Nie wiem czy ktoś już zaczął temat o książce, bo nie chce mi się czytać dalszych tematów na forum. "Homeland. Ścieżki Carrie" Kaplana Andrew'a - premiera jest 09.10.13 i ma opisywać losy agentki Mathison, zanim trafiła na Brody’ego. Skąd wiem? Pojawiła się na empiku do zamówienia przed premierą. Jak myślicie czy będzie ciekawa ? Serial mi się podobał więc przeczytać nie zaszkodzi, ale szczerze wolałabym, żeby film nakręcili.
Jestem w trakcie lektury i muszę przyznć niektóre fragmenty naprawdę mocne. Zawsze uważałem że Carrie jest zdzirą i książka to potwierdza. Fajny jest fragment z pewnym rudym analitykiem na wózku. Szczerze rozumie czemu Essex tak nie znosił Carrie i o wiele mniej mi żal tego jak ją potraktował 1X11. Przykładna katoliczka(tekst Saula) a to dobre.
ahaa.. bo tak przeczytałam, pzyswoiłam, dałam komentarz izamknęłam stronę. a więc jestem jeszcze na chwilkę. Carrie nie jest żadną z........ można to wytłumaczyć w ten sposób iż osoby ze zdiagnozowaną chorobą afektywną dwubiegunową, w epizodach mani odczuwają ogromny pociąg seksualny i zazwyczaj decydują się na rzeczy, do których nie byłyby zdolne w okresach pełnej remisji. A że Carrie odstawia zawsze leki, to można powiedzieć, że jej remisje są niekompletne :)
;) ważne że wszyscy kochają Homeland <3
Dzisiaj przyszła mi książka o Carrie <3 ten prequel Homeland: Carrie's run. :) <3
o booosz! no dzięki wielkie !!!!!!1 zanim ja te 400 stron przejde to umre z ciekawosci co to tam jest napisane ;O
Pytanie odnosnie kolejnosci - serialu nie widzialam, ksiazki nie czytalam, ale posiadam, wiec wypadaloby zaliczyc serial/lekture :) Od czego zaczac?
W zeszłym roku wyszła jeszcze:Saul Game. Ale nic mi nie wiadomo by miała być po polsku...