PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66877
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Jakkolwiek uwielbiam ten serial to muszę nieco po krytykować scenarzystów, moim zdaniem mają oni lekką megalomanię twórczą. objawia się to tym że wymyślają wątki które za wiele nie wnoszą i w efekcie sprawiają wrażenie nie dokończonych.
Czytałem ostatnio na przykład że wątek z potrąceniem przez samochód miał wnosić do serialu znacznie więcej tymczasem jedyna rzecz jaka z niego wynikła to mega depresja Nicka i Carrie która go tak ładnie pocieszała:D(jakby ten powód był potrzebny:D). Podobnie tłumaczenie tego że Nick nie miał podsłuchu w odcinku dziesiątym ponieważ jego informacje się sprawdziły uważam za naprawdę idiotyczne, naprawdę nie powinno mu CIA tak łatwo odpuszczać(wiem to nie jest realistyczny serial ale takie tłumaczenie to głupota).
Ponoć scenarzyści chcieli też zabić Brodiego w odcinku siódmym lub ósmym, no całe szczęście z tego zrezygnowali a to co z nim zrobili jest o wiele ciekawsze i jest dla niego ''karą''.
Słowem scenarzyści powinni nieco lepiej skoordynować swoją pracę widać że chcą by było ciekawie ale wychodzi to niekiedy kiepsko i tak trochę nieprofesjonalnie...

ocenił(a) serial na 8
WOLVERINE55

"Czytałem ostatnio na przykład że wątek z potrąceniem przez samochód miał wnosić do serialu znacznie więcej tymczasem jedyna rzecz jaka z niego wynikła to mega depresja Nicka i Carrie która go tak ładnie pocieszała:D"-Ha!Tu się nie zgodzę właśnie ten incydent zapoczątkował lawinę,przecież to doprowadziło do mega kłótni pomiędzy nim a córką gdzie i tak się wcześniej już między nimi nie układało,włąsnie wtedy po raz kolejny uświadomił sobie(wcześniej zatuszowany atak bombowy na cywilów) ,że nawet chcąc by córka swoje żale wypłakała na komisariacie przy jego największej aprobacie to niestety zabroniono tego odgórnie.To był jeszcze jeden powód by mu było łatwiej uśmiercić(wiadomo kogo).

ocenił(a) serial na 8
aronn

No tak ale sami twórcy przyznają że chcieli ten wątek poprowadzić inaczej.