Mały spoiler...Ma być jakiś kryzys w ich małżeństwie z tego piszą w opisach odcinków.
żaden spoiler ... tylko moje domysły
nie mam na myśli ich małżeństwa (swoją drogą kryzys zaczął się już w 1 sezonie) tylko jej roli w całej układance... te jej wyjazdy do Indii nie wydawały się nikomu podejrzane? Uwaga spoiler! I ten jej wzrok kiedy zobaczyła Carry w swoim domu w ostatnim odcinku...
A ja nie widzę w tym nic dziwnego. Ona jest po prostu normalną kobietą która nie rozumie tych zawiłości związanych z pracą jej męża. A wyjechała bo chciała odpocząć od niego. Gdyby była agentem innego wywiadu to była by przy nim bo to korzystne. Związki z takimi ludźmi są zawsze trudne. W tym serialu nikt nie ma ułożonego życia osobistego w sumie.
wiesz co? nie zdziwiłabym się gdyby okazała się, że ona ma coś w planie, że nie jest tym za kogo się podaje...jest przy Saulu, wie o różnych rzeczach...pod latarnia jest najciemniej
a ich kryzys trwa od początku serialu, dziwny związek IMO
No to z żoną Saula sprawa nieco się wyjaśnia. Przy okazji pokazano tu w ciekawy sposób różnice między Javadim a Saulem który na zdradę zareagował zadziwiająco spokojnie.
Saul zareagował wyjątkowo wyrozumiale. W końcu to Mira na niego czekała wiernie przez te lata, była wyrozumiała, gdy Saul wychodził do roboty w poniedziałek rano i wracał w niedzielę wieczorem wyjaśniając swoją absencję - to ściśle tajne. Mało która by wytrzymała psychicznie w takim związku. A Mira jest też człowiekiem, ona również ma swoje potrzeby, czy to potrzebę oparcia psychicznego, okazywania uczuć czy potrzeby seksualne.
Nie dziwię się jej, że zdradziła. Ona jest atrakcyjną kobietą, chociaż przypuszczam, że są w podobnym wieku z Saulem. Saul też to zrozumiał, bo ta kobieta nie jest cyborgiem.
Zakładam, że Mira odejdzie od niego.