PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87505
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

- Scena otwierająca ze 'śmiercią' Hannibala była nakręcona świetnie, widać że Will zaczyna się 'zmieniać'.
- Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że w odcinku nie było chyba ani jednej sceny z Alaną. Pewnie dlatego tak mi się podobał.
- Dlaczego ludzie ZAWSZE przewracają się podczas ucieczki?
- Hannibal: "Czy jesteś w stanie wyobrazić sobie rozrywanie kogoś na strzępy?" i ten przebłysk uśmiechu na twarzy. Powalająca scena :)
- Chyba jestem dziwny, bo bardziej poruszył mnie ranny piesek Willa niż porozrywani ludzie. Hmmm.
- "Jesteśmy kwita" - oj, chyba nie. Przez Lectera skończyłeś w wariatkowie, Will. Za to jeszcze się nie odwdzięczyłeś.
- W następnym odcinku Freddie, hurrra!
- Ugh, ale tępe krówsko też. Trudno, jakoś ją przeboleję.

Ogólnie całkiem niezły odcinek.

orvaldi

Taki sobie odcinek, ale jeśli miałbym powiedzieć czy na plus czy na minus, to pewnie byłby na plus.. z pewnością za 'horrorowaty' klimat w niektórych scenach <może nie najwyższych lotów, ale mi się podobało>. Scena otwierająca odcinek była NIESAMOWITA! Cholewnie mi się podobała, bez dwóch zdań. Odcinek plusuje również za brak dr Alany <ale po zapowiedzi zanosi się na jej powrót w następnym odcinku..>. Scena na początku odcinka <ponownie xd> z Hannibalem przygotowującym żarcie.. well, po raz kolejny zadałem sobie pytanie, czy twórcy naprawdę postanowią to wszystko usunąć i Lecter zostanie złapany? Czy może dalej wykorzystają koncept z postaciami, ogólnym zarysem historii ALE Hannibal będzie dalej na wolności? Jakoś ciężko mi uwierzyć, że będą chcieli zmienić tę koncepcje - a po tym odcinku uważam, że powinna zostać zmieniona z przyszłym sezonem bo nie wiem czy będę w stanie 'po raz kolejny' kupić to, że Hannibal robi sobie FBI w balona, jest zawsze o krok do przodu, sam sobie robi co mu się podoba z 'tymi złymi' <lub nie>, karmi innych swoim przepięknym żarciem, itp.itd. Poza tym fajoooska scena z Willem ratującym swojego pieska xD

ocenił(a) serial na 6
orvaldi

Nie podoba mi się to w jakim kierunku idzie ta cała sytuacja. Cały czas myślałam, że Will tylko pogrywa z Lecterem chcąc go w jakiś sposób złapać. Nieco się ta teoria kruszy w momencie zabicia Randalla (gołymi rękoma - jakim cudem ja się pytam?) i przytaszczenia go do domu Lectera. Chyba, że porozumiał się w tej sprawie z Crawfordem w co wątpię...
Chociaż scena z ratowaniem pieska super xd

ocenił(a) serial na 2
Lellandra

Przecież miał strzelbę w łapie...

ocenił(a) serial na 6
kelas_aina

No miał, ale w migawce przyszłego odcinka pokazywali jak sobie poobijał ręce i Hannibal się go pyta czy go zabił gołymi rękoma, a Will mu na to, że było to bardzo intymne, heh. Zresztą na zwłokach nie było rany postrzałowej...

ocenił(a) serial na 10
orvaldi

Pierd.ołka z kwejka.pl nie wiem, gdzie wrzucić.

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/04/ecf248f4d58d94573ba364f4253c188c_o riginal.jpg?1398601506

ocenił(a) serial na 7
orvaldi

Scena z koniem jest żywcem wyjęta z książki i filmu "Hannibal po drugiej stronie maski", tylko tam oprawcą jest Hannibal

ocenił(a) serial na 10
trolik_filmaniak

No oczywiście, że wyjęta żywcem :) Nie tylko ona xD

ocenił(a) serial na 7
jocisko

true ;)

ocenił(a) serial na 10
trolik_filmaniak

http://plaid-suits-and-paisley-ties.tumblr.com/post/84138344701/beaufortplace-ma nhunter-1986-hannibal-2-09

ocenił(a) serial na 8
orvaldi

"czemu ludzie zawsze się przewracają" - to samo pytanie padło w mojej głowie jak ta laska w białym płaszczyku się przewróciła i tylko czekałam aż Will z tym psiakiem też wywinie orła. To, że tego nie zrobił trochę mnie zaskoczyło;)))

wassp

Bo przewracają się ofiary - dosłownie i w przenośni ;)

wassp

Kolejne przemyślenia z serii "czemu zawsze w filmach": czemu zawsze w filmach i serialach, a zwłaszcza w tak zwanych "sex scenes", ludzie śpią (i nie tylko) :D) pod prześcieradłami, a nie pod kołdrą? Może wypowiedź bardziej do tematu "Romans Hannibala", ale co tam ;)

ocenił(a) serial na 8
Raven2232

i ciekawe dlaczego zawsze jak gaszą światło to mają niebieską poświatę;)

ocenił(a) serial na 10
wassp

Mnie zastanawia kto i kiedy rozpalił w kominku :)

orvaldi

TEN PIESEK BYŁ NAJBARDZIEJ PORUSZAJĄCĄ RZECZĄ JAKĄ WIDZIAŁAM W SERIALU KIEDYKOLWIEK. CHYBA PO RAZ PIERWSZY ZAANGAŻOWAŁAM SIĘ EMOCJONALNIE