PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66962
7,6 27 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Boję się cholernie o ten serial, zwłaszcza, że staje coraz popularniejszy, widownia rośnie i dostał zielone światło na 2 sezon. Showtime to chyba jedyna stacja na świecie, która miała tyle dobrych seriali i która szybko je zniszczyła kiedy zobaczyła kasę i oglądalność (fatalny Dexter od 2 sezonu, nachalne i niepomysłowe przedłużanie Weeds, z sezonu na sezon gorszy Californication, coraz gorsze Secret dairy of a Call Girl). No i teraz mamy Homeland - serial, który zapowiada się naprawdę rewelacyjnie, jak dla mnie odkrycie roku. Nieprzeciętny, dobrze napisany, świetnie się ogląda i genialna czołówka! Naprawdę, od pilota była tendencja wzrostowa i serial stawał się coraz lepszy... do 8 odcinka, który kończy się tandetnym i efekciarskim twistem - tak jakbym oglądał inny serial... boję się, że to może być niejednorazowy wybryk i z swobodnej i w miarę spokojnej historii Showtime zmieni nam Homeland w efekciarski, tandetny serial dla zwykłego ludu jako maszynka do kasy, tak jak to zrobił z Dexterem. Nie wiem jak wy, ale ja w niedziele dam na tacę, żeby ksiązdz się pomodlił i wszystko było dobrze!

ocenił(a) serial na 6
picek

mam podobne obawy, po bardzo dobrym początku serial jak dla mnie zmierza w złym kierunku, no i ta informacja o 2 sezonie

ocenił(a) serial na 8
picek

Picek,

Nie strasz bombami, bo Saul już Ciebie namierza, a Estes lada moment wyśle ekipę żeby ciebie zgarnąć do interrogation camp. Carry zrobi ci waterboarding i sleep deprivation. Możesz jedynie liczyć na Brodiego że może żyletkę tobie podrzuci, ale nie liczyłbym na to.

A Homeland robi spiralę w dół. Z horroru, dramatu robi się z niego mydlana opera. Na początku był ciekawy pomysł na zagadkę, piętrowe tajemnice, zmagania wywiadu. A teraz zrobiła się tandeta, płytkie historie. Zrobiła się Moda na Sukces w wydaniu szpiegowskim.

ocenił(a) serial na 8
mixmax

No nie przesadzajmy,do siódmego(najlepszego)odcinka była tendencja zwyżkowa,ósmy moze troche rozczarowywać,z powodu tego że wszystkie karty zostały odkryte ale nie sądze by twórcy poszli na łatwiznę,ba myślę że jeszcze nas zaskoczą nieraz...

mixmax

mixmax, bardziej liczę na Walkera pomoc, bo Brody co innego ma na głowie :)

a najnowszy odcinek jest jako tako, lepszy od poprzedniego, ale mam wrażenie, że jakby serial traci tą spokojną i realistyczną atmosferę, która mnie tak zafascynowała na początku... coraz bardziej kombinują, bo zbliżamy się do finału