Ledwie czterech wyemitowanych odcinków potrzebowała stacja Showtime, by podjąć decyzję o zamówieniu drugiego sezonu "Homeland". Dziś oficjalnie ogłoszono, że serial na pewno wróci na antenę w przyszłym roku.
Info za http://showtv.pl/news_item_3214.htm
Z jednej strony to bardzo dobrze, bo serial jest świetny, ale z to może też oznaczać, że skończy się cliffhangerem i nic się nie dowiemy konkretnego. Podobnie jak ostatnio zrobili np. z The Killing.
The Killing sie zakonczylo ! Nastepny sezon bedzie nowa historia, z nowym morderstwem, bohaterami itp.
Niby które The Killing? Nie wiem jak duńska wersja (oryginał), ale w tej co ja oglądałem na końcu był jeden wielki cliffhanger. Nic nie wyjaśnili, co wkurzyło publikę do tego stopnia, że AMC przeprosiło za taki finał :).
Słyszałem za to, że mają dać odpowiedzi na początku sezonu drugiego, ale teraz to już chyba mało komu na tym zależy.
Chcialbym zebys dal mi link do artykulu ze strony AMC, gdzie jest napisane, ze w drugim sezonie bedzie kontynuowana sprawa Rosie Larsen ? Nie przepraszali, tylko wyjasniali dlaczego zakonczyli serial tak, a nie inaczej. Nie spodziewali sie tak wysokiej ogladalnosci i ze produkcja dostanie szanse na kontynuacje. Oficjalnie z tego co wyczytalem na stronach stacji, historia ma byc nowa bazujaca na innym morderstwie. Jednym z pomyslow sa nowi aktorzy, a drugim pozostawienie pani detektyw i kontynuowanie jej kariery detektywistycznej w innym miescie, jeszcze nie ma oficjalnej wiadomosci poniewaz scenariusz jeszcze nie jest gotowy, a zdjecia sie nie rozpoczely. The Killing dostalo zamowienie na druga serie kilka dni przed finalem ostatniego 13 odcinka. Serial byl juz wtedy, nakrecony i zamykal sie w 13 odcinkach. Owszem slyszalem, ze final spotkal sie z niezadowoleniem ale taki byl zabieg scenarzystow. Moim zdaniem i wielu ludzi ktorzy ogladali ten serial nawiazywal do legendarnej juz produkcji Twin Peaks. Oczywiscie David Lynch to inna kategoria i klasa ale bazowali na schematach i zakonczeniu z Twin Peaks. Nie wszystko zostalo rozwiazane, a pozostaly domysly- taki byl zabieg scenarzystow. Inny nie znaczy gorszy, zawsze to powtarzam bo nie lubie jak mi jest wszystko podawane jasno i schematycznie. Dla mnie osobiscie to zakonczenie jest zrozumiale, Richmond zabil dziewczyne, a sledztwo zniszczylo wiele osob. Miedzy innymi (minelo troche czasu zapomnialem imion) przyjaciela rodziny Larsen z warsztatu, ktory zdecydowal sie zabic Richmonda. Przedstawione sa tasmy, ktore zostaly sfalszowane jednak sprawiedliwosc i tak dosiegla morderce. W The Killing nic nie jest cukierkowe i przejzyste, zaczynajac na pogodzie, a konczac na bohaterach i takie tez jest sledztwo niedoskonale. Nie takie jakie widzimy w tych skomercializowanych serialach typu CSI. Widze, ze wiekszosc ludzi tego nie rozumie ale wszyskich sie nie zadowoli. Mysle, ze to chcieli nam przekazac tworcy i mi sie ten realizm podobal.
http://news.yahoo.com/amc-apologizes-over-killing-cliffhanger-ending-132533224.h tml
Mało że piszesz na temat innego serialu to jeszcze zdradzasz ważne szczegóły,a wystarczyło napisać Spoiler!
Wchodzac na forum jakim jest filmweb trzeba sie liczyc z faktem, ze ludzie tutaj wyrazaja swoja opinie. Nie mam zamiaru przed kazda swoja wypowiedzia pisac "Spoiler". Pomijajac juz sytuacje, ze jesli zauwazyles, ze zaczalem swoja wypowiedz od slow " Rosie Larsen", to musiales sie z tym liczyc, ze bede przedstawial swoje poglady w tej sprawie. Napisalem na temat innego serialu poniewaz odpowiadalem na pytania i tylko dlatego poruszylem ten temat! Nie ja zaczalem dyskusje dotyczaca The Killing. Konczac ten nudny wywod, napisze tylko ze gratuluje osobowosci.
FTW: dzieki, za linka.