PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czyli ciąg dalszy rozkmin ;) *NIEUSTANNY SPOILER ALERT*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

cz1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion...

cz2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13794975

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Z bólem, ale już się robię grzeczna...

ocenił(a) serial na 10
amacik

Ach, proszę nie, ja zawsze tak tylko żartuję ╮(╯▽╰)╭

ocenił(a) serial na 10
amacik

Już kiedyś wspominałyśmy o tym przebieraniu Willa przez Hannibala. Taki z niego troskliwy i czuły opiekun, nigdy w życiu nie pozwoliłby Willowi chodzić w brudnych ciuchach. Już prędzej sam by w takich łaził niż pozwolił na to Willowi. Poza tym jego chłopak musi pięknie wyglądać. Zawsze ubiera Willa w eleganckie koszule. Swoje koszule. Przecież nie ma innych na stanie. Graham w koszuli Lectera. *.*

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Boness, Boness... Chodzi o sam fakt, że go rozbiera... ;)

ocenił(a) serial na 10
amacik

No rozbiera a później ubiera. Żeby ubrać trzeba wcześniej rozebrać czy jakoś tak ;)

ocenił(a) serial na 9
ethi

Obiecałam powyżej, że już będę grzeczna, więc zostawiam sprawy twej domyślności. Ach...! Hannibal zdzierający ubranie z Willa! Dobrze. Juz się uspokajam.

ocenił(a) serial na 10
amacik

A Ty aby o jedny! ;p Ja tu piszę wywody o tym, jaki to Hannibal jest pomocny i troskliwy, a ty rozbieranie, rozbieranie, rozbieranie xddd chociaż, nie powiem, jestem w stanie zrozumieć ^^

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Poor babe XDD
Pamiętacie, jaki Hanni był sfrustrowany w Dolce po tym, jak Will prawie wbił mu nóż w plecy (dosłownie) i ściągał mu marynarkę, a potem koszulę, cytuję ze scenariusza, "successfully trapping Will's arms in" (tudzież coś podobnego)? Kolejna nieprzyzwoita scena. C: Kiedy usunie się muzykę w tle i obraz dopełniają tylko ich ciężkie oddechy, może przyprawić o zawał.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

O tak, nie był wtedy zbyt delikatny. Szarpnął Willem bardzo mocno. A potem go przytulił i pogłaskał po głowie. Jest taka jedna chwila w tej scenie. Will jest pokazany z profilu. Głowę ma odchyloną do tyłu, spoczywa ona na oparciu kanapy. Graham tak ciężko dyszy, jest cały spocony, jabłko adama porusza się w górę i w dół, ma lekko przymknięte oczy. Jak dla mnie jest to bardzo dwuznaczne ujęcie.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

NIE PRZYPOMINAJ...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Za późno. Przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

A wtedy, gdy wtulił się w ramię Hannibala? Po raz kolejny szukał komfortu w osobie, która wyrządziła mu najwięcej krzywdy. I oczywiście znalazł, na krótką chwilę. Hannibal pogłaskał tył jego głowy. Strasznie mi się rzucała w oczy jego obrączka, wręcz uwierała, ew.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Przepiękna scena. Will dyszy w ramię Hannibala, dotyka twarzą jego bluzki, czuje jego zapach, otacza się nim i szuka ukojenia. Tak, pogłaskał go po włosach. *.* A potem jego dłoń powędrowała bardzo blisko szyi Willa. Zapewne dotknął rozpalonej skóry palcami.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

I'm so dead xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Ta biała koszula w Dolce była włożona w spodnie, tak tylko mówię... c:
A zanim Hanni wyniósł Willusia z Muskrat Farm jak pannę młodą, jak heros swoją damę w opresji, to ubrał go w swoją kurteczkę, żeby ten nie zmarznął, a potem, w Wolf Trap, w jego ulubioną flanelę, oczywiście po kąpiu kąpiu. I'm dying.

ocenił(a) serial na 9
ocenił(a) serial na 10
kniveau

I HATE YOU!!! XD Wpuszczanie koszuli w spodnie, potem zapinanie tych spodni. O kąpiu kąpiu wolę nie myśleć. Jak ten Hannibal się powstrzymał, żeby nic nie tego?

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Żeby co nic nie tego? C:

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Kniveau, proszę... ^^

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Skąd wiesz że się powstrzymał? ;)

ocenił(a) serial na 10
kniveau

iLY SiLLy :*

ocenił(a) serial na 10
ethi

(///▽///) :*

ocenił(a) serial na 10
kniveau

O tak, scena przed Primaverą. Atmosfera między Hannibalem a Willem jest wtedy tak gęsta, że można ją niemal kroić. Ten kontakt wzrokowy, ten uśmiech, te słowa... Coś niesamowitego.

ocenił(a) serial na 9
ethi

Zdecydowanie wolę opcję, w której Hannibal gryzie, a nie całuje.

ocenił(a) serial na 10
amacik

ヾ(*´∀`*)ノ

ocenił(a) serial na 10
amacik

God yes.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Coś ładnego na dobry dzień :)
https://youtu.be/Fvfua7knFhI

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dlaczego ten serial jest taki piękny.
Lubię tę piosenkę. Wtapia się w klimat Hannibala. Tak jak Glory and Gore. Kiedy ją słyszę, jestem w stanie myśleć tylko o jednym: murder. husbands.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Zgadzam się z Kniveau. Ta piosenka pasuje do Hannibala. Poza tym jest z rodzaju tych "niepokojących", wwierca się w umysł. Kiedyś jej słuchałam, a teraz mi ją przypomniałaś i zapewne znowu będę ją męczyć. :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

SAME...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

https://www.youtube.com/watch?v=RHNGHv8-GRs

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O nie... Tylko nie ta piosenka asdfghjkl...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Wiem, że ją kochasz. I nienawidzisz. I kochasz. xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Prawda. Jak i Was wszystkie zresztą.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Kochana jesteś. Wykończymy się tu kiedyś.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

I wouldn't have it any other way.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Awwhh, me too, me too...

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Chyba że wspólny skok z klifu po zabiciu jakiegoś smoka.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Popieram. Wchodzę w to w ciemno.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Ja w ogóle twierdzę, ze w dobijaniu się osiągnęłyśmy szczyty perfekcji :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Tak, to prawda. Naprawdę świetnie nam idzie. :))
Kochamy umierać, kochamy być martwe.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

To,co będzie w grudniu?Chyba już możemy sobie zacząć kopać mogiły :p

ocenił(a) serial na 10
Avone

No, nie jesteśmy normalne. Przykra sprawa.

ocenił(a) serial na 10
Avone

No nie zaszkodzi zacząć. Ethi, masz rację. Są na to jakieś leki czy coś?

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Eutanazja. So sorry :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

http://poryte.org/upload/20151005195243uid.jpg

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O właśnie :)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Oh... god. HolD. Me
https://twitter.com/Tea_Spill/status/656462659571679232

ocenił(a) serial na 10
ethi

OH SHIT! Spadłam z krzesła O.o TO JEST... aaaaa!