PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66963
7,6 27 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Mam 2 pytania odnośnie najnowszych wydarzeń w Homeland:
1. może coś przegapiłam ale nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób Saul przekazał Duringowi kopię dokumentów w tej restauracji czy gdzieś tam gdzie się spotkali? Włożył mu do kurtki? nawet gdyby to pomyślcie, Saul wchodzi do restauracji i od razu wie, który płaszcz na wieszaku jest akurat Duringa?:)
2. sezon oczywiście dobry, ale mam jedną wątpliwość co do autentyczności wątku z tą rudą z CIA. Otóż wydaje mi się mało prawdopodobne aby tej kobiecie [zwłaszcza że tak zależało jej na pozbyciu się Carrie] przyszło do głowy zabicie Carrie przy pomocy rąk Queen'a, przecie każdy w miarę ogarnięty człowiek bliski Saulowi wie, że Carrie i Queen'a łączy conajmniej przyjaźń. Ruda ma duże "wsparcie" u rosjan, więc wydaje się naturalne, że chcąc zabić Carrie zleciłaby to naszym wschodnim sąsiadom. I pewnie zrobiliby to należycie sprawnie znając ich;) Co oczywiście byłoby sprzeczne z rozwojem fabuły serialu, wiem - uśmiercanie Carrie nie wchodzi w grę i bardzo dobrze. Razi mnie tylko, że scenarzyści mogli wprowadzić tak nierozsądną motywację rudej, podczas gdy kreowana jest na wyrachowaną i dobrze zorganizowaną sukę, która lubi i umie osiągać swoje cele.
Mam nadzieję, że coś przeoczyłam i źle interpretuję decyzję rudej - pomóżcie;) bo to się kupy nie trzyma.
Może ruda nie wiedziała kto jest zabójcą/wykonawcą pracującym dla Saula i pobierającym zlecenia ze skrytki pocztowej i liczyła że Carrie zostanie przez niego zabita beznamiętnie?

ocenił(a) serial na 8
marinelle

2.Tego że zabójcą CIA który się tym zajmuje jest Quinn który zna się z Carrie Alison mogła nie wiedzieć bo niby skąd?. Podobnie wątpliwe by dowiedziała się o tym co Quinn robi teraz, bo niby po co jej ta informacja?.

WOLVERINE55

To chyba jedyne logiczne przypuszczenie, które wyjaśniałoby tą kwestię, dzieki:) ja jakoś byłam dziwnie przekonana, że Alison dobrze wie kto jest zleceniobiorcą Saula, nie wiem czemu, może uznałam to za pewnik z racji tego, że sypia z Saulem, nie wiem:)

ocenił(a) serial na 8
marinelle

Ciekawe jakby to bylo zabic kogos namietnie:D Chyba narzucic takie tempo, ktorego pompa nie udzwignie;)

kepac

Hehe racja%) cos mi się nieźle słowa pomyliły, chodziło o "bez namysłu":)

ocenił(a) serial na 9
marinelle

Odnośnie pierwszego pytania jeśli dobrze pamiętam to Saul stał przed tym klubem czy co to tam było i czekał na Duringa. Stąd wiedział w jakim płaszczu on przyszedł.

sylwiak32

Dzięki za info, nie zauważyłam tego oglądając. Ale jesli tak było tzn że jednak produkcja zadbała o urealnienie nawet najdrobniejszych kwestii, to duży plus:)