PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 209 tys. ocen
8,0 10 1 208723
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Kiedy zacząłem przygodę z tym serialem światu ukazywał się już 7 sezon. Nie chciałem oglądać tego wszystkiego na szybko
więc zrównałem się z ówcześnie aktualną fabułą dopiero po zakończeniu 8 sezonu.
W moim odczuciu był to genialny i niezapomniany serial. Fabułą może nie jest jakaś ambitna i wymyślna, ale takie właśnie
są seriale komediowe. Humor, owszem czasem żenujący i prostacki ale w większości żarty i zabawne sytuacje pozwalały mi
odstresować się i zaciekawić dalszym rozwojem spraw. Oczywiście każde dzieło popkultury nie może istnieć bez bohaterów, a
postacie w serialu jak poznałem waszą matkę są genialnie wykreowane i różniące się pod prawie każdym względem, czasem mnie irytowały ale zwykle budziły sympatie . Nie ma
wątpliwości że najbardziej rozpoznawalnym charakterem jest Barney Stinson, najbardziej legendarny bohater w historii.
Urzekła mnie również konwencja, bohater opowiada fabułę serialu swoim dzieciom. Wszystkie wydarzenia są chaotyczne, lecz w większości
chronologiczne. Na dodatek w miarę jak historia porusza się do przodu, twórcy przywołują sytuację z dawnych lat, rzecz która dopiero będzie miała
miejsce lub jakąś odrębną powieść, która będzie trwać przez cały serial.
Wielu fanów mówiło że po 4 sezonie serial się popsuł inni że dopiero po ósmym. Natomiast ja sądzę że cały czas aktorzy trzymali poziom, jednakże w definitywnie
ostatnim epizodzie nie zagrali w pełni na miarę możliwości, mimo to uważam że HIMYM to serial na wskroś zajebisty, dla mnie fabuła kończy się po mniej więcej 35 minutach ostatniego odcinka.
Przez te 9 sezonów mocno zżyłem się z bohaterami, dlatego tym bardziej żałuje że to jest koniec tej wspaniałej historii.

lechita1995

Super recenzja;) zgadzam się z tobą 100%, dla mnie Barney i Robin wciąż są małżeństwem, a Tedd i Tracy dalej żyją jak w bajce:) O Lilly I Marschalu nie wspomnę, bo wiadomo, że ci dwoje zawsze są szczęśliwi:D

ocenił(a) serial na 10
emily094

ponoć ma być jakieś alternatywne zakończenie, pewnie obejrzę ale jak dla mnie to jest tchórzostwo ze strony twórców :P
a jaka postać ci najbardziej przypadła do gustu w HIMYM ? :)

lechita1995

uwielbiam ich wszystkich! każdy jest bardzo charakterystyczny, ale jeśli musiałabym już wybierać to będzie Marschal i Tedd;)

ocenił(a) serial na 10
emily094

wedle mnie Barney :D, a z postaci kobiecych Lilly :) chociaż też cenię sobie wszystkich najważniejszych bohaterów
znasz jakieś podobne seriale do tego ? :D