PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66874
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Ciekawe polaczenie dramatu z intryga terrorystyczna w tle, ale fabula niepotrzebnie rozciagnieta az na 12 epizodow. Calosc mozna bylo spokojnie opowiedziec w 8 odcinkach. Najwiekszy plus serialu to rola Claire Danes i zasluzona nagroda – Zloty Glob. Niestety wiele nietrafionych pomyslow, ktore mam wrazenie byly wciskane na sile zeby tylko pociagnac fabule przez 12 epizodow (jak np. romans agentki z Brodym). Poza tym sama afera terrorystyczna biegnie wedlug utartych serialowych schematow i jest dosc przewidywalna (watek dziwki ksiecia, Walker cwiczy strzelanie, spotyka prostego amerykanina i musi go zabic bo tamten sie domysla, ze jest terrorysta). Jestem dopiero po 9 odcinkach, moze w ostatnich 3 akcja przyspieszy, ale poki co dziwi mnie wielka popularnosc tego serialu, jak duzo lepszy moim zdaniem Rubicon o podobnej tematyce zostal zciagniety z anteny po jednym sezonie.

ocenił(a) serial na 5
brazil

Po co przywołujesz tutaj Rubicon? Gdyby to były seriale tej samej stacji to bym rozumiała, ale Homeland jest od Showtime, a Rubicon był od AMC.
Homeland niedawno zaczęłam. Jestem na 6 odcinku. Ogląda mi się dobrze. Z Rubicon widziałam tylko pilota, z którego niewiele pamiętam :3

ocenił(a) serial na 5
brazil

Po co przywołujesz tutaj Rubicon? Gdyby to były seriale tej samej stacji to bym rozumiała, ale Homeland jest od Showtime, a Rubicon był od AMC.
Homeland niedawno zaczęłam. Jestem na 6 odcinku. Ogląda mi się dobrze. Z Rubicon widziałam tylko pilota, z którego niewiele pamiętam :3

ocenił(a) serial na 7
Badly

Może dlatego, że oba dotyczą terroryzmu i Bliskiego Wschodu.... :]

ocenił(a) serial na 5
brazil

Bosz.. Wywaliło mi posta dwa razy :/

Nie chodzi mi o porównywanie treści serialu ale o powiedzenie, że Homeland gorszy i leci, a taki lepszy Rubicon skasowany.

ocenił(a) serial na 7
Badly

Ostatnie 3 odcinki akurat mi się bardzo podobały, a finał w bunkrze trzymał w napięciu.

brazil

mi osobiście ogląda się bardzo dobrze, a że oglądam jak Pan Bóg przykazał jeden odcinek na tydzień (w TV na nSeriale) to odbiór też jest inny niż jak ściągać z internetu i włączać pięć pod rząd...