Po co ją ukradli i czyje oraz jakie cele zawierała? tak się zastanawiam, bo w sumie nie było to wyjaśnione co ta lista zawierała?
widzę, że zadałem trudne pytanie :P wg mnie ta sprawa jest nie dopowiedziana, no bo niby o jakie cele chodzi? czyje cele? Oglądałem wersję z lektorem więc do końca może nie było wszytko dobrze przetłumaczone i powiedziane.
To co Nick ukradł to był kod do jakiejś bazy danych. Potrzebowali tego po to by wcisnąć wiarygodną historyjkę w odcinku 9.
Chyba wiem o co chodziło :) lista celów to trochę mylna nazwa, to raczej lista zadań CIA (najprawdopodobniej tajnych). Tak jak piszesz, w 9. odcinku brody mówi o planowanym zamachu na żołnierzy powracających z Afganistanu, co było tajną informacją, gdyż sam Estes o tym mówi i dziwi się skąd Abu Nazir o tym wiedział. Teraz już wszystko jasne :) pozdrawiam :)
To są właśnie te niedopowiedzenia , które obniżają moją ocenę serialu. Na teczce , którą wyciągnął Brodie wypatrzyłem napis
THREAT ASSESSMENT. Wydaje mi się , że chodziło o to , że na uroczystości powitania żołnierzy będzie właśnie prezydent lub vice.
Sam powrót żołnierzy z misji nie jest wg mojej wiedzy tajny. Swoją drogą mnie zastanawia skąd Abu Nazir miał kod do sejfu Estesa, który w chwili objęcia gabinetu powinien sam osobiście wprowadzić taki kod i nikomu go nie zdradzić. Takie rzeczy strasznie mnie denerwują.