PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66874
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Nie mam pojęcia jakim cudem człowiek najwyraźniej będący patriotą, ryzykujący życie dla swojego kraju dał sobie zrobić pranie mózgu i pracuje dla Al-Kaidy! Rozumiem indoktrynację od dziecka, ale dorosły mężczyzna?! Nawet jeśli jest oportunistą i sprzedawczykiem do kwadratu, a jego siła charakteru jest mniejsza od siły charakteru kościstego 8 latka to dlaczego po dostaniu się do USA nadal jest wierny swoim oprawcom? Zakochał się w tym ciapatym wrzodzie na dupie Ameryki czy co?! Mógłby ktoś napisać czy w kolejnych odcinkach wyjaśnią jego lojalność w logiczny(!) sposób? Chyba, że się okaże, iż nie pracuje dla terrorystów to powiedzmy, że nic nie pisałem.

ocenił(a) serial na 8
LordRahl

Wyjaśni się odcinku 9.

LordRahl

Daj spokój jak się dałeś nabrać ze jest terrorysta. Ja po obejrzeniu pilota wiedziałem, przewidziałem że ten murzyn jego kompan przeżyje i w ramach zwrotu akcji z murzyna zrobią terrorystę, a Brodiego oczyszcza. Po prostu jak sie ogalda duza ilosc seriali to juz pierwsze pytanie w glowie "jaki oni tu moga zrobi zwrot akcji". Chyba ze kolejnym zwrotem będzie ze jednak Brody jest terrorysta.

Teraz jestem po 7 odcinku i serial jest slaby, przewidywalny i naciągany. Slaby kasting ta blondyna kompletnie nie nadaje się do tej roli, jest mecząca i drażniąca. Murzyn jako wiceszef CIA tez słabo. Dobre role to Brody i Saul Berenson.

Najglupsze w tym serialu jest to ze gosc wraca po 10 latach i nie jest nawet porządnie przesłuchiwany, a jedyne "normalne" wcale nie "złośliwe" pytania zadawała mu blondyna za co zostala okrzyczana. Tak nie dzialaja sluzby. Po takim powrocie, on bylby maglowany ostro przez spec sluzby i badany na wariografie od razu po przyjeździe, a pierwszym pytaniem nie byloby co widzial, jak sie czuje i co robia terrorysci, a byłoby CO ZDRADZIŁ terrorysta przez te 10 lat i czy nie przeszedł na ich stronę. Nikt nie musiałby sie tym zajmować ukradkiem jak blondyna, bo takie są procedury.

Ten film to bajka.

ocenił(a) serial na 3
Faker

Akurat 1szy sezon jest ok, dość oryginalna fabuła, którą popsuli najgorszymi możliwymi rozwiązaniami. Później robi się z tego typowy amerykański serial, czyli patos, bohaterscy amerykanie walczą z terroryzmem blablabla. 3 sezon to w ogóle jakieś nieporozumienie, ciężko przejść przez cały sezon, strasznie męczący z dziwnymi wątkami.

norbidrak

Dzieki ze piszesz. Mnie juz ten 1 sezon bardzo meczy. Wiec nie wiem czy nie przestać po 1 sezonie jak później jest mówisz jeszcze gorzej.

Dla mnie to już jest mało wiarygodne, naciągane i nieprzekonywujące. Wręcz nudne i nie chodzi tu bron boże o akcje, bo moimi ulubionymi seriali jak do tej pory są House of Cards, czy Boardwalk Empire, gdzie akcji mało, dużo dialogów, a można łykać garściami te seriale. Serial musi być wiarygodny.

ocenił(a) serial na 3
Faker

Robi się gorzej bo jest już tylko przewidywalność i oczywistość, co nie było takie jasne na początku i gdyby pociągnęli dalej w ten deseń to byłby fajny serial. No i dalsze zwroty akcji są co najmniej dziwne i nieuzasadnione.

Ale wiesz, kto co lubi. Różnie bywa. Akurat Boardwalk Empire mi nie podszedł i przerwałem w trakcie oglądania. Po n-tym morderstwie które nie miało sensu stwierdziłem, że to trochę chory serial ;p

Dla mnie najwyższą półkę stanowi Breaking Bad, albo Gra O Tron. Cały czas na poziomie, trzymające w napięciu i nie psują się z czasem tak jak wiele innych seriali.