Witam! Po rocznej przerwie, ponownie obejrzalem serial ,,Herkules Legendarne Podróże'' z Kevin Sorbo (Sezon 1 - 6). Szybko poszlo, maraton filmowy zaczalem w 1 dzien Swiat, a skonczylem dzisiaj. Z ogromna przyjemnoscia zaliczylem wszystkie odcinki i czuje wielki niedosyt, ze to juz koniec. Jutro zaczynam maraton filmowy z Xena. W moim przypadku, traktuje serial z Herkulesem i Xena jako 12 sezonowa calosc. Ten sam klimat, aktorzy, miejsce akcji etc. Probowalem wytypowac najlepsze odcinki, ale mam problem, bo jest ich tak wiele.
Sprobuje wiec przestawic moja Top 5 ,,HTLJ'' :
S4E8 ,,...And Fancy Free''
S5E15 ,,Greece is Burning''
S4E15 ,,Yes, Virginia, There is a Hercules''
S5E9 ,,For Those of You Just Joining Us''
S3E9 ,,A Star to Guide Them''
Pozostala ,,czolowka'' to wszystkie odcinki z Xena, Callisto, Serena, Salmoneusem, Autolycusem i samym Iolausem. Moje ulubione postacie z wszystkich 6 sezonow to :
(Hercules) Kevin Sorbo
(Iolaus) Michael Hurst
(Ares) Kevin Smith
(Salmoneus) Robert Trebor
(Xena) Lucy Lawless
(Gabrielle) Renée O'Connor
(Joxer) Ted Raimi
(Alcmene) Elizabeth Hawthorne
(Young Hercules) Ian Bohen
(Young Iolaus) Dean O'Gorman
(Liz Friedman / Callisto) Hudson Leick
(Hades) Erik Thomson
(Hefajstos) Julian Garner
(Hermes) Murray Keane
(Jinni) Hilary McMillan
(Lydia / Dirke / Książniczka Melissa / Królowa Melissa / Melissa Blake) Lisa Chappell
(Scylla / Lea / Młoda Alkmena) Kim Michalis
(Typhon) Glenn Shadix
(Falafel / Falafel II / Croissant) Paul Norell
(Autolycus / Rob Tapert) Bruce Campbell
(Aphrodite) Alexandra Tydings
(Archangel Michael / Johnny Pinto) Charles Mesure
(Cupid / Juliusz Cezar) Karl Urban
(Alcmene) Liddy Holloway
(Strife / Deimos) Joel Tobeck
(Discord) Meighan Desmond
(Serena / Księżniczka Kirin) Sam Jenkins / Sorbo
(Jakar) Jon Brazier
(Althea) Willa O'Neill
(Atticus) Bruce Phillips
(Ephiny) Danielle Cormack
(Deianeira) Tawny Kitaen
(Nemis) Cliff Curtis
(Klepto) Grant Heslov
(Tarlus) Marton Csokas
(Daniela) Ashley Laurence
(Nebula / Beth Hymson) Gina Torres
(Attyka / Jacobus / Palamedes / Pandion) Bruce Phillips
(Kat / Bledar / Eteokles) Ray Woolf
Po rozmowie ze znajomymi (ktorzy tez ogladali i lubia ten serial), stwierdzilem ze jestem wielkim Fanem Xenaverse. Posiadam w swojej kolekcji wszystkie sezony tego serialu na Dvd (mam edycje Angielskie, Niemieckie i dwa wydania Amerykanskie, jedno z wieloma Bonusami + 5 filmow Tv. poprzedzajacych serial). Mam tez komplet Soundtrackow z calej serii + wszystkie ksiazki - przewodniki po serialu, a nawet ciekawa ksiazke-Mape (przedstawia miejsca, gdzie rozgrywa sie akcja z odcinkow serialu). Zastanawiam sie, czy sa jeszcze prawdziwi Fani, ktorzy tak jak ja, kochaja te dwa seriale?
Pozdrawiam!