ale cóż, jest głownie skierowany do małych dziewczynek to nic dziwnego..
Szkoda, że nie ma Emmy i Asha, beznadzieja.. jak dla mnie to mogli w ogóle zaprzestać na drugiej serii bo coś czuję, że to nie będzie już to samo H2O co kiedyś.

"bo coś czuję, że to nie będzie już to samo H2O co kiedyś."
Pomimoże Bella przypadła mi do gustu, to jednak czuje że to H2o nie będzie takie jak kiedyś. Wraz z głosem Rikki zmienił się troche jej charakter, Zane chodzi ulizany i taki wydaje się grzeczny,za to aktorka grająca Cleo jest bardzo ładna w tej serii. Dziwi mnie że teraz ludzie uważają, że głos Cleo jest najlepszy, skoro wcześniej był denerwujący ;D
Też zauważyłam brak Asha...ciekawe co się z nim stało... tak krótko był Managerem JuiceNet, a już na starcie 3 serii widzę remont kafejki...troche mnie wbiło w ziemię.

Misia81

Pewnie teraz się będą spotykać u Rikki w knajpie. Ale szkoda, że nie ma JuiceNet. I właśnie-co z Ashem? Rozpłynął się nagle?

ocenił(a) serial na 10
Clear

Także nie wiadomo co stało się z Charlotte...

spyro0

Dokładnie. Charlotte i Ash zniknęli nagle, nawet o nich nie wspomniano i wgl , tak trochę beznadziejnie. Powinni jakoś to wszystko wyjaśnić, a nie nagle nie wiedzieć czemu nie ma Juicynet (Zane mówi ` to miejsce zbyt długo było zamknięte ` no okej , ale czemu ?! ) i tak samo nie wiedzieć czemu zniknął Ash i Charlotte. Powinni to jakoś wyjaśnić, wspomnieć o tym. Nie rozumiem czemu nie ma Asha, byłoby ciekawie. Może pojawi się w następnych odcinkach..

Właśnie - wie ktoś czemu odcinki 3 serii nielecą o 21.25 .. ? ; >

brilliance

Asha nie ma dlatego, ponieważ Jego postać była łączona z postacią Emmy, był jej chłopakiem, a skoro postać grana przez Claire Holt została usunięta z serialu więc musiały również zostać usunięte postacie poboczne, które były bezpośrednio z nią związane typu Ash, Elliot,jej ojciec i matka. Szkoda że nie wyjaśnili zniknięcia Asha, ale cóż tak musiało być widocznie uznali że bez Emmy postać Asha jest bez sensu i tyle.

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

Według mnie to jest trochę głupota. Ponieważ one nie tęsknią za Emmą. W ciągu 13 odcinków, które obejrzałem - była o niej mowa tylko w pierwszym. A skoro była to ich najlepsza przyjaciółka, to powinny za nią bardzo tęsknić, płakać i wspominać o niej. A tu lipa...
Spójrzmy na "Charmed" (wiem, że głupie porównanie): Prue umarła, a one w ciągu kolejnych 5 serii, nadal ją wspominają.
Wiem, że Emma nie odeszła na zawsze, tym bardziej powinny za nią teśknić, lub chociaż powinni udawać, że Emma pisze do nich SMSy lub cokolwiek.

Charlotte - na pewno z miasta się nie wyniosła. Ponieważ w drugiej serii się wprowadziła.

Ash - dziwna sprawa. Aktor jest zajęty rolą w innym serialu, ale powinni coś wyjaśnić.

Kafejka i jej pracownicy znikli, nic nie wiemy. Możliwe, że interes upadł, Emma wyjechała, więc zlikwidowali kafejkę. Wiadomo, że była bardzo połączona z Emmą - więc oddali ją Rikki i Zane'owi.

Według mnie bardzo dobrze, że powstała ta seria. Chociaż to już nie to samo co z Emmą. Teraz mamy wogóle inną obsadę i inne klimaty.
Mam nadzieję, że powstaną jeszcze inne serię, chociaż Emma już raczej nie wróci.

Trochę długo idzie im kręcenie i robienie efektów specjalnych.
Czekamy na jeden sezon bardzo długo, a w "Charmed" ( Przepraszam, ale uwielbiam ten serial) były lepsze efekty specjalne nawet w pierwszej serii (1998r.) i seria była co roku.

Trochę się rozpisałem:)
A co wy o tym wszystkim sądzicie?

spyro0

Jeżeli chodzi o to że wogóle ta seria powstała to bardzo się cieszę..
Ale jeżeli chodzi o to jaka jest tam fabuła to trochę mnie przerarza. ja nie oglądałam wszystkich odcienków 3 serii ale skoro mówisz że tylko w tym jednym odcinku o niej powiedziali że rzeczywiśmi masakra. Także oglądam Charmed i tam Prue jest bardzo często wspaminana lub porównywana z Peige itp.
A jeżeli chodzi o Asha i Charlotte. Wogóle co to miało być. jak Charlotte przestała być syrenką, tj ostatni odicnek 2 serii, to od razu znikła. Według ciebie na pewno się nie wyprowadziała ale zauważ że mówiła kiedys iz często zmienia szkoly i miejsca zamieszkania więc nie wiadomo.
Potem Emma wyznała Ashowi że jest syreną, on to zaakceptował i po mniejwięcej minucie już jest koniec odcinka. Miałam nadzieję że to będzie dalej kontynuowane w 3 serii ale jak Emma wyjechała to jej chłopak też gdzieś się rozpłynął. Dziwne...

A tak wogóle nawiązując do tematu: głos Rikki mi kompletnie nie pasuje o wiele lepszy był poprzedni i się chyba nie przyzwyczaje do nowego. A jeżeli chodzi o Zane - on i tak miał zmieniany dubbing 2 razy więc mi nie przeszkadza.

ocenił(a) serial na 10
__kasHa

Rzeczywiście Rikki ma okropny głos, wogóle tutaj nie słychać tego jej charakterku.

A najlepsze jest to, że zwiedza świat i ma ogon.
Tutaj trudno im ukryć tą tajemnicę to co dopiero w podróży???

spyro0

racja! Przecież ona się bała nawet pojechać z rodziną na wakacje a zwiedzać swiat? Nie no oni są nieżli...
A jeszcze wkurza mnie to że Lewis ma odejść (chyba gdzieś w środku). On i Cleo stanowili dla mnie parę idealną. Już od dzieciństwa się znali, bardzo lubili i podobali sobie. Nie wiem dlaczego to tak wymyślili (że lewis niby dostał propozycję wyjazdu do Ameryki) może to z powodów prywatnych aktora, ale wedlug mnie to powinni być z Cleo do ostatniego odcinka, bo to trochę takie smutne jak się zegnają.
I czytałam na Wikipedii że Rikki ma też kiedyś(nie wiem w którym odc) zerwać z Zane (znowu). Przecież do siebie też pasowali i Zane od tego czasu jak z nią był zmienił się na lepszego człowieka. Ojj......

ocenił(a) serial na 10
__kasHa

A tak na marginesie:

ODCINEK 54 - premiera we wtorek (6.04.) o:

10:00
21:25

:):) Pzdr.

__kasHa

Masz rację. Zauważyłaś wiele niedogodnień i niedokończonych wątków .Nagle 3 seria i aktorzy się wycofują. Teraz wiem, ze seria 3 będzie niepowodzeniem w połowie sezonu.

ocenił(a) serial na 10
Black_White

Gdzieś czytałem, że aktor grający Lewis'a nie chciał grać w serialu w którym rzadko może całować dziewczynę czy coś takiego.
Do tego ma lepsze propozycję...

Ja jestem ciekawy jak zakończą tą serię. I czy kontynuują serial, tylko głupio bez Lewisa i Emmy. Wiem, że w jednym z wywiadów Pheobe (Cleo) mówiła, że jest chętna na czwartą serię...

ocenił(a) serial na 10
spyro0

A nie sądzicie, że za bardzo skaczą ze zmienianiem wszystkiego z serii na serię ? mam na myśli, że w pierwszej serii Cleo to była straszna wieśniara ( ze tak to określe :D) z tą grzywką podwiniętą i fioletowymi ustami, inaczej się ubierała , miała inny charakter itd. w drugiej totalna zmiana. Modna, całkiem inne włosy, i charakter też się zmienił. A w trzeciej to już kompletnie - proste włosy zamiast kręconych i jeszcze większa modnisia.
A co do mojej dotychczas ulubionej Rikki - przecież w III serii to katastrofa ! Głos zbyt delikatny ( tragiczny ) ,przejmowała się co ma założyć ( jak przecież nigdy ) i wogóle zbyt miła . Pierwszy odcinek nowej serii kompletnie nie przypadł mi do gustu. Mają super wypasione komórki, gadają o ubraniach ...
A Bella ? Nagle się zjawia i już ją lubią ? A co z Emmą ? Gadały o niej z 2 minuty i co, koniec ?

Źle to wykombinowali. I gdzie Ash ? Gdzie Charlotte ? Tak samo było z Miriam, Byronem, Tiffany itd. - nagle znikają, bo nowa seria.
I księżycowe jeziorko, z seri na serię coraz bardziej sztuczne, niby podrasowane. Nie wiem jak wam, ale mi te zmiany wogóle nie przypadły do gustu.

Misia81

Chcę się coś zapytać 'spyro0' bo oglądałeś odcinki 3 serii. JA YT widziałam taki clip z h2o z różnych odcinków i był w nim taki moment: Kim w komputerze widzi zdjęcie swojej siostry Cleo pod postacią syreny i jest baardzo zdziwiona. Jaki to mniej wiecej odcinek i co tam w nim będzie (jeżeli wiesz oczywiście). Czy będzie podobnia sytuacja jak wtedy kiedy KIm znalazła pamiętnik Cleo z opowiadaniami i rysunkami syren? Odkryje ich tajemnicę czy znowu Cleo zbije ją z tropu mówiąc np. że to tylko kostium itp.? Jestem ciekawa tego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
__kasHa

Mówiąc prawdę widziałem 13 odcinków. Reszty niestety nie.
Nie było takiej sytuacji. Jeśli możesz to podaj linka:)

ocenił(a) serial na 7
Misia81

spyro0 masz racje co do Prue. Często jest wspominana , opłakiwana itp. a Emma 'ja też zanią tęsknie, będzie ciężko, gdzie teraz jest w Paryżu'.. Zwiedza świat pod postacią syreny? hmm. a może zrezygnowała z mocy...Za wiele zmian.

NaomiClark_

Nie mogła zrezygnować z mocy bo taka pełnia kiedy można ją stracić zdarza się raz na kilkanaście lat , z tego co pamiętam z drugiej serii. :)

użytkownik usunięty
brilliance

chyba raz na 50 lat ;) o to szybko chyba jej to nie przejdzie...xd

No właśnie, raz na 50 lat . A jak było w 2 serii ta 'szczególna' pełnia to one i tak nie pozbyły się mocy... mogliby sie postarać i bardziej rozwinąć wątek odejścia Emmy a nie tak 'na odwal'... co ci twórcy nie pomyśleli o widzach, którzy będą się domagać wyjaśnienia wątku Emmy..? Zwykły widz będzie chciał wyjaśnienia, a co dopiero zagorzały...

Black_White

aha i zapomniałam dodać... ciekawe że Emma zwiedza sobie świat i co udaje jej sie ukryć tajemnice...czyli jak jest w jakimś egzotycznym kraju to nie korzysta i się nie kąpie...
Mogliby wymyśleć coś bardziej prawdopodobnego...

Black_White

A może powiedziała rodzicom o tej swojej mocy? To jedyne normalne wytłumaczenie, bo w podróży raczej nikt nie potrafiłby ukryć czegoś takiego... Naprawdę, nie będę się tu domyślać, różne wersje mogą poprzychodzić do głowy...

Phoebe123

Jak dla mnie to już lepiej by było ( bez obrazy) gdyby uśmiercili postać Emmy. Przynajmniej wtedy jej zniknięcie miałoby jakieś logiczne wytłumaczenie- nie żyje,nikt nie wie o tym że była syrenką, nie ma kłopotów. A tak to co- niby mówicie że mogła powiedzieć rodzicom o tym że jest syreną- osobiście nie chcę mi się w to wierzyć, przecież tak cały czas ukrywały prawdę przed światem, bały się że ktoś się o nich dowie a teraz nagle Emma by powiedziała- mamo tato jestem syreną? mi to wgl nie pasuje. Po drugie wyjechała zwiedzać świat- i co nie pływa nigdzie, ucieka przed spryskiwaczami, pije w rękawiczkach gumowych żeby na nią nie spadła kropla wody?- też mi zupełnie nie pasuje jakieś chore to wszystko...! A Cleo i Rikki to już kompletnie o swojej ( najlepszej) przyjaciółce zapomniały? O ile jeszcze Rikki jakoś o niej wspominała w pierwszym odcinku i tęskniła to Cleo szybko to zgasiła mówiąc" cieszmy się razem z nią bo zwiedza świat" i to by było na tyle tej wielkiej przyjaźni... Jeżeli scenarzyści wiedzieli ze Claire Holt nie będzie grała w 3 serii to mogli chociaż ją namówić aby wystąpiła w 1 odcinku 3 serii żeby jakoś zniknięcie postaci Emmy wyjaśnić a tak mamy tylko spekulacje.

alunia_kiss

Masz całkowitą rację . Dziwne byłoby że najpierw obsesyjnie kryły swojego sekretu, i były momenty w których ludzie dawno powinni się dowiedzieć o tym, że są syrenkami, i co teraz Emma nagle: "Eee no rodzice jestem syreną" . Wtedy musiałaby powiedzieć o Mako, księżycowym jeziorku, pełni itd. A unikanie na wakacji wszystkiego co związane z wodą wygląda śmiesznie i jest chore. Jakby moja przyjaciółka wyjechała z miasta/kraju to długo wspominałabym ją. A Rikki i Cleo... 3minuty wspomnienia o Emmie i znaleźli sobie nowe zastępstwo Emmy- Belle. Ale mi przyjaźń rzeczywiście :/ Scenarzyści mogli przewidzieć to, że widzowie będą domagać się wyjaśnienia wątku Emmy i lepiej to rozegrać. Cala 3 seria jest tak dziwnie zorganizowana... bo gdzie się podziała reszta? Twórcy mylili się myśląc że wyjaśnienie wątku Emmy załatwi nieobecność pozostałych bohaterów.

użytkownik usunięty
Misia81

Eh dziewczyny, macie 100 % rację z tym wszystkim...
Po całej tej akcji z Charlotte powinny być ostrożne co do nowych syrenek.. Rikki się całkowicie zmieniła, przez dwie serie się z nią utożsamiałam, ale teraz to jej nie poznaję..
Nowe postacie pojawiają się i znikają bez podania powodu.
Pierwsza seria była najlepsza,ale druga też bardzo mi sie podobała, a najbardziej odcinki z Rikki i jej problemami finansowymi i ukrywaniem miejsca zamieszkania. Tyle że po tym jak wszystko się wyjaśniło akcja rozgrywa się nadal u Cleo.
Już nie mówiąc o tych dziwnych związkach, ja rozumiem że to serial dla młodszej widowni, ale te serialowe pary to raczej mi na przyjaciół wyglądają i nic więcej.

Zawsze mnie też zastanawiało jak syrenki utrzymują higienę podczas miesiączki xD

ocenił(a) serial na 10

Co do miesiączki - pewnie pomyśleli, że widownia to tylko 7 letnie dziewczynki które nie mają pojęcia co to jest :)

A szkoda, ze zrobiono z tego serial dla 7 letnich dziewczyn- mam 15 lat i to oglądam, bardzo to lubię. A co do wątku Emmy - nie wiem, mogliby wyjaśnić cokolwiek, z resztą nawet wyprowadzka byłaby lepsza niż zwiedzanie świata. Co do uśmiercenia Emmy - przez całą 3 serię musiałaby być żałoba !

strawberry95

Co Ty! Jakby uśmiercili Emmę to żałoba trwała by co najwyżej 5 minut, potem Cleo by powiedziała coś w stylu " szkoda że odeszła ale pewnie jej tam lepiej" następnie wraz z Rikki poszłyby na imprezę! Wiem że to brzmi okropnie ale takie są realia, ja nie widzę w nich wgl żadnego żalu, smutku czy też przygnębienia po "utracie" Emmy... Niby takie wielkie przyjaciółki codziennie się spotykały, praktycznie robiły wszystko razem, miały wspólny sekret, były ze sobą na dobre i na złe a teraz co? Pojawia się jakaś pierwsza lepsza Bella a Cleo już się cieszy że będzie ona " następczynią" Emmy i tylko mówi coś w stylu " to teraz mamy coś wspólnego" przyjmuje ją z otwartymi ramionami, jak najlepszą koleżankę a przecież się praktycznie nie znają...

alunia_kiss

Macie wszystkie racje... teraz jak o tym myśle i czytam Wasze wypowiedzi dociera do mnie to i zgadzam sie z Wami . 3 seria jest chyba najgorzej nakręconą i napisaną serią. No przynajmniej początek. Już chyba ta przeprowadzka byłaby lepsza, niż to, że Emma sobie zwiedza świat. Decyzja scenarrzystów była źle przemyślana. Bo jak można w podróży nie korzystac z wody? Albo właśnie jak dziewczyny ukrywały miesiączkę? Chyba faktycznie myśleli, ze ten serial będzie dla 7-letnich dziewczynek.

ocenił(a) serial na 7
Black_White

Macie rację. Totalna beznadzieja. Głos Rikki i Zane beznadzieja. Dubbing
faktycznie nie jest mocną stroną tego serialu. Do Charlotte w 2 serii
podchodziły sceptycznie i w ogóle, a tu Bella "o hej zostaniesz moją
przyjaciółką?". I w ogóle te postacie tak nagle poznikały. I co z tą
knajpką? Żadnego nawiązania czemu była zamknięta itd. Nagle tyle zmian i w
ogóle nawet niewiadomo skąd. Wielka przyjaźń z Emmą, a wspomnienia o niej w
jednym zdaniu i koniec. Kompletna katastrofa. Zresztą dla mnie kręcenie
kolejnych serii bez jednych z głównych bohaterów jest bezsensowne, tak samo
jak w niektórych serialach zastępowanie aktora grającego daną postać innym.

Misia81

Myślę, że uśmiercenie jednej z głównych bohaterów byłoby zbyt drastyczne jak na taki serial - no bo jednak większością widzów są osoby w wieku 5-10 lat . Ja mam 15 i lubie to oglądać , mimo wszystko . Co do wersji z przeprowadzką - myślę , że specjalnie zrobili wątek ze zwiedzaniem , żeby w razie nagrania 4 sezonu , Claire Holt miała "furtkę" do powrotu do serialu . Cóż , fakt , wszystko zrobili niezbyt fajnie , porównując do poprzednich sezonów , gdzie wszystko było ` dopieszczone ` ale nic na to nie poradzimy . Możemy jedynie gdybać w jaki sposób Emmie udaję się ukrywać .. Nadal nie moge przeżyć głosu Rikki - istna masakra no ale cóż . Także zauważyłam zmianę wyglądu Cleo - w tym sezonie wygląda na zdecydowanie starszą i dojrzalszą niż w poprzednich . Zresztą każdy się zmienił .. Wielka szkoda , że nie kontynują wątku Asha , Juicy Net i jej pracowników a także Charlotte . Zawsze byłoby ciekawiej .. Słyszałam coś kiedyś , że w trzecim sezonie miała być Charlotte oraz jej kuzynka czy coś takiego .. Jak widać chyba nic z tego nie wyszło . : D

ocenił(a) serial na 10
brilliance

Tak, ale to były plotki. Charlotte miała mieć kuzynkę bądź siostrę Chelli. Charlotte miała pokazać jej jeziorko i napuścić przeciw dziewczyną. Pamiętam, że czytałem także, że Kim lub Cleo jest adoptowana ( nie pamiętam która, ale chyba Cleo). Tak samo jak Bella miała mieć moc Emmy.

Większość z tego to oczywiście plotki. Czy da się zmienić nazwę tematu? Bo chyba bardziej pasowałoby: "3 seria - Pogaduszki".

5 kwietnia - 1 odcinek.
6 kwietnia - 2 odcinek.
7 kwietnia - 3 odcinek.

Później będą chyba puszczać te odcinki jakoś w kółko.
Niedługo za granicą odbędzie się premiera 18 odcinka...

spyro0

jasne za granicą 18 odcinek a u nas pierwsze odcinki... my to opóźnieni jesteśmy prawie zawsze... co do głosu Rikki kiedy go poraz pierwszy usłyszałam to aż krzyknęłam "Nieee" i kopara mi siadła... co za beznadzieja-pomyślałam...to samo tyczy się Zane'a .
Cleo zaskoczyła mnie swoim wyglądem w 3 serii. I to w jaki sposób mówi...
Zdenerwowalo mnie to, że dziewczyny poświęcily 3 minuty na wspomnienie o Emmie i koniec. I to ma być przyjaźń? Bo pojawiła się Bella i znalazły sobie zastępstwo? Zapomniały już o Emmie? Co z tego że Bella się pojawiła, powinny wspomnieć ją częściej niż raz w długości 3 zdań. I to ma być przyjaźń? Ja wspominałabym moją przyjaciółkę codziennie i tęskniłabym a nie jak to Cleo i Rikki zrobiły...Bella sobie przyszła to mają nową przyjaciółkę, a praktycznie i teoretycznie one się nie znają. Jedno czy 2 spotkania miały zarządzić o tym czy zostanie ich przyjaciółką . Twórcy chyba rzeczywiście myśleli, że to widownia dla 5-10letnich dziewczynek. Eh ta seria jest strasznie niedopracowana...

ocenił(a) serial na 8
Black_White

Dobra dziewczyny bo już się pogubiłam o której w końcu lecą te nowe odcinki?;)
a co do głosu Rikki i Zane'a to kompletna porażka...
Moim zdaniem to nie powinno być w ogóle żadnych dubbingów tylko po prostu lektor i każdy miałby swój własny głos a nie jakieś beznadziejne polskie dopasowania... przecież by było o wiele lepiej i prościej a nie kurcze. No naprawdę mnie te głosy wkurzają... Co o tym sądzicie??;))
No i zgadzam się z wami jest wiele nieporozumień w serialu niestety...

Misia81

Nie było mnie tu tylko parę dni i już jest ponad 40 komentarzy. A jeszcze na dodatek nie na ten temat co trzeba. Czytam sobie te kometarze i zgadzam się z reszta osób. 3 sezon - za dużo zmian. Wydaje mi się że poprostu scenarzyści sie zdawali sobie sprawę że wszystko się tak potoczy (odeszła głowna bohaterka) a oni mieli już ten 3 sezon mniej wiecej zaplanowany. I nagle wszystko musieli rzucic i wymyślać od nowa. Czytałam na kreskoweczki.pl bo ktoś sie pytał o Claire Holt, czy odeszła bo zaszła w ciąże, ale ktos wytłumaczył że to tylko plotka bo ona ma zagrać w jakimś odcinku ze ślubem (nie wiem kogo ten ślub ale gdzies widziałam ten moment). Mi to wszystko się jakoś nie klei.
Wiele rzeczy dla mnie jest niewyjaśnionych. Czego ta kafejka była zamknięta? Przecież do ostatniego odc 2 serii pracowała tam jeszcze Emma. Wogóle widząc ten 3 sezon mam wrarzenie jakby conajmniej rok czasu minął od poprzedniego (nagle mamy tam końcówkę wakacji).
A tak wogóle jak dziewczyny się kąpią? No bo przecież zaraz jak dotkną wody to wyrastają im ogony .A jak miały zamiar umyć sobie nogi, to co? Wiadomo także ze tak jakby skórę i włosy dziewczyna miału "inną" pod postacią syreny a inna pod ludzką (np. odcinek w krórym Emma ma czerwone włosy ale tylko wtedy jak jest syreną ). Więc nawet jak chciały sie wykąpać to i tak nie mogły bo przeciez po wyschnięciu znów były takie same.

__kasHa

Tak albo w 2 serii ostatni odcinek " pełnia o najsilniejszej mocy" i co nagle syrenki czyt. Cleo Rikki i Emma które ledwo co panowały nad swoimi mocami podczas zwykłych pełni sobie świetnie radzą podczas tej najważniejszej. Podczas gdy Rikki i Emma wychodzą z domu widać moment kiedy widzą księżyc i ten widok wgl nie robi na nich wrażenia, wyglądają normalnie tak jakby szły na lody albo po zakupy, potem w zupełności panują nad swoimi mocami są tak opanowane że szok rozumiem że w pewien sposób mogły nauczyć się kontrolować moce ale to moim zdaniem dość radykalna zmiana żeby nie dawać sobie rady podczas zwykłej pełni a podczas tej najsilniejszej wszystko opanować.
Jeżeli chodzi o postać Emmy to już nie wiem co myśleć, beznadziejnie to wszystko zakończyli cała sytuację z Claire Holt. Mogli już pokazać coś takiego że Emma chociażby przyjeżdża do dziewczyn odwiedza je, dzwoni, wysyła kartki cokolwiek a tutaj jej postać znikła i nie wiadomo co się stało. Cleo i Rikki- zachowanie beznadziejne szczególnie tej pierwszej znała Emmę praktycznie od dziecka a kiedy odeszła i pojawiła się Bella dziewczyny zachowały się tak jakby " wymieniły starą zabawkę na nowszy model"

ocenił(a) serial na 10
alunia_kiss

W ślubnym odcinku nie pojawia się Emma, wogóle się nie pojawia w tej serii (chyba, że o czymś nie wiem). W tym odcinku Lewis wyjeżdża...

spyro0

Nie no jestem zaskoczona tyloma niewyjaśnionymi wątkami, wpadkami ze strony scenarzystów, i nowościami...ta 3 seria to jakaś porażka jest. Nie przemyślałam całej 1 i 2 serii tak dokładnie, żeby zdać sobie sprawę ile było niedopatrzeń i błędów...

Ps. przed chwilą widziałam zwiastun 3 serii (dalszych odcinkow) na Disney XD i jutro (wtorek) jo 10:00 jest nowy odcinek h2o.

ocenił(a) serial na 8
Black_White

o świetnie dzięki za info zaraz będę oglądać ;D

ocenił(a) serial na 8
Black_White

Słyszeliście? nowy odcinek będzie jutro o 10.00 ....nie no świetnie akurat wtedy kiedy będziemy w szkole... wie ktoś może o której będzie powtórka?;)