PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87492
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

*SPOILER ALERT, FANDOM FRIENDLY, HANNIGRAM TRASH CAN*

Kolejna przytulna kuchnia w hannibalowym pałacu :) I cytujemy Bonesss:
"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will... Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat. Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl. Zapraszam do ożywionej dyskusji :)"

A jak komuś mało:
cz. 1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu.,2650674
cz. 2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939
cz. 3 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683880
cz. 3,5..? ;) http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683879

ocenił(a) serial na 10
ethi

Jak tu czysto, świeżo i przestronnie. ;D

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Prawda? Nie ma to jak śliczna, nowa kuchnia z ładną, wygodną podłogą i dobrze zaopatrzoną spiżarką :) A pająki kulturalne, czyste i zadbane dyskretnie snują pajęczynki z dala od wrażliwych oczu.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Podoba mi się ta nowa kuchnia. Aż pachnie świeżością, wszystko tu takie błyszczące i niezakurzone. Pająki masz pod kontrolą, więc nie boję się ich tak bardzo. Poza tym są to pająki bardzo przyjazne, dobrze je wytresowałaś ;p
Podłoga świetna, dobrze będzie na niej spoczywać. O śpiżarni nie wspominam.

ocenił(a) serial na 9
ethi

Na podłogę trzeba jakieś poduszeczki rzucić, przydadzą się niebawem, jak obejrzymy materiały dodatkowe. Nasza Gwiazdka tuż, tuż :)

ocenił(a) serial na 10
amacik

To będą piękne chwile :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Melduję się i witam w tym najbardziej niezwykłym i magicznym miejscu na Ziemi :))

ocenił(a) serial na 10
Avone

:*

ocenił(a) serial na 10
ethi

Podłoga chociaż podgrzewana ?
Jak już będziemy na niej leżeć to niech chociaż będzie ciepło :p

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Oczywiście, że podgrzewana. Ogrzewanie podłogowe mamy tu nie tylko w sezonie :) Amacik przytargała poduszki, spiżarka pełna. Wszystko przygotowane.

ocenił(a) serial na 10
ethi

To ja mogę kucharzyć :p

ocenił(a) serial na 10
ethi

Hm...
https://41.media.tumblr.com/c8dbe4d474c6f882de675068df67b854/tumblr_nx8q3qdYXY1u rilnho1_540.jpg

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Eh. No i co poradzić....

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ciekawe, co z tego wyjdzie. Może nie będzie źle. Star Wars, Doktor Strange... no cóż -,-

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Moja strefa komfortu kurczy się coraz bardziej... :(

ocenił(a) serial na 10
ethi

Mam nadzieję, że nowy serial z Hugh nas nie zawiedzie. Miało być The Way, jest The Path, ale mniejsza o szczegóły. Mads trochę odjechał z tymi filmami. Może potrzebuje kasy. U Hugh chyba cicho jak na razie. Mam nadzieję, że po tych dwóch filmach powrócą do Hannibala albo zobaczymy ich w jakiś innych, ciekawych rolach. Takie produkcje jak Star Wars kompletnie mi nie leżą ;//

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Mads w rozpaczy po zakończeniu "Hannibala",zachowuje się irracjonalnie xD.
Niech Fuller jak najszybciej reaktywuje serial,żeby Mads nie podejmował niemądrych decyzji i nie marnował swojego potencjału na filmy,które nigdy nie odkryją jego prawdziwego,ogromnego talentu.

ocenił(a) serial na 10
Avone

...i żeby nie oklepał się w tych kasowych produkcjach. To by była katastrofa :(

ocenił(a) serial na 10
Avone

Omg xD
Jak za pierwszym razem to przeczytałam pobieżnie, to myślałam, że zrezygnowali z Cumberbatcha i obsadzili Madsa w roli Dr Strange, i krzyknęłam. A potem zdałam sobie sprawę, że na szczęście nie.

ocenił(a) serial na 10
ethi

http://spinoff.comicbookresources.com/2015/11/02/bryan-fuller-shares-the-amazing -story-behind-his-amazing-stories-revival/

Let’s talk “Hannibal.” Do you think there’s ultimately going to be a place where you can tell more of that story?

Bryan Fuller: I hope so, because I think it has to lie fallow for a couple of years, and then we’re going to try to relaunch it. I think the way we ended it really facilitates a restart in a couple of years, because it went over a cliff.

And that’s how the business works in the franchise era – fan bases grow and build anticipation and demand for a revival. There will certainly be an appetite for sure in a couple years for your show.

Bryan Fuller: I can wait two years, hopefully the fans will wait two years, and we can work out everyone’s schedule. I know that Mads [Mikkelson] and Hugh [Dancy] are very interested and adamant about returning and continuing to tell that story. Working with those two actors was a unique experience. I don’t think I will have again – it will be different, but that level of collaboration and camaraderie and communication between actors and a showrunner was one of a kind.

Do you, in your head, already know the very first scene in the next incarnation of “Hannibal”?

Bryan Fuller: Oh, yeah. I know exactly what it is.

Miłego dnia :)

ocenił(a) serial na 10
ethi

Ja już się domyślam jaką to pierwszą scenę ma w głowie Bryan :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

Będzie 4 sezon,nie ma innej możliwości :D. Zżera mnie ciekawość,co siedzi w głowie Bryana,jeśli chodzi o tę pierwszą scenę.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Bryan, Bryan, Bryan... On na pewno znajdzie sposób, żeby uratować swoje dziecko. Nie ma innej opcji.
"Oh, yeah. I know exactly what it is.". - Mysterious man. Nienawidzę jak tak mówi, Bóg jeden wie co to znaczy, można się tylko domyślać. Mam w głowie dokładnie to, co Sowasu. Sowasu, masz w głowie to, co myślę, prawda? xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

A co macie w głowach bo ja tam nie wiem..? P:

ocenił(a) serial na 10
ethi

Shhh, jeszcze nie ma 22:00 xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O tak, zawsze można się wykręcić klauzulą sumienia :P

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Czy to znaczy,że o 22.00 mogę liczyć na niezapomniane wrażenia? ;D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Strach pisać na forum ^^

ocenił(a) serial na 10
Avone

Masz, naciesz się <3
https://41.media.tumblr.com/787bee0f1bf35f3b24c539a998245e85/tumblr_nut61i14xz1q e154io3_500.jpg

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Co za widok *.*,ale do pełni szczęścia chyba kogoś brakuje na tym zdjęciu xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Better?
https://40.media.tumblr.com/a75d04d325d83d5b6e95f5d9d960c3f1/tumblr_nw9bh0Grzo1s p07nho1_540.png

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

YAS.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

I'm glad :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

http://36.media.tumblr.com/380ce6cbbfdf1c51411889bf099eca83/tumblr_nx3d74nb4t1s9 fykao1_1280.jpg
Nie jestem pewna, czy już wstawiałam czy nie, ale nawet jeśli tak, to jeszcze raz nie zaszkodzi. c:

ocenił(a) serial na 10
ethi

Coś podobnego do początku 3x02 na przykład. Retrospekcja, w zwolnionym tempie. Will i Hannibal ciasno objęci, spadający w odmęty oceanu. Jakaś metaforka dopełnionej psychicznej metamorfozy Willa, jak to było z filiżanką.
Kończyny dolne Willa i Hannibala znikają, a na ich miejsce wyrastają syrenie ogony. :D

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Jedno co potrafię sobie wyobrazić to rybka i rekin z bajki Gdzie jest Nemo. Na więcej nie starcza wyobraźni :D

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Uwielbiam tego człowieka. Będzie zaciekle walczył o 4 sezon, tyle serca i pracy w niego włożył, tak wiele w nim pasji i żarliwości. Także no, ja również jestem dobrej myśli. Poczekamy sobie na następny sezon trochę dłużej, ale raczej nie będziemy rozczarowane.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

"Oh, yeah. I know exactly what it is." - Bryan.
Rozczarowanie? Kochana, o czym ty mówisz? ;*

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Chciałabym widzieć minę Bryana,gdy wypowiadał te słowa.
Pewnie szelmowski uśmieszek nie znikał mu z twarzy :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

Pragnął to wykrzyczeć światu, ale postanowił nas pomęczyć. To takie w jego stylu. I tak każdy wie, co mu po głowie łazi. xD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Wydaje mi się że to samo mamy w naszych brudnych głowach xD

ocenił(a) serial na 10
ethi

http://ciorane.tumblr.com/post/132459861507/congratulations-to-hannibal-maestro- bryan-fuller
Skoro mowa o ciągłym zaangażowaniu Bryana i spółki. Dobry wieczór, kochane. :))))

ocenił(a) serial na 10
ethi

Musiałam, wybaczcie xD
https://33.media.tumblr.com/1def88ccb158c412806789682e4d741a/tumblr_nxaxalZ6PT1u c5718o1_500.gif

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

O losie... ja wybaczam xD

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Ufff ;P

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Rety. Coto. LMAOOOOOOOO!!!!!! :D

ocenił(a) serial na 10
ethi

To Will Graham ratujący swojego szczeniaczka. Za nim możemy dostrzec wybuchającą furgonetkę. Sytuacja wydaje się być poważna. Nie wiadomo, co może się jeszcze wydarzyć. Ważne, że "the dogs are safe".

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Pies jest bezpieczny. Will jest bezpieczny. A Hannibal? Co z Hannibalem?! Może był w tej karetce? A może widzimy właśnie początek s04, w którym to Will ucieka gdzie pieprz rośnie od Hannibala, przekonawszy się, co to znaczy dzielić życie z dr Lecterem? Ratuj się kto może!

ocenił(a) serial na 10
amacik

OH MY GOD! A może jest tak: Hannibal i Will uwolnili się z furgonetki. Oddalili się od samochodu na bezpieczną odległość. Szczęśliwi, że nic im się nie stało, padli sobie w ramiona. Nagle Will zesztywniał, wszystkie jego mięśnie napięły się do granic możliwości. Hannibal wyczuł, że coś jest nie tak i odsunął Willa od siebie tak, by mógł spojrzeć na jego
twarz.
- Pies - wykrztusił Will przez zaciśnięte gardło. - Pies został w samochodzie.
Hannibal wiedział, co może się wydarzyć, więc zacisnął dłonie wokół ramion Willa, aby ten nie mógł się wyrwać. Nic to jednak nie dało. Will, choć wygląda na drobnego i delikatnego, szarpnął się mocno i wyrwał z uścisku Hannibala. Z samochodu wyciekało paliwo. Silnik nie był zgaszony. W każdej chwili mogło dojść do wybuchu. Hannibal już biegł w stronę karetki, gdy zobaczył wydostającego się z samochodu Willa. Graham zdążył odbiec kilka kroków, gdy nagle doszło do eksplozji. Siła wybuchu pchnęła Willa wprost w objęcia Lectera. Wszystko skończyło się dobrze, a Hannibal i Will Lecterowie żyli długo i szczęśliwie.
XDDD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Doskonały scenariusz :D
Will Lecter-świetnie brzmi,podoba mi się xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Prawda? Brzmi cudnie. Wyobraź sobie, że Hannibal organizuje jakieś przyjęcie. Nikt z gości Will jeszcze nie poznał, więc Hannek ma zamiar przedstawić go oficjalnie przed zebranymi gośćmi. Wszyscy siedzą przy długim stole, Hannibal u jego szczytu, a Will tuż obok. Doktor wstaje z miejsca, stuka w kieliszek, zapada cisza.
- Mam zaszczyt przedstawić państwu mojego najserdeczniejszego towarzysza życia. Poznajcie Willa, Willa Lectera.