PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66877
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

...w dodatku kiepski.
Nigdy nie powinien był powstać.

ocenił(a) serial na 8
vilkatla

A co w nim takiego złego?.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Dla fanboya i fanatyka pewnie nic.

ocenił(a) serial na 4
vilkatla

Ten serial powinien sie właściwie skończyć po pilocie. Po przesłuchaniu Brody'ego cała reszta to tylko naciągana do granic możliwości guma w gaciach na dodatek robiąca z armii i wywiadu usa totalnych idiotów.

loctor

Tiaaa, zgadzam się. Niekompletny - żadna z postaci nie przekonuje. Sporo niedomówień w treści i scenariuszu, postaci bliżej niesprecyzowane, każda scena zagrana tak samo... i wywiad usa - jakieś niedobitki...

użytkownik usunięty
ewqa2

A te nagrody które zdobywa zarówno serial jak i aktorzy to z jakiego powodu. Acha zaraz zaraz pewnie dlatego że Obama go lubi albo inna bzdura. Ja uważam że serial jest świetny

ocenił(a) serial na 10

Zgadzam się,rewelacja,moja ocena była 9,ale jak zobaczyłem ostatni odcinek drugiego sezonu to zmieniłem na 10,kompletnie mnie zaskoczył,aż się nie mogę doczekać 3 sezonu.

No właśnie nie wiem... skąd tyle nagród. Może dlatego, że inne nominowane seriale były gorsze, albo były nominowane rok i dwa wcześniej - jak np Breaking Bad, któremu Homeland do pięt nie dorasta! Downtown abbey, bardzo ładny, ale nudny jak konserwatywna Anglia. Boardwalk Empire - miał najlepszy pierwszy sezon. A Newsroom byl za mało oryginalny. Tematu takiego jak w Homeland nie było dawno w serialach - więc stąd popularność.

ocenił(a) serial na 8
ewqa2

Okej ja naprawdę lubię ten serial choć dwie rzeczy mnie wkurzyły w drugim sezonie:
-Lista celów, co się z nią stało pewnie Nick oddał ją Royi ale w jakim celu, chyba tylko po to by Nazir mógł powiedzieć Brodiemu że chce zaatakować w tej bazie no ale to hipoteza.
-Brak podsłuchu w odcinku dziesiątym, twórcy tłumaczą ten fakt bardzo mało przekonywająco, chyba wymyślili to na szybko.
Bo wyjaśnienie informacje się sprawdził to mu odpuszczamy zawłaszcza po tym jak sam stwierdził że Nazir jest w kraju to idiotyzm.

WOLVERINE55

Pierwsza moja reakcja na akcje z kodami była taka: czemu nie zrobił zdjęcia, tylko to przepisywał! To nie epoka kamienia... i komórek bez kamery. Nawet jeśli miało nie być śladów, to niby w notesie ich nie będzie??? hmm...

ocenił(a) serial na 9
ewqa2

Telefon którego używał Brody to Blackberry 8520, to jest model z 2009r. do tego najsłabszy z całej linii, no i BB nigdy z aparatów nie słynęło. Zdjęcie byłoby nieczytelne, uwierz, miałem ten tel :P Nie wiem czy akurat tym się kierowali twórcy ale tak jest.

mbednar1

a może osoba wizytująca w cia nie może mieć ze sobą komórki? nie jest tak, że musi ją oddać przy bramce i otrzymuje z powrotem przy wyjściu?

mbednar1

Przejaja! No ale mamy chyba rok 2012? Czy juz nawet 2013? W tym odcinku? Wiesz, równie dobrze mógł mieć nokie sprzed 8 lat, zanim wyjechał. Hehe :)
Ten serial jest prosty w swojej konstrukcji... Można ominąć 2 odcinki, a i tak będzie wiadomo o co chodzi. Czy sie go lubi,mczy nie, to jest kwestia gustu... A o tym sie nie dyskutuje.... :)

ocenił(a) serial na 9
ewqa2

Blackberry jest służbowym telefonem rządu amerykańskiego, jedynie może dziwić, że taki mało prestiżowy model dostał. W CIA już normalnie iphonów używali więc jakichś większych nieścisłości nie ma.

ocenił(a) serial na 9
ewqa2

Gdy Brody wchodzi do CIA musi zostawić komórkę. Dlatego ma tylko notes. I koniec ekscytacji.

użytkownik usunięty
ewqa2

Ale jeśli nie zauważyłaś to Homeland wygrał np Złote globy właśnie 2 raz z rzędu

ewqa2

Ten serial nie urasta do pięt "Mad Men", ale po czterech latach z rzędu trzeba było przyznać nagrodę Emmy jakiemuś nowemu. Jeśli chodzi o Złotego Globa, to taka tandeta wpisuje się w charakter tej nagrody.

Nie żeby ten serial był bardzo zły. Ale niczym nie zachwyca, to w najlepszym wypadku 2. liga. Lepszym kandydatem do Emmy byłaby "Gra o tron" (do ZG nienominowana), choć fantasy to trochę zbyt nieortodoksyjny wybór. Za to "Boardwalk Empire" spełnia kryterium braku oryginalności, a zarazem wysokiej jakości produkcji.

ocenił(a) serial na 6
Litawor

5 sezon "Mad Men" zasługiwał na Złoty Glob dla najlepszego serialu dramatycznego. Stało się... cóż.... INACZEJ :P Przynajmniej drugoplanówka męska mogła zostać zdobyta przez Jareda Harrisa ;)

ocenił(a) serial na 6
MF13

Oczywiście mam tu na myśli drugi plan nagrodzony Emmy :)

użytkownik usunięty
vilkatla

Ja w ogóle jestem ciekaw za co ten Złoty Glob dla najlepszego serialu dramatycznego i aktora pierwszoplanowego...

ocenił(a) serial na 8

Levisowi za ilość nominacji, to była trzecia.
A pozostali nominowani to chyba już kilka takich nagród mają(żadna dla nich atrakcja:D).
A ze serial?, to można dyskutować ale są różne gusta:D.

użytkownik usunięty
WOLVERINE55

Mi się jednak wydaję, że to Cranston bardziej zasłużył na tą statuetkę (również 3 nominacje) bo Homeland ma dopiero 2 sezony i Lewis będzie miał jeszcze okazję się wykazać, a Breaking Bad kończy się w tym roku...
Pierwszy sezon był naprawdę dobry, ale to co w drugim zrobili to już kpina.

ocenił(a) serial na 9
vilkatla

Drugi sezon jeszcze lepszy od pierwszego, co każdy inteligentny widz jest w stanie zauważyć.

ocenił(a) serial na 10
HRA

zgadzam się z HRA że drugi sezon zdecydowanie lepszy od pierwszego,więcej akcji czego w pierwszym sezonie brakowało,dłużył się niemiłosiernie,wystarczyłoby 6 odcinków żeby wszystko wyjaśnić,mimo że to nie serial akcji to jednak nie był wciągający tak jak drugi sezon.Pozostaje czekać na 3 sezon który zapowiada się bardzo dobrze.Trudno wytrzymać oglądając Carrie ale taki jej urok doskonale zagrała tą postać.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 6
vilkatla

Sam serial (1 i 2 sezon) jest naprawdę niezbyt porywający. Wymuszone 6/10. 5 Złotych Globów to jakiś naprawdę marny żart... producenci kierowali się najprawdopodobniej hasłem "Zamiast sztuki... poprawny politycznie kicz" :D Nawet jeśli ten kicz jest czasem trochę pikantny :P

vilkatla

2 sezon byl najlepszy

ocenił(a) serial na 7
10minuttt

zgadzam sie drugi sezon był lepszy od pierwszego i to znacznie

ocenił(a) serial na 8
M_Nita

A trzeci zapowiada się jescze lepiej:D.
Mam już teorię co do pierwszych sześciu odcinków co do tego co będzie się działo:D.

ocenił(a) serial na 3
vilkatla

Potwierdzam pierwsze kilka odcinków było genialne, niestety drugi sezon to tragedia.