Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 67356
7,6 20 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Przecież to Saul wraz ze swym kumplem "Gargamelem" wysadził w powietrze siedzibę CIA zabijając 200 Amerykanów. Nie mam co do tego złudzeń.
Gość Knuje i zakłada intrygi na lewo i prawo. To on jest odpowiedzialny za masakrę w Legancy.
Macie może jakieś inne typy?

ocenił(a) serial na 8
krzeszol

"To on jest odpowiedzialny za masakrę w Legancy."

w Langley..

Co do Twojej teorii, to również przyszła mi taka na myśl podczas oglądania pierwszego sezonu

ocenił(a) serial na 8
krzeszol

'Gargamel' mnie zmiażdżył :D

ocenił(a) serial na 10
krzeszol

Też tak uważam. Jest wyjątkowo denerwujący. W dodatku pojawił się ten Francuz, kochanek jego żony i mam wrażenie, że jego zadaniem jest coś więcej niż tylko dostęp do tajnych danych CIA.

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

Oczywiście, miał śledzić Saula dla Lockharta, ale został wykryty więc jego rola się zakończyła.

ocenił(a) serial na 8
krzeszol

Saul nie jest kretem, zostało to oficjalnie potwierdzone przez twórców serialu. Kto nim jest, nadal nie wiadomo ale na pewno to wyjaśnią.

użytkownik usunięty
krzeszol

To proste. Tak naprawdę Carrie zorganizowała zamach. Jej prawdziwe imię i nazwisko to Rahida Al Fatakiri. Jako nastoletnia dziewczyna przeszła operację plastyczną, żeby zatuszować arabski wygląd.
Długoterminowa, acz genialna akcja arabskiego wywiadu.
Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) serial na 7

Ciekawa alternatywa... ciekawa

ocenił(a) serial na 10
krzeszol

No i lipa. Saul jest jednak dobry :/

ocenił(a) serial na 7
slonica_smalec

Usmiercili Brodiego, Carie dowiedzie jego niewinności w kolejnym sezonie, a Saul i Gargamel polegna jako sprawcy zamachu w Langley.

ocenił(a) serial na 7
krzeszol

Tak bedzie jesli sam napiszesz scenariusz. Z tym, ze bedzie sie mial nijak do tego co bylo w 3 sezonach. Saul nie jest kretem, co jest dla wiekszosci oczywiste. A najwazniejsze, ze jest to oczywiste dla tworcow serialu, ktorzy otwartym tekstem oswiadczyli, ze sugestie jakoby Saul mial byc podwojnym agentem sa niedorzeczne i ze oni ze swej strony nie dali zadnych powodow widzom by ci Saula o cos takiego podejrzewali.

Takie tanie zwroty akcji dobre sa dla telenowel brazylijskich, ale mam nadzieje, ze Homeland w te strone nie pojdzie i nie zacznie przebijac oper mydlanych w niedorzecznosciach.

ocenił(a) serial na 8
krzeszol

Daj że spokój Saulowi, taki wątek byłby fajny po drugim sezonie w tej chwili zniszczył by moją aktualnie ulubioną postać(z tych które żyją).

ocenił(a) serial na 8
krzeszol

nie chciałbym niszczyć niczyich marzeń i doszukiwania się ukrytego scenariusza 4 sezonu ale temat zamachu na Langley się już rozwiązał - został przeprowadzony przez Javadiego za pomocą przyjaciół ze spółki prawniczej (nie wiem co to dokładnie było) i jak sami widzieliście pomimo fabuły podejmującej temat zostaje on dość szybko ucięty skasowaniem zamachowca i przeciągnięciu Javadiego na stronę CIA.
Jestem bardzo zawiedziony bo jeśli by się okazało, że jednak Saul to zdrajca to serial faktycznie miałby sens istnienia w 4 sezonie, a tak to zarówno sezon 3 jak i 4 będzie można ocenić jako słabe i obecna ocena z 7, spadnie na 6 w moich oczach.