PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87497
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

Czyli ciąg dalszy rozkmin ;) *NIEUSTANNY SPOILER ALERT*

"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will...
Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat.
Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl.
Zapraszam do ożywionej dyskusji :)" Bonesss

cz1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion...

cz2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939?page=20#post_13794975

ocenił(a) serial na 10
ethi

Boże, jakie to piękne! Ja też, Sowasu, ja też. I to bardzo. :((

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ech... Gustowny strój Doktora, ciapowaty Will, maskotka jelonka, rozbryzgana krew na stoliku nocnym... Jak mi tego brak :(

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

:(((

ocenił(a) serial na 10
ethi

Jezu,jacy oni obaj są demonicznie seksowni.Nic dziwnego,że tak zwariowali nawzajem na swoim punkcie.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Jezu jak dobrze powiedziane :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dziękuję ;*

ocenił(a) serial na 10
Avone

O tak. Bardzo, bardzooo dobrze powiedziane xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Merci beaucoup! :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Nie ma za co ;pp

ocenił(a) serial na 10
ethi

Dzień dobry, a właściwie to już dobry wieczór :) Serial killer. Kocham tę piosenkę od momentu, w którym poznałam Hannibala. You made my day. Thank you so much! :*

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

O... popatrzcie :)
https://vimeo.com/141545750

ocenił(a) serial na 10
ethi

No,fajne,fajne :).Mads jak zwykle w formie,ale nie wiem,czy podoba mi się to jego rozmienianie się na drobne.
Kurczę,z takim talentem powinien grać w najlepszych,wartościowych filmach,a tu albo reklamy albo "Star Wars".
Ciekawe,czy zadziałała zasada "pecunia non olet",czy inne względy?

ocenił(a) serial na 10
Avone

Jest na fali, to korzysta. Ale myślę, że odrobinę przesadzasz :) Ja nie widzę, żeby on się rzucał na blockbustery, a może nie dostaje propozycji... a może ma taką strategię :P Oby się nie opatrzył tak jak boski Leo czy tam inny Johnny D. co straszą z każdego plakatu aż idzie zwymiotować. A co do Rogue One to pewno obejrzę i zaraz zapomnę bo już dawno straciłam serce do Starwarsów.

https://41.media.tumblr.com/b727a05508b28fc3d8be6c55e41b11c0/tumblr_nww2x5YYsK1t deug4o2_1280.jpg

;)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Z pewnością masz rację,rzeczywiście za szybko zniechęcam się do poczynań Madsa. On jest bardzo mądrym i inteligentnym człowiekiem,więc mam nadzieję,że umiejętnie pokieruje swoją dalszą karierą. Na pewno wciąż będzie nas zachwycał swoim niesamowitym talentem :)

ocenił(a) serial na 9
Avone

:) to tylko reklama. Zresztą wczesniej reklamował już BoConcept, a jeszcze wczesniej byl w reklamie H&M. Spokojnie. Musi z czegoś żyć, ma rodzinę. Hugh też reklamuje przecież.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Oczywiście,rozumiem,ale nie za dużo tych reklam?Wolałabym go oglądać w bardziej ambitnych produkcjach.
No,ale cóż,takie czasy i tak,jak napisała ethi,Mads jest na fali i chce wykorzystać swoją popularność.Trudno się temu dziwić.
A co reklamuje Hugh?Jestem ciekawa :)

ocenił(a) serial na 9
Avone

Reklamował Burberry i wygląda przy tym, ze hej. Gdyby tak ubierał się w serialu Hanni padłby z wrażenia.
Poza tym, reklama a filmy to różne sprawy. Gdyby reklamowali środki na zatwardzenie to byłabym zniechęcona ;) Mads ma na swoim koncie dobre filmy, ale nie jest gwiazdą pierwszej wielkości, bądźmy szczere. A szkoda.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Ach,Burberry <3,lubię ich perfumy :D.
Muszę koniecznie zapoznać się z tą reklamą,już sobie wyobrażam,jak zjawiskowo Hugh w niej wygląda.
Co do Madsa,masz rację,ale jeśli bycie gwiazdą pierwszej wielkości,
oznaczałoby stanie się kimś w rodzaju Pitta,czy tam innego Cruise'a,to cieszę się,że Mads nie jest może tak rozchwytywanym,ale wielkim i szanowanym aktorem.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Amacik ma rację. To, że występują w reklamach to nie jest nic złego. Dopóki nie reklamują jakiegoś badziewia, nawet miło jest to oglądać... A masz link do tej reklamy z Hugh? :)

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

masz do zdjęć. Jest twarzą marki
http://www.fanpop.com/clubs/hugh-dancy/images/655407/title/burberry-photo

ocenił(a) serial na 10
amacik

You are my savior, my master!!!

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Rozumiem, że się podoba ;)

ocenił(a) serial na 10
amacik

TAAAK *.*

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

O, popatrzcie tutaj jaki fajny ranking :)
http://www.rollingstone.com/tv/lists/25-best-horror-tv-shows-of-all-time-2015102 6

ocenił(a) serial na 10
ethi

Jesteśmy na podium, świetnie *.*

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Brawo my :D

ocenił(a) serial na 10
amacik

Pierwsza trójka absolutnie po mojej myśli :)

ocenił(a) serial na 9
ethi

Zacne towarzystwo

ocenił(a) serial na 10
amacik

No kto by pomyślał :D

ocenił(a) serial na 9
ethi

Zawsze wiedziałyśmy, że to dobry serial jest. :)

ocenił(a) serial na 10
amacik

No ba. A na 1szym Miasteczko!!!! Hura!!!! Serial z imponującą kynologiczną historią. Ile na nim psów powieszono to ja nie zliczę. Uwielbiam. No i nie wiem czemu bo obejrzałam mnóstwo horrorów, ale chyba nic mnie tak w życiu nie przeraziło jak Bob :)

ocenił(a) serial na 9
ethi

A ścieżka dźwiękowa? Do dziś mam dreszcze, gdy słyszę pierwsze dźwięki intro
https://www.youtube.com/watch?v=i7d0Lm_31BE

ocenił(a) serial na 10
amacik

A wiesz co ja nie wiem bo już nie pamiętam, ale ten utwór kojarzy mi się z czymś okropnym i przerażającym ale za cholerę nie pamiętam o co chodziło czy to coś w fabule... a może to tylko wyobraźnia... hm.
https://youtu.be/jYIvbZ5MffU?t=27m31s

ocenił(a) serial na 9
ethi

Dobry powód, by obejrzeć jeszcze raz w Halloween. Każdy utwór w tym serialu jest taki, ze budzi niepokój.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Ja na Halloween planuję obejrzeć jakiś jeden z najbardziej pojechanych odcinków Hannibala. Może ten, w którym Will odwiedza Litwę. :)

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Ten, w ktorym Hannibal otwiera czaszkę Willa, a potem trafiają na farmę Vergerow i to co się tam dzieje, to jest dopiero pojechane

ocenił(a) serial na 10
ethi

Kiedy ja się wreszcie zabiorę za ten serial? Już tyle razy się przymierzałam, ale zawsze coś mnie odciągało.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Nie załamuj mnie... :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Sorry xd

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

BONNESSS! Musisz koniecznie. Koniecznie

ocenił(a) serial na 10
amacik

Na pewno obejrzę, możecie być pewne. Jak tylko znajdę czas, bo nie chcę tak w biegu. :)

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Delektuj się, śmiało!

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Świetny serial z niesamowitym,niepokojącym klimatem.
Taki trochę pokręcony,jak wszystkie obrazy Lyncha,ale naprawdę godzien obejrzenia i zapamiętania.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Szkoda, ze wyszły tylko 2 sezony. A kontynuacji doczeka po ponad 25 latach... to ja już lepiej nic nie mówię :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Oby z Hannim tak nie było. Znaczy nie w sensie kontynuacji, tylko tego czasu. Bo to jednak trochę za długo. Mads mógłby nie dożyć. O.o
Ale na Miasteczku też psy wieszano (z tego co słyszałam), a potem został okrzyknięty kultowym. A na Hannibala też wielu narzekało. Historia lubi się powtarzać.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

No i nie mówię nic o sobie za 25 to już mi się będzie próchno sypało z tyłka obawiam się :D
To prawda z tym psów wieszaniem, co więcej do dziś co niektórzy marudzą, że taki dziwoląg wyszedł. Szalony mózg Lyncha, szalony mózg Fullera :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

No tak, ja też. Wolę nie myśleć o tym, jak będę wyglądać za 25 lat. Zapewne dostanę zmarszczek i garba, czego absolutnie nie wyglądam xD

ocenił(a) serial na 10
ethi

Mam wątpliwości,czy ta kontynuacja wyjdzie serialowi na dobre.
Oby nie stracił statusu obrazu kultowego.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Myślę, że jeszcze jeden sezon by nie zaszkodził. Nie ma sensu robić tasiemców, które mają po 10 sezonów. Uważam, że sezon czwarty by się przydał. Dla rozwinięcia historii, na którą każdy czekał.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Miałam na myśli kontynuację "Twin Peaks",w odpowiedzi na post ethi :)
Jeśli chodzi o "Hannibala",to dla mnie mógłby mieć tyle odcinków,co legendarna "Moda na sukces",nigdy nie miałabym go dosyć xD