PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330489}

H2O, wystarczy kropla

H2O: Just Add Water
2006 - 2010
6,6 20 tys. ocen
6,6 10 1 20036
5,2 4 krytyków
H2O, wystarczy kropla
powrót do forum serialu H2O, wystarczy kropla

Nowe przygody syrenek już nakręcone. Pojawią się około marca w telewizji zagranicznej, a jakiś czas później w polskiej. Nie zobaczymy już Emmy, zastąpi ją nowa dziewczyna Bella. Zane złamie serce Rikki, bo zakocha się w innej, ale nadal będzię znał jej sekret. Nie będzie już pary Emmy i Ash'a jak już się domyślacie. A związek Cleo i Lewis'a stanie pod znakiem zapytania.

kinomaniakxdd

lol skad takie info masz ze juz sa nakrecone :O ? ja slyszalem ze maja dopiero nakrecac nowe odcinki w marcu i zostana wyemitowane pod koniec roku 2009

ocenił(a) serial na 6
kinomaniakxdd

Skąd wiesz, że związek Cleo i Lewisa stanie pod znakiem zapytania. Tej informacji jeszcze nie słyszałam. Kurcze, a wydawało się, że już wszystko jest między nimi ok.

Cathy_Salvatore

coś Ci się pochrzaniło, oni dopiero w sierpniu mają kończyć kręcić, wyemitować w 2010, a w polsce (jeśli w ogóle wyemitują) jak dobrze pójdzie to pod koniec 2011, albo na początku 2012. chociaż, z tempem jetixa to pewnie wyrobią się dopiero na 2013:/...

Phoebe123

więc jeszcze kilka lat poczekamy z trzecią serią, jeśli ona w ogóle jest...

Phoebe123

Czytałam na zagranicznej stronie oraz na YT.

ocenił(a) serial na 10
kinomaniakxdd

Mam nadzieję, że info są prawdziwe i będą nowe odcinki :) Ale lipnie że nie bedzie Emmy i zastapi ją ktos inny :/ zein pokłóci sie z Rikki i nie wiadomo co z Cleo i Lewisem :/ Chyba juz nie mają pomyslow xD a ktos tu kiedys pisal że w nastepnej czesci dojdzie nowa syrenka do Cleo, Emmy, Rikki i Charlotte, ale najwyrazniej zmyslal bo przeciez Charlotte juz nigdy nie odzyska mocy. A co do tempa jetixa to zgadzam sie, wszystko tak wolno albo te powtorki, ile razy mozna ogladac to samo.

Rockin_Up

no to jest już okropne:/ kończą serie drugą... i od nowa puszczają pierwszą:/ja podejrzewam, że oni będą to już w kółko tak puszczać... czyli czeka nas... cztery lata męki:/ potem może puszczą(albo i nie puszczą...) trzecią serie... a jak skończą trzecią... to od nowa pierwsza:D i tym sposobem będzie to w sumie serial na całe życie, jeśli ktoś by tak to oglądał:D

ocenił(a) serial na 10
Phoebe123

wszystko tak puszczają w kółko, ciagle powtorki i jeszcze 2 odcinki na raz, ile można... :/ na przyklad wczoraj setny raz widzialam odcinek jak Cleo poszła na zabawe nad basenem :/ Ja coś wątpie żeby tą nastepną serie szybko puścili :/ O ile puszczą... bo jak na razie to plotki są.

Rockin_Up

jeju, jeszcze nie wiadomo czy ta trzecia seria jest! mi się wydaje, że druga była ostatnia... ale nie wiadomo. ja w ogóle wątpię, że obejrzę to. bo jeżeli puszczą, ale w 2020 roku, to ja pięknie dziękuję...:/

Phoebe123

o moj boze ale wy macie problemy ^^ ,h2o na 99 % zostanie wyemitowana pod koniec tego roku na jesien w telewizji "TEN"!! ,a co do jetixa to puszcza go jak go wykupia i zrobia dubbing na wisone 2010 roku !! poszukajcie sobie na zagranicznych stronach wywiadow itp itd. "PS" a po co czekac ,az bedzie na jetix ,napisy napewno sie pojawia jak wyjdzie film wiec nie wiem w czym problem :]

dager100

a jetix potrafi robić dubbing 3 lata!
a jeśli 3 seria jest, to będzie emitowana w Australii najwcześniej w 2010...!
jeszcze jedno: nie wiem na jakiej stronie Ty czytasz te artykuły, ale w każdym pisze wyraźnie, że najwcześniej w 2010! albo nie umiesz przetłumaczyć...

użytkownik usunięty
kinomaniakxdd

No,w końcu się coś dzieje na tym forum.A co do jetix to rzeczywiście dobijające jest to że puszczają 1 serie, 2 serie, 1 serie, 2 serie, 1 serie i 2 i 1 i 2 i 1 i 2 i 1 i 2 i 1 i 2 i 1 i 2 i 1 i 2 i... końca nie widać

ja podejrzewam, że oni tak będą to puszczać w nieskończoność... ciekawa jestem, czy jak będziemy mieli po 30-40 lat, to też będą to tak puszczać... do 2013 będzie to powtarzane, na bank... no ale postawmy się na ich miejscu... emisje tak głupio zawieszać, żeby potem za 3-4 lata ją wznawiać z nową serią, a po jej emisji, to też w sumie nie wiadomo, co robić... i tak to powtarzają... no ale dla widza to strasznie denerwujące, bi mało kto lubi oglądać w kółko to samo... ale cóż...

kinomaniakxdd

3 seria NIE jest jeszcze nakręcona, a wyjdzie w Australii gdzieś na koniec roku (jak dobrze pójdzie to na jesień) czyli u nas będzie pewnie sporo później. To Rikki zerwie ze Zanem, nie na odwrót. Związek Cleo i Lewis prawdopodobnie się rozpadnie, patrząc na to, że Angus McLaren odszedł z H2O w czasie kręcia 3 serii, by bardziej poświęcić się serialowi "Packed to the rafters" i innym (zdjęcia z jego udziałem zakończyły się jakieś 1 lub dwa tygodnie temu - nie jestem pewna).

artemidaster

(ja jak zwykle niedoinformowana)
czyli co, on odchodzi na dobre?

Phoebe123

Tak, odchodzi na dobre. W sumie mu się nie dziwię, w końcu H2O to serial dla dzieci, a on w tamtym roku zaczął występować w normalnym, obyczajowo - komediowym serialu. Gra chyba nawet gościa starszego od siebie (nie jestem pewna, nie miałam czasu by obejrzeć wszystkie odcinki:P), a nie tak jak tu, nastolatka, który nawet pocałować swojej dziewczyny normalnie nie może, to bo serial dla dzieci, więc wszytko na co może sobie pozwolić to "buziak" w usta:P

INNE FAKTY:

Co do Emmy, to to ona pojawi się chyba w pierwszych 3 czy 4 odcinkach.

Ta nowa Bella (Indiana Evans) została syreną jak miała 8 lat. Zobaczymy ją śpiewającą (solo albo wraz z jej zespołem).

Pojawi się serfer Will Benjamin (Luke Mitchell). Będzie się starał odkryć sekrety Wyspy Mako. Bella będzie czuła do niego miętę. Nie będzie ona jednak jedyną zainteresowaną Willem - nie wiadomo, jednak, czy chodzi o Rikki lub Cleo, czy może o jakąś normalną (nie-syrenę) dziewczynę. Will będzie też się starał odkryć sekrety Wyspy Mako.

W serii 3 Księżycowe Źrodełko niejako "ożyje" i stanie się zagrożeniem nie tylko dla dziewcząt, ale także kluczem do ich przeznaczenia i bezpieczeństwa całej planety.

W 3 serii H2O na bank zobaczymy czyjś ślub. Nie wiadomo jednak, kto z kim się hajta :-) (źródło: http://www.goldcoast.com.au/article/2008/12/03/27991_gold-coast-news.html)

To tyle jeżeli chodzi o znane mi fakty:) Wszystkie zostały zaczerpnięte z oficjalnych stron producentów albo artykułów znalezionych na australijskich stronach:)

artemidaster

ee, to któraś z syrenek weźmie ślub?

Phoebe123

Na pewno żadna z syren. Na zdjęciu wyraźnie widać, że panna młoda to dorosła kobieta, a pan młody chyba trochę siwieje:P Zresztą, Rikki (w niebieskiej sukience), Bella (w pomarańczowo - różowej) i Cleo stoją obok. Cleo praktycznie nie widać bo jest prawie całkowicie zasłonięta przez Bellę, ale ponieważ widoczna jest ręka (ciemniejszej niż u Rikki I Belli karnacji) i pasma ciemnych włosów, wnioskuję, że to Cleo:P

Kto wie, może ojciec Rikki się żeni ;-)

ocenił(a) serial na 8
artemidaster

Na jetix'a to nie ma co czekać:P Trzeba będzie ściągnąć odcinki po angielsku i na pewno jakiś fanatyk h20 zrobi napisy i wrzuci do sieci:P Myślę ze oglądanie 3 serii będzie możliwe jakieś 2 miesiące po premierze światowej.

nikhatlak

lol skad macie info ze Angus nie bdzie w 3 seri :D ,nagle jeden z glownych bohaterow zniknie z serialu bez zadnych wiesci O_o troche dziwne :> rozumiem taki np. Bayron z 1 sezonu ale nie Angus :D wedlug mnie bez niego to nie bedzie juz ten serial :(

dager100

Jak skąd mamy info? Z neta oczywiście. Np z tej strony: http://www.goldcoast.com.au/article/2009/01/21/41331_gold-coast-top-story.html

A czy z niknie bez żadnych wieści to nie wiadomo, może się przeprowadzi albo coś... Zresztą, skoro Claire Holt mogła odjeść, to czemu nie Angus?

użytkownik usunięty
artemidaster

z jednej strony to szkoda że odchodzą,a z drugiej strony to może film stanie się ciekawszy jak wejdą nowi aktorzy i będą zmiany

Ja tam zawsze powtarzam, że we wszystkim trzeba szukać pozytywów :-) Chociaż, z drugiej strony, wolałabym, żeby Phoebe Tonkin odeszła zamiast Claire Holt - Jakoś nigdy nie cierpiałam Cleo :P Moją ulubioną syreną zawsze była Rikki, potem Charlotte, potem Emma, a Cleo na końcu. Szkoda, że Charlotte była tylko w 2 sezonie - bo zrobiła się jędza i musiały pozbawić ją mocy. Założę się, że gdyby producenci wcześniej wiedzieli, że Claire odejdzie i że będą kręcić 3 serię, to nie zrobili z Charlotte zołzy:) A w 3 serii Charlotte mogłaby zająć miejsce Emmy, i tak równowaga świata byłaby zachowana:P 3 syreny - 3 moce (Charlotte mogłaby zostać z mocami Emmy a utracić pozostałe) - 3 kolory włosów (brunetka, blondynka i ruda:P). A tak to lipa trochę... Miejmy nadzieję, że Bella da się lubić, i że 3 seria nie będzie się kręcić tylko wokół niej:/ To byłoby zupełnie N-I-E F-A-J-N-E !

artemidaster

ja się cieszę bardzo, że charlotte straciła moce. nikt chyba jej nie lubił.
a ja bym wolała, żeby odeszła rikki, bo jej nie lubię:P i ona ma najgorsze moce i zawsze jakiś problem!

Phoebe123

Ja Charlotte uwielbiałam:D I to nie prawda, że nikt jej nie lubił - nie wiem, czy zauważyłaś, ale wrogość i nienawiść do Charlotte pojawiła się dopiero na krótko przed tym, zanim została syreną, czyli po tym jak zaczęła węszyć co dziewczyny miały wspólnego z jej babcią. I czy można się jej dziwić, ze chciała się dowiedzieć, o co w tym wszystkim chodzi, czemu mają takie same medaliony jak jej babcia, skąd mają jej zdjęcie itp. Czy naprawdę można ją za to winić? Tuż po tym, jak została syreną, wciąż jeszcze była tylko słodką dziewczyną, niezmiernie podekscytowaną ogonem i mocami (zupełnie jak Rikki na początku). Kiedy dziewczyny (zwłaszcza Rikki) były ciągle jej przeciwne, wtedy dopiero przeistoczyła się w zołzę! Bo za co widzowie jej nie lubią? Z 2 (powtarzam 2!) powodów - bo zakochała się w Lewisie (i zaczęła z nim chodzić) i dlatego że została syreną (i otrzymała wszystkie moce) A Cleo hipokrytka sama była sobie winna - zerwała pierwsza i miała potem pretensje, że Lewis spotyka się z inną. I to jest główny powód, dla którego tak jej nie lubię - nie znoszę hipokrytów bardziej niż ludzi fałszywych i kłamliwych.

ps: czy tu usuwają off-topowe posty?:D jak tak, to obircuję, ze więcej nie będę:P

artemidaster

no właśnie większość jej za to nie lubi (np. ja:))...

nie, nie usuwają, bo administrator był na tej stronie ostatnio może 3 lata temu:D

Phoebe123

"Na jetix'a to nie ma co czekać. Trzeba będzie ściągnąć odcinki po angielsku i na pewno jakiś fanatyk h20 zrobi napisy i wrzuci do sieci... Myślę ze oglądanie 3 serii będzie możliwe jakieś 2 miesiące po premierze światowej."
----> po pierwsze: skąd ściągnąć?
po drugie: wątpię, "h2o..." to serial dla dzieci i młodzieży, a nie dla dorosłych, więc nie ma do tego napisów...
po trzecie: jetix nie wyrobi się "w dwa miesiące po premierze"! będzie możliwe...w dwa... lata po premierze!

to dotyczy trzeciej serii, której prawdopodobnie nie ma, nie było i nie będzie!

Phoebe123

1.Skad sciagnac ?? Sa torrenty z pierwsza i druga seria (i nie tylko po angielsku z emisji w stacji TEN)
2. Na napiprojekt sa napisy do tych plikow po angielsku.
3. Skoro jak piszesz trzeciej serii prawdopodonie nie ma, nie bylo i nie bedzie to z czym Jetix mialby sie nie wyrobic jak twierdzisz ?

marko_i

Każde z was po trochu sie myli:P

1. Odcinki 1 i 2 serii można ściągnąć i w oryginale (angielski) i z polskim dubbingiem. I to nie tylko przez torrenty, ale i przez serwery typu rapidshare, megashare, megaupload itp
2. Przez napiprojekt można spokojnie ściągnąć polskie napisy do zarówno 1 jak i 2 serii. To prawda, że pojawiły się sporo po zakończeniu 2 serii, ale że serial zdobył już popularność w Polsce, to myślę że po wyjściu 3 serii napisy pojawią się szybciej.
3. Wcale nie będzie trzeba czekać 2 miesiące na odcinki 3 serii. Jak wychodziła 2 seria, to każdy odcinek był dostępny w sieci 1 tydzień później - odcinki wychodziły na kanele TEN chyba w piątki - czyli w następny piątek odcinki były już dostępne na torrentach (czasami zdarzała się obsuwa o 1 czy 2 dni, ale nie było to nagminne)

ocenił(a) serial na 8
artemidaster

Ale ja te miesiace liczylem z wyjsciem polskich napisow. Jak bedzie juz wogole po ang 3 seria moge dawac linki do odcinkow i napisow, bo po pierwsze to zaden problem poszperac w sieci 5min po drugie sam dla siebie bede pobieral.

nikhatlak

aa, mam pytanie: jak można ściągać z torentów skoro:
-rejestracja trwa długo
-płaci się za nią
-ponadto... wszystkie pliki są w formacie zip!!! a jak się je otwiera to albo: "ostrzeżenie: znaleziono wirusa", albo jakieś znaki w notatniku...

ocenił(a) serial na 8
Phoebe123

1. Rejestracja trwa 10min gora
2. Placisz przy rejestracji 6,10zl smsem i korzystasz do woli
3. Nie bede sciagal przez torenty tylko z bearshare, rapidshare, chomikuj.pl (to jest platne ale i tak tam raz na miesiac place 6.10zl i mam 3,5gb tygodniowo)

Phoebe123

Dziecko kochane, to ile Ty masz lat, (albo ile masz komputer) że nie wiesz jak się .zip otwiera? Przecież to jest jeden (albo zamiast niego Winrar jak kto woli) z najbardziej podstawowych programów, jakie każdy komp musi mieć! Wystarczy ściągnąć program Winzip, zainstalować, a potem na plika cośtam-part1.zip (jak masz już wszystkie części ściągnięte) kliknąć prawym przyciskiem myszy a potem "wypakuj". I Ci się pięknie wszystko wypakowuje. Co to torrentów, to kto CI każe korzystać z płatnych, skoro jest mnóstwo stron z torrentami bezpłatnych (większość po angielsku). I od czego jest chomik.pl?:P

ocenił(a) serial na 8
artemidaster

Ze wszystkich p2p da sie sciagnac h2o, rownie latwo poszukac na forach link do uploadow na rapidsharze lub czyms takim. Te porady o winzipie itp. byly do Niej/Niego czy do mnie?:P

nikhatlak

Do Alyssy oczywiście:P Przecież to nie ty uskarżałeś się na te okropne zipy:P

ocenił(a) serial na 10
kinomaniakxdd

A ja mam pierwszą i drugą serię na płycie dvd... Ściągnęłam sobie... Jeśli ktos chce to pisać:)

ocenił(a) serial na 10
igi32ManU

Sorry... Ściągnąłem a nie ściągnęłam:):) :P

igi32ManU

noo, to nie wiem, mój komputer kupiony rok temu, dla Ciebie czyli stary? no wiesz, ja jakoś to wiedziałam, i tak właśnie otwieram... wszystko co trzeba mieć, to ja mam, nie martw się... co, myślałaś, że popiszesz się wiedzą? nie udało Ci się... zipy "wypakować" potrafią jedenastolatki, tylko gorzej, jak są wadliwe... i co teraz, mistrzu? masz jakiś program do naprawiania? he? bo popatrz, zipy z innych stron działają bez zarzutu, z torentów akurat nie... chociaż, nie próbowałam tych polskich "torenty.org", czy jakoś tak, ale nie zamierzam, bo to kosztuje...
aha, i chciałam Ci powiedzieć, moja droga, że sama "świecisz" inteligencją, skoro dla Ciebie to takie oczywiste, a sobie tłumaczysz... to nie forum do popisów...
a poza tym to poprawna polszczyzna się kłania!

ocenił(a) serial na 7
Phoebe123

"a poza tym to poprawna polszczyzna się kłania! "

Daj już spokój - czepiasz się innych a sama zdania nie potrafisz zacząć z wielkiej litery :D

Poza tym gratuluję zaradności. Zdobycie wszystkich odcinków zarówno po polsku i jak i angielsku ( w sumie 104 odcinki) zajęło mi trzy popołudnia bez żadnych opłat. Jak się ma kiepski transfer, to może to potrwać nieco dłużej. Linków do odcinków jest zatrzęsienie i instrukcji ściągania też, ale do tego trzeba umieć korzystać z umiejętności sprawnego wyszukiwania informacji w Internecie. Poświęć trochę czasu na ćwiczenie tej umiejętności zamiast biadolić i czepiać się, że torrenty są płatne, że pliki nie dają się rozpakować... Jakoś większość ludzi potrafi sobie poradzić, a Ty nie - ciekawe dlaczego ??

igi32ManU

naprawde masz?? to swietnie a moglibysmy sie jakos wymienic tymi odcinkami?:)))))0

ocenił(a) serial na 7
cudko

Piszcie na maila: joannadlugosz@gmail.com.

ocenił(a) serial na 10
kinomaniakxdd

http://www.chomikuj.pl/grumayz/dla+dzieci/H2O+wystarczy+kropla+(PL)

Proszę bardzo to strona z odcinkami z 1 i 2 serii. Można ściągnąć lub obejrzeć... Dodam, że jest to avi...

Ja an tej stronie 1 odcinek pobierałem ok. 40min

igi32ManU

no tak, za to Ty masz świetne transfery... pozazdrościć...
i co jest złego w tym, że ktoś dba o porządek i kulturę językową? tak, tak wszyscy jesteśmy w Polsce..!
wyszukiwanie w internecie? to akurat mam opanowane...
i radziłabym tak zawzięcie wszystkiego nie ściągać... możesz sobie kłopotów narobić... :P

Phoebe123

Po pierwsze - nie bądź hipokrytką - najpierw pytasz skąd ściągnąć odcinki, a jak ktoś Ci odpowie, to ich straszysz żeby się ze ściąganiem nie odnosili! A jakbyś wyszukiwanie w internecie miała opanowane, to nie musiałabyś się pytać skąd odcinki ściągnąć - przeczysz sama sobie. Wystarczy wpisać "h2o wystarczy kropla download" i już na pierwszej stronie wyskakuje Ci mnóstwo stron, i nie mówię tu tylko o torrentach. I gdyby nie internet - to byś była zdana na telewizję i wypożyczalnie dvd - (a wszyscy wiemy, ile tam filmy kosztują) więc nie biadol, że parę zł za rejestrację to drogo:P
Po drugie - coś Ci w mojej "polszczyźnie" przeszkadza? Owszem, w moich postach jest kilka błędów, ale LITERÓWEK, a ty brzmisz jakbym co najmniej "bohater" przez ch napisała (lub inne tego typu najgorsze z możliwych ortografów). Najlepiej najpierw swoje posty sprawdzaj - i pisz z dużej litery nowe zdania, zanim zaczniesz czepiać się innych.

I następnym razem jak podajesz jakieś informacje niesprawdzone (jak to z datą emisji 3 serii) to nie podawaj ich w ogóle! Proste - nie wiesz - nie piszesz. I czytaj ze zrozumieniem (jak napisałam, że nie wiadomo czyj to ślub, to Ty zapytałaś czy któraś z syren wychodzi za mąż) :P To by było na tyle:P

A co do nowości o 3 serii - ukazało się (jakiś czas temu w sumie:D) zdjęcie Rikki, Cleo i Belli jako syreny: http://www.goldcoast.com.au/article/2009/02/11/47901_gold-coast-feature.html

artemidaster

ciekawe...

Phoebe123

a co do zdjęcia: dziwne mają ogony...

Phoebe123

Ee...jeś;i macie jakieś link...do fot. z 3 serii to bardzo proszę o przesłanie ;))

rybkariki123

a po co Ci "foty(!!!)" z trzeciej serii? :P