PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 210 tys. ocen
8,0 10 1 209540
7,2 24 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Nie wiem czy był już taki temat. Nie chce mi się przeglądać ponad 800 wątków...

Zaczęłam oglądać "Friends" i już w pierwszym odcinku narzuciło mi się podobieństwo. Rachel dochodzi do grupy przyjaciół, Robin także nie jest od początku w grupie przyjaciół. W 3 odcinku "Friends" Chandler zaczyna palić, aż w końcu dochodzi do tego, że wszyscy wypominają sobie jakieś dziwne nawyki. W HIMYM też jest taka scena, choć ona bardziej mi się podoba. Ross jest hiperpoprawny, Ted też...

ocenił(a) serial na 8
milax

Nie wiem czy już ktoś o tym nie wspominał, ale przypomnialo mi się, że zarówno Chandler jak i Ted mają na drugie babskie imię. I było jeszcze parę rzeczy, które zauważylam oglądając ostatnio Friendsów, ale zapomniałam. Jak coś to skrobnę ; >

ocenił(a) serial na 10
BeeBee61

samo wracanie do przeszłości, gdzie pokazywani są młodzi bohaterowie, często w komicznych sytuacjach, mi to się kojarzy właśnie z Friends
lub "alternatywny klip otwierający sezon" (ten z rosyjską muzyczką), w Przyjaciołach w 5 czy 6 sezonie, były 2 odcinki z alternatywnym otwarciem ("Co, by było gdyby")
ale ogólnie pomysł HIMYM jest oryginalny - całe to opowiadanie dzieciom przez Teda i szukanie matki , tego nie kwestionuję, mówię tylko o pomniejszych sprawach, nie wiem może dla wielkich fanów Friendsów, a za taką się uważam, są one łatwe do podchwycenia
plus cała masa gagów, takich małych, nie wiem na szybkości np. wyjście Teda i Barneya (Chandlera i Joeya) z dzieckiem i zachwyt panienek nad nim
czy rozwód rodziców Rachel, a rozwód rodziców Teda,
puszczalstwo matek - Barneya i Chandlera
honorowe uznawanie zaklepywania
Barney (Joey) udzielają ślubu najlepszym przyjaciołom
przesiadywanie ciągle w tym samym lokalu, na tych samych miejscach
umawianie się na śluby po 40
kariera teda i rossa na uczelni, przejmowanie się opiniami studentów i spotykanie się ze studentką (Elizabeth, Cindy)
długość związku Rossa i Rachel oraz Robin i Teda jest podobno (trwały cały drugi sezon)
skąd znają się Ted i Marshall a Ross i Chandler
powiedzonko Barneya i Joeya
nawiązanie do kawiarni Friends na początku sezonu 2
z resztą, skoro Friends zarobili tyle forsy, to logiczne , że nawiązania będą

ocenił(a) serial na 8
Kurczak_Olin

''przesiadywanie ciągle w tym samym lokalu, na tych samych miejscach''

To akurat powtarza się w niema wszystkich sitctomach, na przykład w ''Rules of Engagement'' : )

''nawiązanie do kawiarni Friends na początku sezonu 2''
A mógłbyś wskazać w którym odcinku? ; o

ocenił(a) serial na 10
BeeBee61

Tak, mogłAbym - W odcinku Swarley (Crazy Eyes)