PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 209 tys. ocen
8,0 10 1 208742
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Dopiero teraz obejrzałem odcinek w którym ujawniono tą tajemnicą i po prostu nie wiem czy można to było bardziej skopać.

Skoro w firmie Barney'a byly przekręty, on od początku o tym wiedział i cały czas był tajnym informatorem FBI to jak to możliwe, że zaproponował (chyba nawet załatwił) pracę u siebie Marshallowi? Ted zresztą też miał dla tej firmy pracować tzn. zaprojektować ich nową siedzibę (nie pamiętam czy to w końcu zrobił, czy nie). Czyli wygląda na to, że Barney wciągał swoich najlepszych kumpli do współpracy z przestępcami.

Druga sprawa - ten cały wątek z odbiciem dziewczyny Barney'a i jego przemianą w samca Alfa miał miejsce w 1998 roku - wtedy więc zaczął pracować dla Grega. Wydał go jednak dopiero po swoim weselu tzn. w 2013 roku. Czyli Barney przez 15 lat był informatorem FBI i federalni 15 lat czekali, żeby zgarnąć Grega pozwalając mu w tym czasie na robienie codziennie przekrętów? To już mafia pruszkowska została szybciej rozbita. ;-)

Widać, że scenarzyści nie mieli sensownej koncepcji na wątek pracy Barney'a i na siłę wymyślili jakieś rzeczy kompletnie z d*py. Barney Stinson jako policyjna wtyczka w jakiejś mafii finansowej - please... Przecież do niego w ogóle nie pasuje i jakoś tak głupawo wygląda (nawet jak na sitcom). Poza tym przeczy to kilku poprzednim wątkom (np. wciągnięcie do swojej firmy Marshall i Teda), czyli fabuła stała się strasznie niespójna i nielogiczna. Nie lepiej było zostawić ten wątek w spokoju, jako tajemnicę?

Z matką też zresztą była podobna niekonsekwencja - najpierw w 1 odcinku 8 sezonu była wysoką, masywnie zbudowaną kobietą, a 20 odcinków później nagle stała się drobną kobitką.

delh

niestety muszę się zgodzić

ocenił(a) serial na 7
delh

A któz by zaprzeczył? PLIZZ

ocenił(a) serial na 10
spines

A mnie ciekawi, może o tym już było ale przeoczyłam, gdzie teraz pracuje Barney skoro już wyjawił prawdę na czym polegał jego zawód? Chyba nie pracuje dalej w tej samej firmie jak przyskrzynili Grega?

ocenił(a) serial na 6
delh

Barney nie wydał go pół roku po swoim weselu tylko po pół roku pracy z nim a czemu został to jest fakt trochę nie logiczne ale jak było w 1 sezonie mówione to firma nie zajmowała się "dobrymi i miłymi" rzeczami

ocenił(a) serial na 9
Dziarno_88

Obejrzyj jeszcze raz tamten fragment odcinka - jest wprost powiedziane, że to cale aresztowanie było dopiero po wesele. Tutaj ten fragment według angielskich napisów:

<i>And then, kids, Barney revealed</i>
<i>to us his master plan.</i>
<i>It all went down a few months</i>
<i>after the wedding.</i>