PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czyli ciąg dalszy rozkmin ;) *NIEUSTANNY SPOILER ALERT*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

cz1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion...

cz2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13794975

ocenił(a) serial na 10
ethi

https://36.media.tumblr.com/c43c84cb6137eae8b2725409c9228e3b/tumblr_nwfe44Gxrv1r job3bo1_540.png
https://40.media.tumblr.com/c0635fc02e9da96b46d228a624771538/tumblr_nwfdv7xYbI1r tzsudo1_540.png
Bless you, Mads.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Mads - our master!

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Mads chyba wywalczy 4 sezon,on jest nie mniej wkręcony od nas w całą sprawę :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Jeszcze żeby Hugh zaczął więcej gadać i mamy załatwione. Hugh jest okropny. Ciągle powtarza to swoje "I think It's a platonic love", a potem inicjuje pocałunek, wymyśla zakończenie, pokazuje opowiadania Madsowi. Co za człowiek z niego. Jest trochę jak Will. Myśli co innego, a robi co innego. xD

Czwarty sezon jest tak BARDZO ważny.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Tak,jak mówisz,Hugh jest taki jak Will,więc chyba nie możemy za bardzo liczyć na jego inicjatywę,ale myślę,że bardzo,bardzo chciałby,żeby historia Willa i Hannibala miała swój dalszy ciąg.
Czytałam wypowiedź Hugh tuż po ogłoszeniu o skasowaniu serialu,bardzo ubolewał z tego powodu,ponadto mówił,że czytał zarys scenariusza do 4 sezonu i był pod dużym wrażeniem tego,co miałoby się wydarzyć.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Wszyscy chcą, aby Hannibal powrócił. Obsada, Bryan, fani. Jeśli żadna stacja nie przejmie tego serialu, to ja naprawdę nie rozumiem tego świata. Odrzucić taki skarb, o który wszyscy tak zabiegają? To by było co najmniej dziwne. Prośby, petycje. Fannibale są jak siatka terrorystyczna - są wszędzie. Nie można tego nie brać pod uwagę.

ocenił(a) serial na 9
Avone

They were kissing off camera. Yeah they were macking big time off camera. Dragging their lips all over each other. Bryan would yell ‘CUT!’ and it was like 'Bryan the camera isn’t even on them.’ All those scenes where you think that Will is sweating, it’s actually just Mads’ drool all over him.
— Aaron and Scott saying it how it is in regards to Madancy/Hannigram

ocenił(a) serial na 10
amacik

OMFG! O.o

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

dancey94.
tumblr.
com/
post/
131414944642/
why

ocenił(a) serial na 10
amacik

Not true. Thanks god.

ocenił(a) serial na 9
ethi

Odrywam się od twittów i tumblrów z relacjami z red dragon con, bo zgłupieję od tego do reszty. Aktorzy się wygłupiają, co jest fajne, ale też mówią, co fani chcą usłyszeć - czemu nie w końcu, niech fannibalsi mają uciechę. No i mamy. Weźmy wszystko w wielki nawias. Słowa Aarona i Scotta będą mnie teraz prześladować, ile razy zerknę na Wrath of the Lamb. Przepadło. I zamiast się wzruszać, będę się śmiać.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Kurczę,robią sobie jaja z Hannigramu,a to taka poważna
sprawa xD

ocenił(a) serial na 10
amacik

To prawda, nawias bardzo się przyda. Nie sądzę, aby ktokolwiek z obsady robił jakieś poważne aluzje do madancy, to by był ekstremalny nietakt.

ocenił(a) serial na 9
ethi

Hannigram - tak. Można się nawet ponabijać, czemu nie? Madancy nie istnieje. Koniec. Kropka. A co przeżywają aktorzy w trakcie kręcenia scen, to niech pozostanie ich prywatną sprawą. Ja nie muszę o tym wiedzieć.
Ciągle nie mogę zalinkować w komentarzu i musiałam tak rozbić enterem. Sorry.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Nie przejmuj się,trudno w tym natłoku informacji zewsząd płynących,rozróżnić,co jest prawdą a co fikcją.

ocenił(a) serial na 10
Avone

To prawda, trzeba bardzo uważać, internety to straszne bagno xD

ocenił(a) serial na 9
Avone

Boże. Włączyłam "Z dala od zgiełku", czas w końcu coś obejrzeć, a tu jagnięta, owce, morze i upadek z klifu. Noż... Widać taka karma. Nie da oderwać się od Hannibala :D Mimo to próbuję.

ocenił(a) serial na 10
amacik

https://video.twimg.com/ext_tw_video/655728162618277890/pu/vid/720x1280/eZwEMxAc rmdQojzt.mp4
Nie żebym miała cos przeciwko temu że wszystko kojarzy się z Hannibalem ... Aaron + Scott bezcenni :D

ocenił(a) serial na 10
amacik

A u mnie występuje jakaś przypadłość,która objawia się tym,że nie mogę oglądać żadnego serialu ani filmu oprócz "Hannibala",
nie potrafię na niczym skupić uwagi.Po "Hannibalu" wszystko wydaję mi się miałkie i nijakie. Udało mi się ostatnio obejrzeć tylko jeden film "Popiołki",ale i w tym względzie widać ogromny wpływ naszego ukochanego serialu,ponieważ film traktuje w dużym stopniu o homoseksualnym zauroczeniu.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Dokładnie. Hannigram jest ok - wspólna projekcja fandomu i ekipy Hannibala. Obłęd współdzielony :) Sprawy prywatne to już inna para kaloszy.

ocenił(a) serial na 10
amacik

To rzecz jasna były zgrywy, ale... bez kitu. Nie mogę powiedzieć, że bym się zdziwiła, gdyby okazało się, że faktycznie było parę pocałunków.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

No wiadomo, dopracowywali tę scenę ;)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Jesus f*ck.
Trudno sobie tego nie wyobrażać. Tego i min innych osób na planie. Bury me.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Skoro już o tym wspominasz, to trudno nie przyznać Ci racji :D Straszne. Przerażające.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Chyba w końcu będę zmuszona do zablokowania tagu red dragon con na tumblrze... All the feels, związane z linkami ethi i więcej, I literally c a n n o t d e a l.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

To prawda. Doskonale Cię rozumiem. Overkill.

ocenił(a) serial na 10
ethi

How about "haha yes I know what we did ;))))" Madsa i sam fakt, że on nie wiedział, iż Bryan wyciął prawie-pocałunek z ostatecznej wersji finałowej sceny? ;-;

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Oh that little thing....? Just RIP me.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Oszukali go xD Oni z Hugh tyle serca włożyli w tę scenę, a tu nawet nie wszystko było wykorzystane. Ba, jeden z zapewne najbardziej emocjonujących momentów nie był. Rude.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

A może za dużo serca włożyli w ten prawie-pocałunek i wyszło zbyt intymnie?
Być może efekt finalny okazał się tak przesycony erotyzmem,że było jeszcze za wcześnie,
by pokazać to w 3 sezonie. Tego typu sceny,Bryan pewnie chciał zostawić na 4 sezon i wtedy pójdą na całość(oczywiście,mam na myśli kiss kiss) ;)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Ha! To bardzo możliwe. Wkrótce się dowiemy. Przyznam, że mam trochę stracha to oglądać ale i tak obejrzę, wiadomo. Ale i tak się boję :P Kurde, rozkminę mam jak przed finałem...

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dostaniemy zawału jak nic. Przynajmniej ja dostanę go na pewno. Też się boję. Boję się, że znowu rozwalę sobie psychikę tym, co tam zobaczę. Ale i tak nie odpuszczę, to oczywiste. Damy sobie jakoś radę, będziemy się nawzajem wspierać :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Hehe. Już to widzę. Tak se damy popalić, że będzie można nami podłogę zamiatać :P

ocenił(a) serial na 10
ethi

Oj tak, zamiatać, zmywać, szorować. Wtedy to mi i tak już będzie wszystko jedno. :D

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Nie ma to jak się czasem dobrze powspierać :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Totally agree ;*

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 10
ethi

Same.
Dreszczyk emocji jest. To ekscytujące, ale i przerażające.
Czy będzie tak, jak podczas/po obejrzeniu finału? Na pewno. Czy zacznę biegać po mieszkaniu? Zdecydowanie. Czy będę płakać i piszczeć? No jasne. Czy zwariuję? Możliwe.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ja też. Jedno wielkie upokorzenie. Już nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Tak, oby tak dalej, naprawdę przyczyniacie się do poprawy mojego stanu psychicznego...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Wychodzenie z tego hannigramowego załamania nerwowego jest jak walka z wiatrakami.

A tak zapytam, czy wysyłałaś mi wiadomość? Mówiłaś, że masz zamiar wysłać, ale nic nie przyszło, więc pomyślałam, że może znowu coś z pocztą. ;))

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

https://36.media.tumblr.com/896972df8f745cd5b2bc7f10831c4188/tumblr_nwfxpbM4aT1s cmkavo1_1280.png
WHAT THE HELL

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Pomóż mi i zacznij oddychać... A potem Hannibal robi resuscytację i sztuczne oddychanie...

ocenił(a) serial na 10
amacik

To możliwe. Podoba mi się. Sign me up.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

My God, o co chodzi? Jak to?! Chcę wiedzieć wszystko. Co oni z nami robią... -,-

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

To się pojawiło tak... znienacka. Już nic nie wiem, nie myślę, nie wiem, kto to powiedział, skąd się wzięło, czy to troll czy nie, no idea.
Ale jeśli to prawda, to źle z nami będzie.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Nic już nie rozumiem,mam totalny mętlik w głowie...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

A to nie lata przypadkiem po twitterze jako wypowiedź Madsa? Coś mi się wczoraj obiło o oko...

ocenił(a) serial na 10
ethi

Shiet...

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Here https://twitter.com/drbillbongo/status/655787143843991552