PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 66851
7,5 25 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

po ostatniej części Breaking Bad straciłem wszelką nadzieję że znajdę serial który będzie w stanie
wciągnąć mnie tak jak niebieski kryształ ;) .
Przez dwa miesiące próbowałem podchodzić do jakiegoś serialu , ale nic mi nie odpowiadało , np.
Sons of Anarchy(słaby) nie było w stanie wypełnić pustki po breaking bad .
I wtedy obejrzałem sobie jeden odcinek serialu który zawsze omijałem .... HOMELAND ... jest
świetny.
Jestem przy 5 odcinku drugiego sezonu i mam nadzieję że poziom się utrzyma .

Jednak receptą na udany serial jest dobra obsada(szczególnie głównych ról )
tak właśnie było w ;
dexterze
Breaking bad
i tak też jest w Homeland

demson

hej, zgadzam się z tobą, fajna kontynuacja po Breaking Bad, Wg mnie każdy odcinek tak samo trzyma poziom, jest to serial naprawdę porządnie zrobiony, polecam dly tych, którzy jeszcze nie widzieli :) pozdr

demson

Cieszę się, że fanowi Breaking bad podoba się Homeland, bo wiem, że od lat panuje jakaś dziwna konkurencja wśród fanów obu seriali.
Witamy na pokładzie:-))

demson

Mam podobnie :). Skończyłem oglądać Breaking Bad i rozpocząłem swoją przygodę z Homeland. Na tę chwilę jest to serial numer 2 w moim osobistym rankingu. Przede wszystkim podobają mi się świetnie nakreślone postaci i, podobnie jak w BB, fakt, że nie zawsze nawet te pozytywne postaci grają uczciwie, że nie ma jednolitego podziału na dobrych i złych. Chyba właśnie z tego powodu w moich oczach straciło The Walking Dead, gdzie nie dość, że przez prawie całą pierwsza część 4 sezonu nie było akcji, to w dodatku dialogi stały na średnim poziomie. Dopiero ostatni odcinek obudził we mnie nadzieję na reaktywację tego serialu. Na tę chwilę czekam z niecierpliwością na ostatni odcinek 3 sezon Homeland. Potem czeka nas przerwa, którą jednak (mam nadzieję) umili Gra o Tron. Pozdrawiam!

demson

Trzeci sezon trochę podupada z napięciem i akcją, która ma miejsce w pierwszym i drugim. Na szczęście pod koniec wraca "stary, dobry" Homeland. Nie rozumiem natomiast, dlaczego fani BB i H konkurują ze sobą... Ja jestem wielkim fanem waltera white'a, co absolutnie nie przeszkadza mi być fanem brodyego :|

demson

"Jednak receptą na udany serial jest dobra obsada(szczególnie głównych ról"
-nieprawda(patrz 3 albo 4 ostatnie sezony Dextera)siłą jest nienaciagany scenariusz .

aronn

to swoją drogą . Ale jednak obsadzić w tej roli dobrego aktora, który będzie dawał granej postaci to coś (także pod względem wizualnym np. wspomniany przez ciebie DEXTER) .
Idealnym przykładem jest Breaking Bad .
Człowiek którego znałem głównie z roli w świecie malcolma, pokazał klasę i zmiażdżył niejednego z holywoodzkich aktorzyn

demson

Niestety mniej więcej od tego momentu forma serialu zauważalnie spadnie. Choć nadal warto go oglądać.