PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66874
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Warto czy nie ???

ocenił(a) serial na 9

Pytanie czy warto sie angazowac w ten serial czy szkoda tracic czas na kolejnego
gniota...tegoroczne dwie nowosci mnie bardzo rozczarowaly
na jednym sezonie sie skonczy ??

ocenił(a) serial na 8
MendezZ

Jak dla mnie serial jest fajny. Fabuła jest nietrywialna, obsada jest ciekawa. No i jako bonus piękna Morena Baccarini...

MendezZ

jak narazie serial jest duzo lepszy niz nowe sezony dexterow, chodzących tropów i innych.

legg

"jak narazie serial jest dużo lepszy zin nowe sezony dexterow, chodzących tropów i innych."
Chyba żartujesz, Dexter to moim zdaniem najlepszy obecnie serial mi ogólnie najlepszy ze wszystkich, a ty mówisz, ze Homeland jest lepsze od Dextera, racz nie żartować, to jest serial o 3 klasy słabszy, Dexter to najwyższa półka, Homeland jest dobry, ale nie powala. I 6 obecny sezon Dexa jest świetny, a Homeland narazie rozkręca się w żółwim tempie. A The walking dead nie oglądałem, wiec nie wiem.

ocenił(a) serial na 8
mucka77777

"...racz nie żartować..."
Nie rozumiem dlaczego krytykujesz użytkownika legg. On/Ona "żartuje" bo bardziej jemu/jej podoba się Homeland niż Dexter??? Chyba każdy ma prawo do własnej oceny jaka by ona nie była...
Dextera oglądam od początku i jestem na bieżąco, V sezon był totalną klapą. VI dużo lepszy, powiedziałbym, że świetny. Uważasz, że Dexter to najwyższa półka, zgadzam się (moja ocena 9/10). Ale że Homeland jest o 3 klasy słabszy? (nie skomentuję, ponieważ jak pisałem wyżej, każdy ma prawo do własnej oceny :-) )
z użytkownikiem legg zgadzam się w 90%, ponieważ uważam że Homeland jest lepszy od V sezonu Dextera, chodzących trupów itp. VI sezon Dextera stawiam póki co na równi z Homeland, jeśli jakikowliek serial ma szansę dostać ode mnie 10 to jest to Homeland :-)

ocenił(a) serial na 9
mucka77777

mi dexter dupy nie urywa:)

ocenił(a) serial na 7
mucka77777

mucka77777, masz stosunek do Dextera jak fundamentaliści islamscy do swojej religii. Nie widzisz żadnych wad, choc ewidentnie obecny sezon spuścił z tonu. Odgrzewane kotleciki z dozą naiwności, które ratuje tak naprawdę tylko barwnośc bohaterów. Homeland prezentuje się naprawdę dobrze, zdecydowanie najlepsza premiera tej jesieni.

era

Zgadzam się w pełni. Ten wątek religijny jakoś mnie nie przekonuje. Ten sezon jakoś mało ciekawy a i gościnne gwiazdy nie tak dobre i znane jak choćby w sezonie 6. A Homeland od 6. odcinka robi się już naprawdę ciekawie a 7. najlepszy z całej serii. Serial powoli się rozkręca ale jak się już rozkręcił to już na całego.

ocenił(a) serial na 8
mucka77777

Dla mnie najlepszy obecnie kryminał to Luther nakręcony przez BBC, w Polsce dopiero pierwsza seria rusza, w Ang już druga, choć nie wiem czemu skończona (zawieszona?) na 4 odcinkach. Wreszcie coś niecukierkowego, gdzie policjant też człowiek ze swoimi problemami i wadami.

użytkownik usunięty
leonfr

Jak podoba ci sie Luther to musisz obejrzec The Wire najlepszy serial w historii

użytkownik usunięty
MendezZ

Musisz sam zobaczyć. Problem jak narazie z tym serialem polega na tym że fabuła rozwija sie leniwie i na dobrą sprawę w kazdym momencie mogłoby dojść do przełomu z końca sezonu jak to zwykle sie robi.

ocenił(a) serial na 7
MendezZ

Serial wart uwagi. Ciekawy temat, i intrygujący główny bohater. Akcja być może nie rozkręca się zbyt szybko, i czasem mam wrażenie że gdyby wpadł tam Jack Bauer, akcja ruszyła by z kopyta :) Ale wracając do tematu tegoroczna jesień obfituje w niezłe seriale i każdy może coś dla siebie wybrać. Mnie Homeland zaintrygował i na razie nie zawodzi.

MendezZ

Właśnie jestem po seansie pierwszego odcinka i szczerze mnie zaciekawił. Na pewno najlepszy pilot serialu jaki udało mi się tej jesieni obejrzeć. A i jeszcze naszła mnie taka myśl, że sporą inspiracją dla scenarzystów przy tworzeniu tego odcinka musiał być film "Bracia".

ocenił(a) serial na 8
MendezZ

oczywiscie, ze homeland jest w tej chwili duzo lepszy niz 6 sezon dextera. trzeba byc zaslepionym fanbojem tego drugiego, zeby uwazac inaczej. Uzytkownik mucka77777 najwyrazniej takowym jest gdyz twierdzi, cytuje:..ale chciałem, żeby się skończył na tym sezonie i został zapamiętany jako jeden z najlepszych jak nie najlepszy serial wszech czasów,,
5 calych sezonow z czego jeden jest sredni a kolejny tragiczny ma byc niby najlepszym serialem wszechczasow? smiechlem