Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 67312
7,6 20 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Ledwie czterech wyemitowanych odcinków potrzebowała stacja Showtime, by podjąć decyzję o zamówieniu drugiego sezonu "Homeland". Dziś oficjalnie ogłoszono, że serial na pewno wróci na antenę w przyszłym roku.

Info za http://showtv.pl/news_item_3214.htm

ocenił(a) serial na 8
salmaatache

Z jednej strony to bardzo dobrze, bo serial jest świetny, ale z to może też oznaczać, że skończy się cliffhangerem i nic się nie dowiemy konkretnego. Podobnie jak ostatnio zrobili np. z The Killing.

ocenił(a) serial na 5
FTW

The Killing sie zakonczylo ! Nastepny sezon bedzie nowa historia, z nowym morderstwem, bohaterami itp.

ocenił(a) serial na 8
thegoodoldtimes

Niby które The Killing? Nie wiem jak duńska wersja (oryginał), ale w tej co ja oglądałem na końcu był jeden wielki cliffhanger. Nic nie wyjaśnili, co wkurzyło publikę do tego stopnia, że AMC przeprosiło za taki finał :).

Słyszałem za to, że mają dać odpowiedzi na początku sezonu drugiego, ale teraz to już chyba mało komu na tym zależy.

ocenił(a) serial na 5
FTW

Chcialbym zebys dal mi link do artykulu ze strony AMC, gdzie jest napisane, ze w drugim sezonie bedzie kontynuowana sprawa Rosie Larsen ? Nie przepraszali, tylko wyjasniali dlaczego zakonczyli serial tak, a nie inaczej. Nie spodziewali sie tak wysokiej ogladalnosci i ze produkcja dostanie szanse na kontynuacje. Oficjalnie z tego co wyczytalem na stronach stacji, historia ma byc nowa bazujaca na innym morderstwie. Jednym z pomyslow sa nowi aktorzy, a drugim pozostawienie pani detektyw i kontynuowanie jej kariery detektywistycznej w innym miescie, jeszcze nie ma oficjalnej wiadomosci poniewaz scenariusz jeszcze nie jest gotowy, a zdjecia sie nie rozpoczely. The Killing dostalo zamowienie na druga serie kilka dni przed finalem ostatniego 13 odcinka. Serial byl juz wtedy, nakrecony i zamykal sie w 13 odcinkach. Owszem slyszalem, ze final spotkal sie z niezadowoleniem ale taki byl zabieg scenarzystow. Moim zdaniem i wielu ludzi ktorzy ogladali ten serial nawiazywal do legendarnej juz produkcji Twin Peaks. Oczywiscie David Lynch to inna kategoria i klasa ale bazowali na schematach i zakonczeniu z Twin Peaks. Nie wszystko zostalo rozwiazane, a pozostaly domysly- taki byl zabieg scenarzystow. Inny nie znaczy gorszy, zawsze to powtarzam bo nie lubie jak mi jest wszystko podawane jasno i schematycznie. Dla mnie osobiscie to zakonczenie jest zrozumiale, Richmond zabil dziewczyne, a sledztwo zniszczylo wiele osob. Miedzy innymi (minelo troche czasu zapomnialem imion) przyjaciela rodziny Larsen z warsztatu, ktory zdecydowal sie zabic Richmonda. Przedstawione sa tasmy, ktore zostaly sfalszowane jednak sprawiedliwosc i tak dosiegla morderce. W The Killing nic nie jest cukierkowe i przejzyste, zaczynajac na pogodzie, a konczac na bohaterach i takie tez jest sledztwo niedoskonale. Nie takie jakie widzimy w tych skomercializowanych serialach typu CSI. Widze, ze wiekszosc ludzi tego nie rozumie ale wszyskich sie nie zadowoli. Mysle, ze to chcieli nam przekazac tworcy i mi sie ten realizm podobal.

ocenił(a) serial na 8
thegoodoldtimes

http://news.yahoo.com/amc-apologizes-over-killing-cliffhanger-ending-132533224.h tml

ocenił(a) serial na 8
thegoodoldtimes

Mało że piszesz na temat innego serialu to jeszcze zdradzasz ważne szczegóły,a wystarczyło napisać Spoiler!

ocenił(a) serial na 5
aronn

Wchodzac na forum jakim jest filmweb trzeba sie liczyc z faktem, ze ludzie tutaj wyrazaja swoja opinie. Nie mam zamiaru przed kazda swoja wypowiedzia pisac "Spoiler". Pomijajac juz sytuacje, ze jesli zauwazyles, ze zaczalem swoja wypowiedz od slow " Rosie Larsen", to musiales sie z tym liczyc, ze bede przedstawial swoje poglady w tej sprawie. Napisalem na temat innego serialu poniewaz odpowiadalem na pytania i tylko dlatego poruszylem ten temat! Nie ja zaczalem dyskusje dotyczaca The Killing. Konczac ten nudny wywod, napisze tylko ze gratuluje osobowosci.

FTW: dzieki, za linka.