Pytanie czy warto sie angazowac w ten serial czy szkoda tracic czas na kolejnego
gniota...tegoroczne dwie nowosci mnie bardzo rozczarowaly
na jednym sezonie sie skonczy ??
Jak dla mnie serial jest fajny. Fabuła jest nietrywialna, obsada jest ciekawa. No i jako bonus piękna Morena Baccarini...
"jak narazie serial jest dużo lepszy zin nowe sezony dexterow, chodzących tropów i innych."
Chyba żartujesz, Dexter to moim zdaniem najlepszy obecnie serial mi ogólnie najlepszy ze wszystkich, a ty mówisz, ze Homeland jest lepsze od Dextera, racz nie żartować, to jest serial o 3 klasy słabszy, Dexter to najwyższa półka, Homeland jest dobry, ale nie powala. I 6 obecny sezon Dexa jest świetny, a Homeland narazie rozkręca się w żółwim tempie. A The walking dead nie oglądałem, wiec nie wiem.
"...racz nie żartować..."
Nie rozumiem dlaczego krytykujesz użytkownika legg. On/Ona "żartuje" bo bardziej jemu/jej podoba się Homeland niż Dexter??? Chyba każdy ma prawo do własnej oceny jaka by ona nie była...
Dextera oglądam od początku i jestem na bieżąco, V sezon był totalną klapą. VI dużo lepszy, powiedziałbym, że świetny. Uważasz, że Dexter to najwyższa półka, zgadzam się (moja ocena 9/10). Ale że Homeland jest o 3 klasy słabszy? (nie skomentuję, ponieważ jak pisałem wyżej, każdy ma prawo do własnej oceny :-) )
z użytkownikiem legg zgadzam się w 90%, ponieważ uważam że Homeland jest lepszy od V sezonu Dextera, chodzących trupów itp. VI sezon Dextera stawiam póki co na równi z Homeland, jeśli jakikowliek serial ma szansę dostać ode mnie 10 to jest to Homeland :-)
mucka77777, masz stosunek do Dextera jak fundamentaliści islamscy do swojej religii. Nie widzisz żadnych wad, choc ewidentnie obecny sezon spuścił z tonu. Odgrzewane kotleciki z dozą naiwności, które ratuje tak naprawdę tylko barwnośc bohaterów. Homeland prezentuje się naprawdę dobrze, zdecydowanie najlepsza premiera tej jesieni.
Zgadzam się w pełni. Ten wątek religijny jakoś mnie nie przekonuje. Ten sezon jakoś mało ciekawy a i gościnne gwiazdy nie tak dobre i znane jak choćby w sezonie 6. A Homeland od 6. odcinka robi się już naprawdę ciekawie a 7. najlepszy z całej serii. Serial powoli się rozkręca ale jak się już rozkręcił to już na całego.
Dla mnie najlepszy obecnie kryminał to Luther nakręcony przez BBC, w Polsce dopiero pierwsza seria rusza, w Ang już druga, choć nie wiem czemu skończona (zawieszona?) na 4 odcinkach. Wreszcie coś niecukierkowego, gdzie policjant też człowiek ze swoimi problemami i wadami.
Jak podoba ci sie Luther to musisz obejrzec The Wire najlepszy serial w historii
Musisz sam zobaczyć. Problem jak narazie z tym serialem polega na tym że fabuła rozwija sie leniwie i na dobrą sprawę w kazdym momencie mogłoby dojść do przełomu z końca sezonu jak to zwykle sie robi.
Serial wart uwagi. Ciekawy temat, i intrygujący główny bohater. Akcja być może nie rozkręca się zbyt szybko, i czasem mam wrażenie że gdyby wpadł tam Jack Bauer, akcja ruszyła by z kopyta :) Ale wracając do tematu tegoroczna jesień obfituje w niezłe seriale i każdy może coś dla siebie wybrać. Mnie Homeland zaintrygował i na razie nie zawodzi.
Właśnie jestem po seansie pierwszego odcinka i szczerze mnie zaciekawił. Na pewno najlepszy pilot serialu jaki udało mi się tej jesieni obejrzeć. A i jeszcze naszła mnie taka myśl, że sporą inspiracją dla scenarzystów przy tworzeniu tego odcinka musiał być film "Bracia".
oczywiscie, ze homeland jest w tej chwili duzo lepszy niz 6 sezon dextera. trzeba byc zaslepionym fanbojem tego drugiego, zeby uwazac inaczej. Uzytkownik mucka77777 najwyrazniej takowym jest gdyz twierdzi, cytuje:..ale chciałem, żeby się skończył na tym sezonie i został zapamiętany jako jeden z najlepszych jak nie najlepszy serial wszech czasów,,
5 calych sezonow z czego jeden jest sredni a kolejny tragiczny ma byc niby najlepszym serialem wszechczasow? smiechlem