Puśćcie wodze fantazji :)
moja propozycja:
w finale okazuje się,że to Carrie jest podwójnym a nawet potrójnym agentem.
Z racji jej problemów psychicznych oraz ukrywanej schizofrenii okazuje się ,że ma trzy tożsamości o których pozostałe dwie nie mają pojęcia. Pracuje dla trzech wywiadów i sama siebie ściga ;)
nie, nic nie paliłam ;))))
Ta teoria jest często obstawiana. Dla mnie najdurniejszym zakończeniem będzie, jak Saul zrobi z niej drugiego Brody'ego i ona będzie musiała uciekać z kraju, chociaż to ona złapała Nazira, to ona wiedziała o tym, że Brody zdradził, to ona doprowadziła do tego, że pomógł im rozbić szajkę Nazira, dzięki niej aresztowano Royę itd.
Za ten wybuch powinien beknąć Saul i Quinn, a nie Carrie. Ona nie miała władzy ustawodawczej, a tylko wykonawczą.
Nie martw się, to jest "moja" teoria od 1. sezonu. Uważam, że Carrie i Brody poznali się u Nazira w więzieniu, (carrie mogła być pod jednym ze swych fałszywych nazwisk), zakochali się, Nazir obiecał, że ich wypuści, tylko kiedy będą dla niego pracować, dlatego oboje zdradzili ojczyznę w imię miłości (lol, sama nie mogę).
W każdym razie, za wybuch w CIA odpowiedzialna jest Carrie -- teraz pytanie, czy wrobienie Brody'ego było karą za zdradę, czy Carrie przypomnienie, że może i Nazir nie żyje, ale my jemu wciąż służymy --> musimy zabić Davida i vicka.
IMO w 3. sezonie Carrie będzie rzeczywiscie chciała oczyścić z zarzutów Brody'ego, odsunąć jakiekolwiek podejrzenia od siebie, pozostać w CIA, jak i złapać kontakt z ludźmi Nazira.
Nie może zostać prezydentem bo jest niepoprawny politycznie rozwodnik jeden z dwójką dzieci to szybciej Jessica ma takie lekkie ciągoty do polityki....
Nieco bardziej poważnie:Carrie będzie musiała uciec z kraju i się ukrywać a najgorsze będzie to że będzie musiała rozstać się z Broddym i kimś kogo kocha równie mocno a może i bardziej...
Kiedy Saul z Dar Adalem zastrzelą w ciemnej uliczce Senatora, będą musieli uciec z kraju. Pozwoli na to miejsce, które się zwolni - zajmowane do tej pory przez Brodiego. Zwolni się, bo Brodiego, jako heroinisty nie będzie stać na czynsz w wieżowcu kartelu.
Carrie będzie jeszcze chciała pertraktować, opłacać czynsz i drugi, ale boss mafii powie NIE. W odwecie zakochany Quin stoczy z bossem finalną walkę na szczycie budynku, po czym w uściusku śmierci spadną na sam dół, na kanister z benzyną, powodując wyczekiwany przez wszystkich - końcowo-sezonowy wielki wybuch!