PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66812
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Ciąża Carrie

ocenił(a) serial na 7

Czy może mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tą ciążą Carrie? W 3 sezonie dowiadujemy się, że minęły
4 miesiące od zamachu w Langley i z tego co pamiętam, to od tamtej pory Carrie z Brodym się nie
widzieli. Natomiast w ostatnim odcinku lekarz jej mówi, że jest to jej 13 tydzień ciąży. Czyżby zatem
ojcem był ktoś inny? (tylko po co? przecież to nie ma większego sensu)

ocenił(a) serial na 8
cczarnaa

Może lekarz się pomylił, na ginekologa to on nie wygląda;-). He jest jedno forum gdzie ludzie obstawiają kto jest ojcem jak nie Nick, niektóre propozycje powalają;-) Nie wierze by to był ktoś inny bo Carrie by usunęła już dawno, bo nie wygląda na napaloną na macierzyństwo... No ale nie małego Isse.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

www.youtube.com/watch?v=WElPzcyvPSk No to mamieszała, niby mogła tak powiedzieć Quinowi by się odwalił ale równie dobrze to mogła być prawda. Widać że ma humory ciążowe w tej scenie.

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

To nie jego ;)

To dziecko jej znajomego, u którego przenocowała i którego okradła z kasy w trakcie operacji "uciekania ze szpitala" kiedy to "pomagała" łącznikowi Javadiego

ocenił(a) serial na 9
Jaguar

to niemożliwe, bo ciąża trwa już 4 miesiące, a u tego typka nocowała maksymalnie marne parę tygodni jeżeli nie dni wcześniej...

cczarnaa

Zamach był 12 grudnia, początek akcji w 3 sezonie to marzec. Producenci w materiałach zza kamery mówili, że Brody jest ojcem. Jednak tygodnie za bardzo nie pasują. Tylko, że jeśli to nie Brody...
SOPILER
czemu w 10 odcinku Quinn jest przekonany, że ojcem jest Brody. Jak agent CIA chyba potrafi dobrze liczyć, a z dokumentacji medycznej zna tydzień ciąży.

ocenił(a) serial na 8
bambi_8

Trzeba pamiętać że akcja poszczególnych odcinków sezonu dzieje się w krótkich odstępach czasu. Albo twórcy zrobili głupi błąd. A Quinn widział chyba wyniki po tym jak Carrie kropnął. No dobra jak to nie Nicka to kogo?. Czemu Carrie się nie zabezpiecza?, bo to chyba jej pierwsza w życiu wpadka.

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

Zresztą podczas rozmowy z panią doktor powiedziała, że to co robi teraz (a czego nie powinna dla dobra dziecka) jest ważne, by pomóc ojcu dziecka.
Dlatego tak się wkurzyła, kiedy pozwoli zabić bombera CIA. Tak czekała na to, żeby wreszcie uniewinnili Brody'ego, ojca dzieciaka, a ona sama miała spokój i zaczęła dbać o ciążę.

ocenił(a) serial na 9
slonica_smalec

też tak myślę, to dziecko Brody'ego

ocenił(a) serial na 9
bambi_8

15 miesięcy to prawie 4 miesiące więc by się zgadzało.

cczarnaa

Po co umieszczać ostrzeżenie o możliwym spoilerze, skoro sam tytuł tematu jest wielkim spoilerem?

ocenił(a) serial na 8
cczarnaa

mnie też to nie pasuje
bezsens zupełny
jeśli to 13 tydzień to dziecko nie jest Brody'ego

ale pewnie scenarzyści będą nas robić w wała i wmawiać co innego :/

ocenił(a) serial na 8
irlandia28

A może to Nazir jest ojcem?;-).

cczarnaa

Nie widziałam ale też i nie szukałam wzmianki od scenarzystów mówiących o tym, że ojcem dziecka jest Brody, jednak pierwsza moja myśl kiedy pokazali test padła na tego gościa z początku sezonu. Właściwie to od samego początku zastanawiało mnie to po co zaserwowali nam nic nie wnoszącą scenę seksu na schodach ale ok...

ocenił(a) serial na 8
cczarnaa

Ojcem jest na pewno Brody. W pierwszym odcinku trzeciego sezonu, podczas przesłuchania Carrie, padają słowa: "Minęło 58 dni od zamachu...", czyli nie cztery miesiące, jak ktoś tutaj sugerował, a niecałe dwa. Osiem tygodni. Kolejne siedem to przygotowywanie całej akcji, pobyt Carrie w psychiatryku, zwerbowanie Javadiego, postawienie Brody'ego na nogi (16 dni) i inne duperele.

ocenił(a) serial na 7
kama_reda

może na początku było to 58 dni, ale wtedy również był to wcześniejszy tydzień. w tym samym czasie, kiedy dowiadujemy się, że Carrie jest w 13. tygodniu, Saul mówi o tym, że minęły 4 miesiącach od zamachu (technicznie rzecz biorąc w S03E09 na początku lekarz mówi o 13. tygodniu, a w S02E08 Saul mówi o 4 miesiącach od zamachu)

ocenił(a) serial na 8
cczarnaa

Oby poroniła albo coś, bo po cholere wciskać do takiego serialu jakieś dziecko...

ocenił(a) serial na 8
modzel94

to będzie super hiper komandoso-agent
geny zobowiązują ;))))

ocenił(a) serial na 8
irlandia28

A czy już wiadomo czy dziecko będzie rudowłose czy może jednak blond?

ocenił(a) serial na 8
frtgbb

ja ostawiam,że rude :)
żeby nie było żadnych wątpliwości czyje

ocenił(a) serial na 10
irlandia28

Koleś z którym się przespała kilka razy też był rudy

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

serio? musiałam przeoczyć bo skupiałam się na innych szczegółach ;)
wobec drugiego rudego kandydata na ojca sprawa się nieco komplikuje :/

ocenił(a) serial na 10
irlandia28

Ale to był istotny szczegół, bo jak go spotkała w supermarkecie, to właśnie poleciała na niego z tego powodu, że jej przypominał Brody'ego :) to było zabawne

ocenił(a) serial na 9
cczarnaa

Z tego, co pamiętam, to w pierwszym odcinku trzeciego sezonu jest mowa, że minęły dwa miesiące od zamachu a nie cztery. Wszystko się zgadza z ciążą Carrie.

ocenił(a) serial na 8
asik_7

A czemu nikt tu nie próbuje typować płeći dziecka?. To ja zacznę:chłopiec;-). Jeśli Nick zginie w tym sezonie to dziecko może być jedyną rzeczą która uchroni Carrie przed kompletnym załamaniem i samobójstwem.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

wiesz...niech się ta ciąża rozwinie bardziej...potem możemy dywagować, teraz wszystko się może zdarzyć

ocenił(a) serial na 8
cczarnaa

Czy umiejętność liczenia zanika? Oczywiście, że to dziecko Brody'ego. Sezon zaczyna się w lutym, 58 dni od zamachu chyba, czyli tego faceta w sklepie poznała koło 8 lutego, więc byłyby to pierwsze tygodnie ciąży.
Kiedy pojawia się Javadi jest marzec. Carrie w chwili wizyty u ginekologa i postrzału jest w 13 tygodniu, czyli między 84 a 91 dniem. Licząc od zamachu to 6- 13 marca. Coś jeszcze się nie zgadza?
Carrie wiedziała, że jest w ciąży, kiedy kupowała alkohol i poznała tego faceta. Całej szuflady testów nie zrobiła po powrocie ze szpitala. Dziwne jest, że nie wykryli jej ciąży w psychiatryku.
Lockhart mówi o 4 miesiącach, ale pan senator ma skołonności do przesady i chciał pokazać Saulowi, że nic nie robi i poznęcać się trochę na Agencją, zresztą tak się często mówi, nie patrząc na daty- coś się zdażyło w grudniu, mamy marzec- O, to już 4 miesiące.