PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595358}

Homeland

2011 - 2020
7,9 67 tys. ocen
7,9 10 1 67128
7,6 20 krytyków
Homeland
powrót do forum serialu Homeland

Najgorszy finał sezonu jaki widziałem z wszystkich seriali, całkowicie psuje obraz świetnego sezonu

mentos_2013

mnie też... może nie rozczarował, ale zdziwił. Podobnie (spokojnie i nudnawo) było chyba w 3 sezonie, ale 3 sezon w ogóle był nie bardzo. Niby mamy tutaj mocny akcent na koniec, ale nie są to żadne fajerwerki jak w 1 i 2 serii, można się za to spodziewać jak zacznie się sezon 5.

ocenił(a) serial na 8
Antash

haha ten odcinek był tak słaby, że nie zauważyłem, że to był już finał. Myślałem że ostatni odcinek dopiero dziś...

ocenił(a) serial na 9
thunder

dokłądnie miałem podpobne odczucie co thunder

thunder

Thunder bez ściemy też nie wiedziałem że to finałowy odcinek sezonu :D Myślałem, że w ten poniedziałek ściągam ostatni epizod a po uruchomieniu deja vu - o kurde to oglądałem tydzień temu. Sprawdzam czy jest 13 no ale nie... wszystkie maja po 12 odcinków. Odpaliłem końcówkę 12stego oglądam i totalne rozczarowanie. To ma być finał ??? Pierwsze dwa sezony były super - pomijając córkę Brodyego, która mi działała na nerwy jak żadna inna postać. 3 sezon dno, czwarty zaczął się obiecująco, ale ta końcówka to jakieś nieporozumienie. Nie wiem czy będę oglądać 5 sezon, chyba szkoda czasu. Mogłem poprzestać na pierwszych dwóch sezonach...

smoke_city

Najlepszy moim zdaniem sezon, a Ty go skreślasz przez słabe zakończenie? No bez przesady ;)

Antash

Nie skreślam go, ale oglądając go poprzeczka zawieszona była wysoko myślałem że w finale będą nie wiadomo jakie fajerwerki i stąd mój zawód. Posta napisałem zaraz po finale sezonu i był lekko nieobiektywny ;-)

użytkownik usunięty
Antash

SPOILER

Odcinek słaby, ale najbardziej wkur.ił mnie Lockhart w poprzednim! Jak to jest możliwe żeby dyrektor CIA zachował się jak egzaltowana gimnazjalistka? Może to polityczne podłoże jego kariery...

użytkownik usunięty
mentos_2013

niestety masz rację :(
ale sezon mega

mentos_2013

A mnie się podobał. Po bardzo emocjonalnym sezonie - rewelacyjnie pokazana trudna praca wywiadu - sielski obraz "normalności " czyli kiełkujące uczucie, dom, dziecko - trudna ale scalająca rodzinę uroczystość rodzinna. W sumie to takie wyciszenie i delikatna zapowiedz kolejnej jazdy...

ocenił(a) serial na 10
even4

Odcinek taki trochę bardziej aby uczcić śmierć Jamesa Rebhorna (aktora grającego ojca Carrie) niż doszukiwać się sensacyjnej fabuły, zwrotów akcji i niewiadomo jakiego zakończenia. To co najlepsze w tym sezonie oglądaliśmy w odcinkach 9 i 10. Odcinek 12 bardziej potraktowali jako epilog i zakończeniem scenarzyści otworzyli sobie furtkę i będą mieli pole do popisu w następnym sezonie.