Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 67319
7,6 20 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

przez niską oglądalność...Przecież to jest okropne. Fakt, że "M jak miłość" ma większą oglądalność niż "Homeland" świadczy źle o poziomie naszego społeczeństwa. Oczywiście, nie wszyscy muszą się interesować taką tematyką, dla niektórych może się wydać za trudna (w co nie wierzę, bo fabuła jest poprowadzona w taki sposób, by wszystko zrozumieć), ale mimo to "Homeland" jest bardziej realnym i emocjonującym serialem niż przykładowe "M jak miłość".

:(

użytkownik usunięty
Bonnie_filmweb

To świadczy o inteligencji społeczeństwa, nie żeby Amerykanie byli jakimiś mózgami.

ocenił(a) serial na 8
Bonnie_filmweb

Może lepiej że nie puszczą tego trzeciego sezonu. Przyznajmniej nie zepsują świetnych dwóch sezonów tym czymś co zwie się sezon trzeci...

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Aż tak źle jest?

ocenił(a) serial na 8
Bonnie_filmweb

Dla mnie po tym słabym trzecim sezonie mogli by już czwartego nie robić... Radzę zobaczyć i wyrobić sobie samemu opinię.

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

Zobaczę na pewno :)

ocenił(a) serial na 7
Bonnie_filmweb

dość kiepsko jest, pierwsza połowa to jakieś nieporozumienie, potem jest lepiej, ale i tak nie ma szału

ocenił(a) serial na 10
Bonnie_filmweb

a skąd, świetny sezon!

ocenił(a) serial na 10
WOLVERINE55

A, jak będziesz mi odpowiadać, to nie spojleruj ;)

ocenił(a) serial na 9
WOLVERINE55

Trzeci sezon był na bardzo wysokim poziomie. Fakt, że pierwsze odcinki wydawały się słabe, ale później jak się dowiedzieliśmy o co chodzi to zmieniłem o nich zdanie, a kolejne to już najwyższy poziom. Nie tylko emisja, ale także cały serial powinny się skończyć po 3 sezonie, ale oglądalność w Ameryce jest na tyle dobra, że pociągną to jeszcze trochę. Oby tylko nie zepsuli tym całokształtu.

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

Dla mnie trzeci sezon nie był wcale gorszy od wcześniejszych... Czwartego też nie przeoczę :)

Bonnie_filmweb

Powiem tak, polacy wolą oglądać takie telewizyjne hity jak "Dlaczego Ja?" "Trudne Sprawy" czy choćby "Ekipę z Warszawy". Smutne, debilizm polaków rośnie w siłę, przecież lepiej oglądać te gówna, niż dobry serial.

jacob_filmweb

Myślałeś, że będziesz fajny jak ponarzekasz na Polskę, ale ci nie wyszło.
Homeland, Trudne Sprawy i Warsaw Shore to programy, z których każdy ma inną grupę odbiorczą. Więc nie myśl, że gdyby nie było Trudnych Spraw, to ich widz oglądałby Homeland bo to nie jest serial dla niego. Myślisz, że w jakimkolwiek kraju w tym w USA jest inaczej? Nie, jest tak samo, bo każde społeczeństwo jest mniej więcej takie samo. Homeland ogląda w Polsce procentowo tyle ludzi ile w innych państwach Myślisz że w Stanach Homeland ogląda 50 mln ludzi? Nie, nie ogląda.
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę wiele czynników- to kiedy został wyemitowany (bo kto chciał zobaczył go już w internecie) tematykę (bo na przykład amerykanów temat ten będzie dotyczył bardziej niż Polaków) itp.Więc następnym razem zanim zaczniesz pisaćgłupoty zastanó się najpierw;)

ocenił(a) serial na 7
Lukasz641

Sadze ze zalozyciel tematu podal zle argumenty. Moim zdaniem od jakiegos czasu TVP strzela sobie w stope raz za razem. Mam trzy sytuacje z ostatnich kilku miesiecy, ktore to potwierdzaja:
1. Decyzja o nie wypuszczeniu 3 sezonu byla podyktowana niska ogladalnoscia. No ciekawe jak ludzie mieli ten serial ogladac jak cala akcja promocyjna (reklamy, jakies zajawki) trwala max tydzien na poczatku pierwszego sezonu? Gdyby nie doprodziejstwo internetu w zyciu bym sie nie dowiedziala ze po jakims czasie puscili 2 sezon. Zero informacji na ten temat. Zwlaszcza ze serial nie byl puszczany w sobotnie wie zoey tylko w srodku tygodnia o dosc poznej porze.
2. Kolejny przyklad niekompetencji TVP to emisja 3 sezonu "Sherlocka" bez napisow ktore stanowily czesc filmu. Tlumaczenia ze taka dostali wersje od BBC, ze wersja miedzynarodowa itp itp byly tak pokretne ze az mi sie smias chcialo, zwlaszcza ze z innych krajow przyszly informacje ze oni napisy mieli. Dla tych co tego serialu nie widzieli ( a polecam!) i nie potrafia zobaczyc wagi problemu: w sherlocku owe napisy byly mniej wiecej tak wazne jak chmurki z dialogami w komiksach.
3. Emisja serialu "W garniturach". Jest to jeden z moich ulubionych seriali. Uwielbiam go. I wyczekiwalam momentu kiedy bede mogla obejrzec go gdzie indziej niz w sieci (canal+ nie posiadam). O tym ze TVP emituje ten serial dowiedzialam sie calkowicie przypadkiem w okolicach 7 odcinka. 7!!! Jest on puszczany w srodku tygodnia w okolicach 23 z kawalkiem. I potem TVP sie dziwi ze nie ma ogladalnosci.
Sorry ze tak troche nie na temat, ale musialam wyrzucic z siebie te wszystkie zale, ktore mi na sercu lezaly

ocenił(a) serial na 8
majku4

Oglądanie seriali w tvp z marnym, niepotrzebnym tłumaczeniem i przerywanych reklamami w dobie internetu. Jak sie na to sami skazujecie to nie narzekajcie. Tvp od zawsze celowało w odbiorców "Ojca Mateusza" itp gówienek a nie ambitniejszych rzeczy bo im się to po prostu opłaca. Nie wspomnę że oglądając ze streama w oryginale można podszkolić swój angielski.

ocenił(a) serial na 7
NW_

Akurat na tvp nie ma reklam. I argument z nauka angielskiego tez do mnie nie trafia. Jak ktos chce sie go nauczyc to powinien chodzic na kursy a nie ogladac filmy w orginale. Moim zdaniem tvp nie umie dobrze wypromowac tego co ma dobre i dlatego na tym traci.

ocenił(a) serial na 8
majku4

Na kursach masz książkowy angielski a nie prawdziwy język spotykany na ulicy. Lektor w filmie pomija masę szczegółów.

użytkownik usunięty
Bonnie_filmweb

Masz na myśli TVP?

ocenił(a) serial na 10

Tak, bo tam dawali Homeland.

użytkownik usunięty
Bonnie_filmweb

Wiem, bo oglądałem w TVP, wiem jednak że na kanale FOX też ten serial nadawali, stąd moje pytanie. Poza tym skąd wiesz że TVP nie wyemituje 3 sezonu, skoro stacja nie podała jeszcze ramówki na jesień?

ocenił(a) serial na 10

To do jesieni mam czekać?

użytkownik usunięty
Bonnie_filmweb

Nie, jeżeli masz inne rozwiązanie.

ocenił(a) serial na 10

Chcę oglądać w sieci, ale to niewygodne...

ocenił(a) serial na 9
Bonnie_filmweb

Niestety ale 3. sezon jest naprawdę słaby i jeśli chcesz zachować dobre zdanie o tym serialu to nie oglądaj dalszej części