PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 88 tys. ocen
7,9 10 1 87505
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Co sądzicie o tym odcinku? Uważam, że jest jednym z lepszych w tym sezonie. Wspomnienia o Mischy lub
rozbijająca się filiżanka były czymś, na co bardzo czekałam, zważywszy na to, że ten sezon opiera się na
książce "Hannibal". Więcej takich momentów.
Również bardzo się cieszę, że nareszcie wspomnieli o Abigail. No i dobrze, że Freddie żyje, chociaż nie było
to zaskoczeniem.

ocenił(a) serial na 9
m29

Myślę że Alana dodatkowo zaczęła by się jeszcze puszczać z Willem :D

ocenił(a) serial na 2
Lukasero

Myślisz, że by ją jeszcze zechciał?

kelas_aina

Nieee... Widać było w tym odcinku, że jest śmiertelnie urażony.
"Hannibal is good enough for you."

ocenił(a) serial na 2
Moongirl

No i ma rację. Nie dość, że go wystawiła to jeszcze do wyra z Hannim poszła. Litości.

Lukasero

Will ma teraz lepszą partię, z Alaną w depresję można wpaść. Zobaczcie od kiedy się z nią nie zadaje pozytywnie się zmienił, wynormalniał, nie jest już mongołem takim.

wikatoria71

oglądam, tak z ciekawości jak się to wszystko potoczy, ale już tylko forward, forward, forward .......

ocenił(a) serial na 10
wikatoria71

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2014/05/2e4fda671100553592058b0b77aa116b_o riginal.jpg?1400164459

ocenił(a) serial na 10
wikatoria71

https://www.facebook.com/seryjnyhani

To nawet spoko stronka xD

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/s403x403/10172796_143644 6769929185_593178293500083648_n.jpg

wikatoria71

Mocno spóźniona recenzja, wszystko juz właściwie zostało napisane, więc tylko kilka uwag, dla tradycji.

Poziom kiczu osiągnąl stan krytyczny.Ilość rogacizny wzrosła w zastraszajacym tempie. Efekty specjalne wołają o pomstę do nieba.

Serial nie osiagnął jeszcze poziomu The Walking Dead, który oglądam się siłą rozpędu z niemal całkowitą obojętnością na losy bohaterów, ale jest już blisko. Właściwie Lecter i Will przestają mnie ciekawić - poględzą, posmędzą, połypią na siebie, Will uroni łezkę, Hanni zarzuci jakiś głęboki tekst o Bogu, śmierci i wewnętrznym rozwoju, i tak co odcinek...

Jedzenie ortolanów. Chyba najbardziej obrzydliwa rzecz, jaka miała miejsce w tym serialu. A biorąc pod uwagę interpretacje Fullera...nie to,ze skojarzyło mi sie z jakoś szczególnie z czynnosciami seksualnymi, ale zostało to wszystko tak nakręcone, żeby podkreślić zmysłowość doznania.Tak więc cos jest w tym co Fuller opowiada.

ocenił(a) serial na 2
TorZireael

Dziękuję Ci za ten post, a w szczególności za jego pierwszą część. Mnie się nie chciało tego pisać :)

kelas_aina

Ależ proszę bardzo :) Jestem ciekawa (choć szczerze mówiąc, umiarkowanie) co tam w dzisiejszym odcinku wysmażyli...

TorZireael

Generalnie słabe robią się te filozoficzne rozmowy Hannibala z Willem, czasami z Jackiem (jak się pisze po jankesku Jack'iem? Żeby ktoś nie myślał, że jakiś Jacek z Polski tam wpada na terapie). Pierwszy sezon ok ale teraz to wygląda tak jakby 2 osoby chciały wyjść na inteligentne, więc używają skomplikowanych zwrotów. Te sceny z łzami to lipa ale ptaszki mi się podobały.

ocenił(a) serial na 10
m29

Ja dopiero dzisiaj zauwazyłam, że jako tako pokazany jest proces przyrządzania ich. I te scena, gdy sobie ptaszek pływa w tym czerwonym, taka subtelna aluzja.........

TorZireael

Si si seniorita, też tak myślę :)
Aż się boje obejrzeć następny odcinek, skoro ten mnie tak wymęczył :/
Może trzeba założyć jakąś grupę wsparcia dla takich jak my, oglądających Pewne Seriale siła rozpędu i Dla Pojedynczych Odcinków które Dają Nadzieję :D

ocenił(a) serial na 2
emo_waitress

To widać zaraźliwe, bo ja też zaczynam tak mieć: z jednej strony siłą przyzwyczajenia chcę obejrzeć jutrzejszy odcinek, a z drugiej obawiam się, że stężenie absurdu wzrośnie jeszcze bardziej...

kelas_aina

Głębokie rozczarowanie, jakim był dla mnie ostatni odcinek napawa mnie obawą, co też i nowy przyniesie..
Pozytywnym aspektem takiej sytuacji jest to, że dzięki temu bardzo szybko mogę osiągnąć poziom zobojętnienia i wtedy wpadnę w stan lekkiego otępienia i lajtowego podchodzenia do serialu :D Głupoty będę wtedy spokojnie hejtować żując brokuła, a serial będzie tylko delikatnie irytować, zamiast doprowadzać do szewskiej pasji, jak teraz :)
Najgorzej jest w sytuacji jak z Walking Dead, kiedy słabizna jest przetykana całkiem dobrymi odcinkami dającymi fałszywą nadzieję, przez co tworzy się toksyczny związek widza z serialem :D

ocenił(a) serial na 2
emo_waitress

dlaczego akurat brokuła?

kelas_aina

Bo nie lubię guć żumy ja to mówią niektóre dziecioczki :D

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Mówisz, że kolejny "fak up" będzie morderczy? Ten odcinek to albo będzie mocna zapowiedź finału albo typowy przedfinałowy zapychacz z atrakcjami typu Hannibal dyndający nad świnkami.

ocenił(a) serial na 2
jocisko

bydzie pani, bydzie. Ja już tylko czekam na walkę MMA w wykonaniu Jacka i Hanniego.

ocenił(a) serial na 10
kelas_aina

Kisiel, Alana i Margot :)

jocisko

Na koniec przyjdzie łoś i wyżre kiśla. Fuller orzeknie:to było sekszualy.

ocenił(a) serial na 2
emo_waitress

sekszualy to były szkice Hanniego w ostatnim odcinku. Ach, ta miłość grecka...

jocisko

A bo to zostały dwa odcinki tak? Łaaaał...
Nie wiem, strach się bać, co to teraz będzie :) Raczej spodziewam się kolejnych głembokich rozmuf o zabijaniu, pewnie będzie przynajmniej jeden tekst o Bogu, Jack będzie paczył, Alana się wygłupi, Will się zaszkli ocznie, a Mason zachichocze mrocznie. Do tego będzie przynajmniej jedno obrzydlistwo, pod które zostanie dorobiona ideologia (na 99% seksualna).
I będzie łoś.

ocenił(a) serial na 10
emo_waitress

Haha :)

Pięknie :)

Te gadki po prostu są źle napisane. Cały serial źle napisany jest, a łoś nie ratuje sprawy, ani inne zwierzęta :)

Alana ma niby cierpieć bardzo czy coś.

jocisko

To jest to: pomysł jest dobry, wykonanie leży.
"Alana ma niby cierpieć bardzo czy coś."
pffftffffttttttt *khem* oh dear I'm so sorry
http://37.media.tumblr.com/24d094d476d7796f353c7cbc6ce010e2/tumblr_mpeqpw6y8d1r0 6m1wo1_1280.png

ocenił(a) serial na 10
TorZireael

Rogacizma - padłam :)

jocisko

Jeżeli mogę się podzielić przypuszczeniem - myślę że najsłodszy braciszek świata straci dzisiaj twarz.