PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 67128
7,6 20 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Drętwy serial.

ocenił(a) serial na 5

Drętwe aktorstwo, wieje nudą, no i bzdury w scenariuszu.

Obejrzałem 6 odcinków 1 sezonu i kompletnie mnie ta produkcja nie przekonuje.

ocenił(a) serial na 9
zatracony

co za typ, gnoi film, a ogląda już 3 sezon, co ciekawe częściowo preferencje pokrywają się z moimi

ocenił(a) serial na 5
amp_litude

Druga połowa trzeciego sezonu wreszcie taka, jaki powinien być ten serial od początku, za późno jednak by, całość ocenić na więcej niż 5.
Był potencjał, który rozmył się w bzdurach i niepotrzebnych, scenariuszowych, mdłych wątkach.

ocenił(a) serial na 9
amp_litude

no i o to właśnie chodzi - gnoić coś dla zasady… Takk - to jest bardzo dojrzałe…

ocenił(a) serial na 5
Cephei

Nie dla zasady, ale
"w imię zasad, sqrwysynu" hehe

ocenił(a) serial na 9
zatracony

chamstwo i wulgaryzmy

ocenił(a) serial na 5
Cephei

To cytat z Psów i jakoś mnie nie zdziwiło, że się nie zorientowałeś.

ocenił(a) serial na 8
zatracony

Pamiętaj jednak że ona jest zakochana w ojcu tej gówniary no i ma coś z głową;-), o zwrocie akcji odcinek później nie wspomnę...

ocenił(a) serial na 5
WOLVERINE55

jeśli mówisz o spotkaniu ojca z córką, które powinno być punktem kulminacyjnym a jest kompletnie nijakie to się zgadzam :)

ocenił(a) serial na 8
zatracony

No to akurat jedyna sensowna scena z nią była. Bezsensu był za to cały wątek jej wielkiej miłości do Leo.

zatracony

Serial wieje propagandą na kilometr i jeśli ktoś tego nie widzi to wspołczuje, sam obejrzałem parę odcinkow "przypadkiem" z dziewczyną i się wkręciłem. Pomimo, że musze szerokim łukiem omijać tą polityczną papkę i przymykać oko na totalnie absurdalne sceny, to właśnie moim zdaniem aktorstwo sprawia, że serial sam się broni. Bardzo dobry wybor w obsadzeniu głownych postaci, pomijam Carry i Brody'ego, ale np: Saul spisał się na prawdę dobrze.

ocenił(a) serial na 8
Binek7

Tia, to co zrobili z głównym bohaterem jest bardzo propagandowe. Jest trochę machania sztandarem ale w sumie nie jest tak źle...

ocenił(a) serial na 9
zatracony

zatracony zachowujesz się jak nieznośny gimbus. Każdy, kto ma inne zdanie niż twoje jest rozumiem "bee". Jeśli nie potrafisz komentować, czy udzielać się na forum - załóż własnego bloga i tam się wyżywaj. A teraz taka rada: Nawet jeśli to o czym piszesz ma jakieś podstawy krytyki to w związku z chamstwem jakim rzucasz po prostu nie ma to znaczenia. Flejmujesz myśląc, że pozjadałeś wszystkie rozumy, a w gruncie rzeczy wylewasz swoje frustracje w sieci. Gdybyś się zastanawiał - tak - to jest właśnie krytyka twojego postępowania (prosty piszesz scenariusz...)

ocenił(a) serial na 5
Cephei

Gimbus, flejmujesz........ mów po polsku, ponieważ nie znam nowomowy dzisiejszych licealistów. To po pierwsze.
Po drugie, wg ciebie, jeśli dobrze rozumiem, za umiejętność komentowania i udzielania się na forum uważasz jedynie peany na cześć serialu ocenionego przez ciebie na 10/10. Nie ze mną te numery, Bruner - nie zamierzam zakładać "swojego bloga i tam się wyżywać" - po to jest forum filmowe, żeby można było swobodnie krytykować tak mizerne produkcje jak Homeland, co też niniejszym czynię.

P.S. Zacytuj moje chamskie wypowiedzi.

ocenił(a) serial na 9
zatracony

skoro skończyłeś jakąś szkołę to z pewnością wiesz jak wujek google pomaga w wyjaśnianiu zasad i terminów netykiety.
Po drugie - nie stosuję podziału binarnego tak jak ty w pojmowaniu zasad działania forum, wiec nie wkładaj swoich wypowiedzi w czyjeś klawisze…
Bruner - to jest po prostu płytkie, słabe i wyświechtane - w taki sposób proszę rozmawiać z kolegami spod trzepaka.
A chamstwo nie pojawia się jedynie w sposób literalny, ale również intencjonalny i jako osoba, która z pewnością ma IQ powyżej 10 to wiesz o co chodzi.

ocenił(a) serial na 5
Cephei

spytałem wujka google i oto co mi wypluł:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kłótnia_internetowa
ale sorry, eskalacja agresji to twoja domena, więc to ty " flejmujesz" na forum:)

P.S. Intencjonalne chamstwo - zacytuj takowe spośród moich wypowiedzi - jako osoba z IQ powyżej 10 znajdziesz takie w moich chamskich intencjonalnych wypowiedziach wyżej

ocenił(a) serial na 9
zatracony

wróć do pierwszej karty i przeczytaj to jak odp na mojego pierwszego posta - potem uruchom zwoje mózgowe i przeczytaj kolejne i kolejne.

Dla mnie ciągnięcie tego typu dyskusji i imputowanie mi czegokolwiek to strata czasu w tym wątku.

ocenił(a) serial na 5
Cephei

Wciąż próbujesz mnie obrazić: a to jestem gimbusem, a to mam uruchomić zwoje, a to nie potrafię czytać ze zrozumieniem. No cóż, próbuj dalej.

Wracając jednak do meritum: nie rozumiem, jak można oceniać serial na 10, skoro: tu zacytuję ciebie:
"Nawet jeśli to o czym piszesz ma jakieś podstawy krytyki to w związku z chamstwem jakim rzucasz po prostu nie ma to znaczenia"
sam się zgodziłeś co do tego, że moja krytyka jest w pewnej mierze uzasadniona.
Jeśli więc jest uzasadniona choć trochę, a ty dalej uważasz ten serial za arcydzieło, to muszę się zgodzić z per333: jesteś psychofanem serialu, którego ocena jest skrajna i który jest zamknięty na argumenty krytyki jak nie przymierzając religijny fanatyk.

Bez odbioru.