PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66877
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Jak w temacie ja bym nie chciał by po ewentualnym uniewinnieniu Broddy postanowił w
wrócić do żony nawet jeśli by mógł....

WOLVERINE55

- nie chciałabym zobaczyć Dany i Jessici, bo są nudne.
- śmierci Saula ani że się okaże zdrajcą (co na szczęście twórcy wykluczyli)
- poniżania Carrie jak w ostatnich odcinkach 1. sezonu
- Brody'ego, który dalej coś kręci za plecami Carrie.
- Quinna jako zdrajcy

WOLVERINE55

Spoilery mogą być

Miałam nadzieję, że Brody zabierze Danę na ten memorial wiceprezydenta i tam zginie, bo przez moment sprawiała wrażenie, jakby chciała się przyłączyć. Ale cóż, płonne nadzieje.. Ta dziewucha to najbardziej irytująca serialowa postać z jaką miałam do czynienia, a jeśli chodzi o jej grę, to mogłaby sobie przybić piątkę z Kristen Stewart.
Może w trzecim sezonie będzie jej trochę mniej, zdecydowanie nie chciałabym też, żeby Saul okazał się zdrajcą w którymś momencie. Oczywiście ani przez moment nie wierzyłam, że Carrie ucieknie z Brodym, happy end to byłaby porażka na całej linii, więc oby scenarzystom nic takiego do głowy nie przyszło. A, i więcej Quinna proszę!

ocenił(a) serial na 8
sophie_k

Z tym zabraniem Dany to było by sensowne no i jej ewentualna śmierć też dodała by serialowi smaczku ,bo wątpię by pan B po czymś takim byłby w stanie tak spokojnie sobie odjechać..
A mi jeszcze wpadł do głowy pomysł że śmierć Jessiki mogła by w trzecim sezonie ciekawie zamieszać bo kto się zajmie dzieciakami?, niby ma się pojawić w sezonie trzecim jej matka ale wątpię by pani D darzyła ją sympatią:D.

WOLVERINE55

Z tego co słyszałam, to Jessici ma być o wiele mniej ze względu na ciążę Moreny, a koleś grający Mike'a całkowicie zrezygnował z serialu i w ogóle się nie pojawi. Ktoś ubolewa?

I chciałabym, żeby było więcej Virgila i Miry.

ocenił(a) serial na 7
Binula

Kto to Mira?

czarna404

Żona Saula

ocenił(a) serial na 7
Binula

Fakt. Nie mogłam pokojarzyć.

czarna404

Ja akurat uwielbiam tę postać, więc zapamiętałam jej imię. W Homeland człowiek lubi nawet te trzecioplanowe postaci, no, może poza dziećmi Nicholasa:-)

ocenił(a) serial na 7
Binula

Ja właśnie Miry jakoś nie polubiłam. Pewnie dlatego nie pamiętałam jej imienia. Rzecz gustu :) Nie podobał mi się także wątek ich rozpadającego się związku (mam tu wciąż na myśli Mirę i Saula).

czarna404

A mi się podobał, bo był bardzo ludzki. Ludzie się kochają, ale życie jakoś i tak ich rozrywa.

ocenił(a) serial na 8
Binula

Nie tylko Saulowi i Mirze ciągle coś przeszkadza w byciu razem,oni chociaż mogli sobie pogadać jak Mira wyjechała. C&B nie mają nawet tego...

Binula

O tak, Virgil jest fantastyczny i od razu wzbudził u mnie sympatię. Mike'a trochę szkoda, nawet go lubiłam - ciekawe, w jaki sposób rozwiążą jego odejście? Może po prostu nie będzie mógł być z Jess po tym, co rzekomo odwalił Brody. Dana.. Nie w tym sezonie, to może w następnym jakiś samochód ją przejedzie.

sophie_k

Hehe, to byłoby przynajmniej sprawiedliwe. Finn miał kabum za swój wyczyn, Dana za to ma kabumowego tatusia:-)

WOLVERINE55

Ja podobnie jak Wy - kolejnych perypetii z "Życia zwykłej nastolatki Dany". Jej anemicznej dykcji i wiecznie ściągniętych brwi.

ocenił(a) serial na 8
Anja_Parus

Nie będzie Mika?, szkoda trochę mimo wszystko, to co ''miłość'' do Jessiki mu przeszłą?:D
Dana będzie niestety i ma mieć nowego chłopaka ponoć niestety....
No dzieciaki się Brodiemu trochę nie udały, ale może za trzecim razem było by lepiej:D.

WOLVERINE55

Jesteś konsekwentny, to trzeba Ci zostawić:-) Co to by było za ciekawe socjologicznie dziecko - mały rudzielec z ciągotkami do gierek politycznych, bystrym umysłem, ale niestety nieco zwichrowanym. No i miałoby rodziców, którzy na zmianę muszą się ukrywać, oberwą z jakiejś broni albo siedzą w więzieniu/wariatkowie. Materiał na przyszłego psychiatrę:-)

ocenił(a) serial na 8
Binula

Geny, pierwszej klasy geny:D.

WOLVERINE55

No na pewno by się w życiu nie nudził. Zawsze lepsze to niż życie na pół gwizdka.

ocenił(a) serial na 8
Binula

Materiał na prezydenta:D.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Szkoda Mika bo to ułatwia potencjalnie Brodiemu powrót do żonki czyli prowadzi do najgorszego możliwego zakończenia......

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Nie chciałabym widzieć Dany, romansideł i innych tego typu zapychaczy :)
Na pewno nie chciałabym zobaczyć banalnych rozwiązań scenarzystów, ( np. Carrie idąca z kijem na Nazira w ostatnim sezonie) oraz więcej napięcia budowanego w miarę logicznie, a nie pomysłami z kosmosu. Wiem, że serial ma być atrakcyjny głównie dla amerykańskiej publiczności, w dodatku to Showtime - który zawsze zaczyna dobrze, żeby później, przez chęć zarabiania na kolejnych sezonach, popaść z banał i męczącą przewidywalność, ale mogliby się postarać choć ten jeden raz :)

ocenił(a) serial na 7
janeth

Na pewno, żadnego katrupienia mi Saul'a. Mnie akurat Danna mnie tak nie wkurza jak 2 ukochane Brody'ego. Jedna ma jakieś bóle dupy o wszystko i, że jej nikt nie kocha, a druga nie logiczna i też ciągłe jakieś żale. No i nie chciałbym takiej akcji, że jednak Abu Nazir żyje bo to już by przeszło by wszystko.

Pytanie z innej beczki dlaczego w tym serialu do Nickolasa wszyscy zwracali się po nazwisku nawet żonka mówiła do niego w większości scen "Brody" to tak jakby żona Jana Kowalskiego mówiła do niego cały czas "Kowalski kochanie zrobić Ci herbatę?"

ocenił(a) serial na 8
kabanog

Ty nie obrażaj Carrie,ona jest świetna. Co do nazwiska to jakby mnie wszyscy nazwali po nazwisku oprócz kumpla terrorysty to też bym został terrorystą.

ocenił(a) serial na 7
WOLVERINE55

Grana jest świetnie, gdy ją widzę zawszę widzę tą chorą psychiczne agentkę CIA. Po za jednak grą aktorską nic innego, urodą nie powala, no i jej miłość do terrorysty to już parodia.

ocenił(a) serial na 8
kabanog

A mi się ona podoba. Co do miłości do rudego\łysego to jej uczucie do niego jest czymś bezwarunkowym,nie zasłużył sobie a ona i tak nie potrafi inaczej. Ech miłość któż ją zrozumie:).No i spora część fanów uwielbia ten wątek....