PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=650378}

Hannibal

2013 - 2015
7,9 87 tys. ocen
7,9 10 1 87492
6,9 27 krytyków
Hannibal
powrót do forum serialu Hannibal

*SPOILER ALERT, FANDOM FRIENDLY, HANNIGRAM TRASH CAN*

Kolejna przytulna kuchnia w hannibalowym pałacu :) I cytujemy Bonesss:
"Temat tego forum jest bliżej nieokreślony. Będziemy tutaj rozmawiać o wszystkim, co ma jakiś związek z Hannibalem. I nie mówię tu tylko o serialu; nikomu nie bronię odnosić się do książek czy filmów. Być może postaramy się podzielić swoimi spostrzeżeniami w poszczególnych kwestiach. Będziemy wysnuwać własne teorie, rozkładać na czynniki pierwsze interesujące momenty z serialu, rozkminiać symbolikę, gawędzić o relacji Hannibal/Will... Możecie tutaj poruszyć absolutnie każdy dowolnie przez Was wybrany temat. Pomyślałam o stworzeniu tej dyskusji, ponieważ brakuje mi w innych forach wszechstronności. Zazwyczaj podejmuje się jeden temat, który zostaje mniej lub bardziej omówiony – tutaj będziemy omawiać każdy. Możecie pisać wszystko, co przyjdzie Wam na myśl. Zapraszam do ożywionej dyskusji :)"

A jak komuś mało:
cz. 1 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu.,2650674
cz. 2 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+II,2677939
cz. 3 http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683880
cz. 3,5..? ;) http://www.filmweb.pl/serial/Hannibal-2013-650378/discussion/Kuchnie+%C5%9Bwiata %2C+czyli+wszystko+o+Hannibalu+III,2683879

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Skoro Will oficjalnie nosi nazwisko Hannibala,to znaczy,że są już po ślubie,więc mógłby go też przedstawić:
-Szanowni państwo,poznajcie mojego ukochanego męża,Willa Lectera xD

ocenił(a) serial na 10
Avone

Wiem, wiem, ale chciałam, żeby to jakoś tak delikatniej wyszło. Jednak masz rację. Nie ma co się oszukiwać. I tak wiadomo, że śpią w jednym łóżku. :))

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

...i pod jedną kołdrą :D

ocenił(a) serial na 10
Avone

I na jednej poduszce.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Czyli ogólnie w nocy(i nie tylko) są jednością ;D

ocenił(a) serial na 9
Avone

tak a propos
http://semeko1.deviantart.com/art/Another-Hannigram-manip-530589075

ocenił(a) serial na 9
amacik

a tak murder husbands wyglądają w moich marzeniach o s04. Inaczej być nie może: elegancja, piękno, a między nimi bezustanna gra, żadne tam buzi, buzi, słodziu, słodziu i gruchanie jak dwa gołąbki. Mają siebie i nas przy okazji doprowadzać do krawędzi.
http://michiko-fukuro-nori.tumblr.com/post/53532455572/hannigram-au

ocenił(a) serial na 10
amacik

Dla takiego widoku zrobiłabym wszystko!!!

ocenił(a) serial na 10
amacik

Nie jestem zachwycona tym widokiem.
Obaj wyglądają jakoś sztywno.Will/Hugh bez zarostu traci połowę swojego uroku,a Hannibal/Mads na zdjęciu w okularach,
przypomina mi urzędnika.Brakuje mi tu trochę luzu,choć bez wątpienia nadal są zabójczo pociągający :D

ocenił(a) serial na 9
Avone

Trudno wyobrazić sobie Willa bez jego chatki w lesie i stada psów. A czy on czasem w Czerwonym Smoku nie byl już bez zarostu? Hanni nada mu koniecznego stylu. Nie może ciągle łazić w tych flanelach!

ocenił(a) serial na 10
amacik

Zdecydowanie Will wyrósł już z flaneli :D
Najbardziej lubię go z początku i końca 3 sezonu,czyli wełniany płaszcz,gustowny sweterek lub dobrze skrojona marynarka i skórzane rękawiczki.Po prostu klasa sama w sobie.
Nie pamiętam Willa bez zarostu,to jego nieodłączny atrybut męskości.

ocenił(a) serial na 9
Avone

Tak. To prawda. Ale w scenie, gdy tak ładnie prosi Hannibala, aby ten się zgodził na plan FBI, wyznaje, ze go potrzebuje i patrzy tak prowokacyjnie i zalotnie to zarostu nie ma. Ale jeśli lubisz go z zarostem, to proszę bardzo, może być i zarost. I tak ma wysoki poziom uroczości

ocenił(a) serial na 10
amacik

To mnie zaskoczyłaś,muszę jeszcze raz obejrzeć tę scenę.
Może byłam tak zaaferowana tym,co się działo na ekranie,że nie zwróciłam uwagi na zarost Willa.Ale zupełnie gładką miał twarz?

ocenił(a) serial na 9
amacik

Tak mi się wryło w pamięć. Az się zrobiłam ciekawa czy faktycznie. Zerkam juz

ocenił(a) serial na 9
amacik

Nie! Ma zarost, taki lekki. A bylam święcie przekonana, ze nie miał. Chyba czas odświeżyć pamięć i obejrzeć jeszcze raz.

ocenił(a) serial na 10
Avone

Masz rację, Will z zarostem - to cudo a bez niego to już nie to samo.

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Will bez zarostu wygląda trochę jak dzieciak,a nie stuprocentowy mężczyzna,którym niewątpliwie jest :)

ocenił(a) serial na 10
Avone

Z zarostem - mężczyzna, lekko ciamajdowaty ale mężczyzna :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Ta ciamajdowatość jest jedną z tych jego cech,które składają się na jego zniewalający urok :))

ocenił(a) serial na 10
Avone

O tak. W rzeczy samej :)
Za to Doktor go kocha. My zresztą też :)

ocenił(a) serial na 10
Avone

O mój Boże.
O. mój. Boże.
Uwielbiam takie headcanony, bo... husbands.
Will i Hannibal Lecterowie brzmi jakoś... szlachetniej niż państwo Lecter-Graham/Graham-Lecter.

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Will Lecter brzmi dobrze, ale Hannibal Graham jakoś nie...

ocenił(a) serial na 10
amacik

O boziu ale pojechałyście. Ily all <3

ocenił(a) serial na 9
ethi

:D

ocenił(a) serial na 10
amacik

Prawda. Znika magia i dźwięczność jego pełnego imienia i nazwiska. Słyszysz 'Hannibal Lecter' i na sam dźwięk ciarki mogą przejść po plecach. Bryan, sam widzisz, że muszą być Lecterowie. Ze względów estetycznych. xD

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Will Lecter. To brzmi. Pięknie, dramatycznie i katastroficznie.
P:

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Nazwisko "Lecter" wyzwala zabójcze instynkty,więc jeszcze bardziej uświadomi Willa,że obrał właściwą drogę.

ocenił(a) serial na 9
Avone

To juz nie będzie Will, tylko William Lecter. Wyrósł z flaneli i ze zdrobnień

ocenił(a) serial na 10
amacik

Zgadzam się. Pełnokrwisty zabójca nie może używać zdrobnień.
To by trywializowało jego dzieło zniszczenia.

ocenił(a) serial na 10
amacik

William Lecter, o TAK. Idealnie.
Mr Lecter i Dr Lecter. c:
Hannibal używający pełnej formy imienia Willa w... pewnych sytuacjach.
Will mówiący do Hannibala "doktorze Lecter" w równie niedwuznacznych sytuacjach. c: (Canon tbh)
Lepiej już pójdę oglądać Twin Peaks, bo może mi jeszcze coś przyjść do głowy.

ocenił(a) serial na 10
kniveau

A niech Ci przychodzi ;).Minęła 22:00,godzina strażników moralności,więc śmiało możesz popuścić wodze fantazji.

ocenił(a) serial na 9
kniveau

Nie oglądaj jeszcze, lepiej powiedz co ci chodzi po głowie... :P

ocenił(a) serial na 10
kniveau

Jak pięknie musiało by to brzmieć. Hannibal wymawiający imię William swoim nieziemskim głosem. I na odwrót.

ocenił(a) serial na 10
amacik

William Lecter. Boże, jak to pięknie brzmi! Tak bez zgrzytu, jakby od zawsze nosił to nazwisko. Przypadek? Nie sądzę. To było przeznaczenie.

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

A powiedzcie bo ja się w tym gubię... czy on ma na imię William? Bo Will to nie musi być krótsza forma imienia William, imię Will też istnieje, poza tym Will może być krótsza formą imienia Willem... i tak dalej P:

ocenił(a) serial na 10
ethi

Istnieje jeszcze takie imię,jak Willard :D
Mam jednak nadzieję,że nie jest to pełne imię Grahama xD

ocenił(a) serial na 10
ethi

Wiesz, uważam, że albo ma na imię po prostu Will albo William. Nie pamiętam dokładnie, ale wydaję mi się, że gdzieś w Czerwonym Smoku (książka) było napisane, że nazywa się William. Ale ręki sobie uciąć nie dam, nie jestem pewna. :)

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Eee.... a to dopiero.
William - imię męskie pochodzenia germańskiego. W starogermańskim Wilhelm - oznaczający tego, "który udziela schronienia".
William imieniny obchodzi 1 stycznia, 10 stycznia, 7 lutego, 10 lutego, 17 lutego, 8 czerwca, 17 maja, 26 lipca, 29 lipca i 2 września.
Imię popularne w krajach anglosaskich - forma angielska - William ze zdrobnieniem Bill.
W Finlandii często w formie Ville.

ocenił(a) serial na 10
ethi

Bill? Jakieś nie bardzo to zdrobnienie.

ocenił(a) serial na 10
ethi

O, forum po raz kolejny bawi i uczy. Tutaj mamy nawet genezę imienia :p

ocenił(a) serial na 9
ethi

William pasuje nam lepiej. Chociaż przy inwencji autora i nazwaniu naszego kanibala Hannibal to może być jakies cudaczne coś a nie imię. Dla mnie William. Koniec. Kropka.

ocenił(a) serial na 10
amacik

Zdecydowanie William. Każdy nazywał go Willem, bo sztywno tak ciągle mówić William, William, William. Ale w niektórych sytuacjach (Kniveau już o tym wspominała) forma bez zdrobnienia pasuje. I to bardzo. ^^
Tak czy siak facet Hannibala ma piękne imię.

ocenił(a) serial na 9
Bonesss

Facet Hannibala - rozwaliłaś mnie tym!

ocenił(a) serial na 10
amacik

Mnie też to jakoś porusza ;p ciekawe dlaczego?

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

W niektórych sytuacjach... czyli np. Williamie, czy bierzesz sobie tego oto Hannibala... ? :D

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

Omg, to naprawdę brzmi genialnie *.*

ocenił(a) serial na 10
Sowasu

XDDD

ocenił(a) serial na 10
Bonesss

Oh,mein Gott! XDDD

ocenił(a) serial na 10
ethi

https://www.youtube.com/watch?v=zjMog91xMIA&feature=youtu.be
I'm scarred for life

ocenił(a) serial na 10
kniveau

God dammit! xDD
A wszystko to, bo ciebie kocham! - umarłam.