8,1 60 tys. ocen
8,1 10 1 59595
7,7 42 krytyków
Heweliusz
powrót do forum serialu Heweliusz

Słowo daję. Jeśli w takim serialu pojawi sie wątek homo to wywalam tego ntfloxa na śmietnik. Co nie włączę ostatnio to wszędzie to samo. Z tolerancyjnego człowieka zmieniam sie powoli w homofoba i to dzięki tym zrytym stacjom.

vertislaw

Mi wystarczy, że gra tam Różczka i już mi się nie chce oglądać...

sankt1910

Ci wystarczy?

le5szek

Mnie?

sankt1910

Tak jes. Tobie.

vertislaw

Myślę, że przede wszystkim problem leży po Twojej stronie i potrzebujesz terapeuty, bo normalny człowiek nie wkurza się na widok kogoś o innej orientacji, a już tym bardziej przy oglądaniu serialu. Polecam też odstawić używki jeśli jakieś bierzesz.

Puchy11

Jeśli nie potrafisz odróżnić tego typu wątków, które mają choć wątłe uzasadnienie fabularne, od wątków wciskanych na siłę, bo akurat taki jest klimat w branży, to zapewniam cię, że to ty masz poważny problem. I to raczej natury intelektualnej.

ocenił(a) serial na 7
Dead__Parrot

A podaj przykład jednego i drugiego

Dead__Parrot

A to trzeba mieć jakiś specjalny powód, żeby być homoseksualny?

Dead__Parrot

Nie dość, że napisałeś głupotę, to jeszcze nie na temat, bo nie o tym był komentarz.

Puchy11

Normalny człowiek nie wkurza się na osoby odmiennej orientacji, poglądów, wyglądu itp. Ale jeśli na każdym kroku i w każdym przypadku w nawet najbardziej nonsensownym momencie wciska się jemu w sposób bardzo natarczywy tę odmienność to człowiek ten zaczyna zwyczajnie być zmęczonym tą odmiennością. Od miłości do nienawiści tylko maleńki krok. Ktoś kiedyś powiedział... Nie przeszkadza mi jeśli w filmach pojawia się wątek homo ale jeśli absolutnie w każdym musi się obowiązkowo ów wątek pojawić to jest już to bardzo męczące. I nie pisz bzdur że ta częstotliwość to norma odzwierciedlajaca prawdziwe życie. 

Puchy11

Normalny człowiek nie wkurza się na osoby odmiennej orientacji, poglądów, wyglądu itp. Ale jeśli na każdym kroku i w każdym przypadku w nawet najbardziej nonsensownym momencie wciska się jemu w sposób bardzo natarczywy tę odmienność to człowiek ten zaczyna zwyczajnie być zmęczonym tą odmiennością. Od miłości do nienawiści tylko maleńki krok. Ktoś kiedyś powiedział... Nie przeszkadza mi jeśli w filmach pojawia się wątek homo ale jeśli absolutnie w każdym musi się obowiązkowo ów wątek pojawić to jest już to bardzo męczące. I. Ie

vertislaw

A umiesz odróżnić film od rzeczywistości?

ocenił(a) serial na 8
vertislaw

Kotwica z wiosłem się migdali

ocenił(a) serial na 9
vertislaw

Nie zmieniasz się, tylko zawsze byłeś. Ot, taki krypto homofob, który pod wpływem Netflix'a ogłosił coming out. Nie wiem, czy bardziej to śmieszne, czy żałosne przerzucać odpowiedzialność za swoje fobię na platformę streamingową.

ocenił(a) serial na 7
vertislaw

Jesteś tolerancyjny na homoseksualistów, dopóki nigdzie wokół ciebie (w rzeczywistości, w książkach, w kinie) ich nie ma? Fantastyczna tolerancja. Coś jak miłość bliźniego i gorąca wiara w prawicy.