http://www.youtube.com/watch?v=5UgF4Y-S6fs
Ja mam wrażenie, że im totalnie nie wyszła, a chcieli zrobić coś niesamowitego.
Mnie ona irytuje, jest nudna i zbyt długa.
Nie że się czepiam, tylko moim zdaniem jest ona słaba i denerwująca jak na serial, który zdobył Emmy. Jakie Wy macie odczucia? Może jest Wam to obojętne i interesuje was to jak zeszłotygodniowy obiad sąsiadów?
Jestem w trakcie oglądania tego serialu więc dlatego zwracam na to uwagę
Podzielam wszystkie Twoje powyższe przemyślenia. Zdecydowanie zbyt długa i pretensjonalna. Gdy odpalam każdy kolejny odcinek (jestem własnie przy piątym), od razu przeskakuję o 2 minuty do przodu i za każdym razem dziwię się, że producenci tak szanujący cenny czas antenowy pozwolili na coś takiego..
Czołówka jest rzeczywiście taka sobie - może mnie nie odpycha czy denerwuje, ale mogła by być lepsza. Osobiście bardziej podobałoby mi się rozwinięcie motywu labiryntu po którym gonią się Carrie z Brodym i skupienie się tylko na nim, bez reszty wstawek.
Mnie się bardzo podoba! Jest parę elementów "na siłę" - wypowiedzi Obamy i Busha, ale bardzo podobają mi się te ujęcia z Claire, i tą małą, i dorosłą - ujęcie w labiryncie, kiedy Brody jest za nią to kwintesencja serialu. Na pewno ma fajny, oryginalny klimat i po prostu spełniła swoje zadanie ;)