PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=221833}

Jak poznałem waszą matkę

How I Met Your Mother
2005 - 2014
8,0 209 tys. ocen
8,0 10 1 208859
7,1 23 krytyków
Jak poznałem waszą matkę
powrót do forum serialu Jak poznałem waszą matkę

Naprawde czy trzeba w serialach komediowych podkładać sztuczny smiech? Dla mnie jest to tandetne i zenujace... Jakbym nie wiedzial kiedy mam sie zasmiac, Niestety przez pierwsze 4 odcinki zasmialem sie niewiele razy... 5 miejsce na filmwebie? Dla mnie przecietny serial tak jak te co leca na tv pulsie : ) Nie polecam. Chyba ze lubicie jak wam sie mowi kiedy sie smiac :P ps. Jesli juz zdecydowaliscie sie na ogladanie, zwroccie uwage na mimike twarzy aktorow ; ) Chaplin był lepszy ; P

Pyramid_Head

Nie trzeba w serialach komediowych, trzeba w sitcomach, widzisz to taki rodzaj serialu komediowego, w którym jedną z cech jest śmiech publiczności podczas śmiesznych fragmentów. Ja tam tego w sumie nawet nie zauważam, może dlatego, że sam się wtedy śmieję :) Tylko w sumie w pierwszym odcinku nie śmiałem się tak wiele razy, teraz obejrzałem 4 i już wiem, że to będzie jeden z moich ulubionych seriali ^^

rzepcio

fakt, że gdybyś obejrzał to samo bez playbackowego śmiechu w tle pewnie napisałbyś co innego :) Zgadzam się w 100% z Pyramid_Head, ale cóż taka jest już cecha sitcomów.

Pyramid_Head

Bo widzisz sitcomy mają to do siebie, że najlepiej się je ogląda w towarzystwie. Jeżeli oglądasz sam i umiesz się śmiać po cichu to OK. Natomiast jeżeli oglądałbyś to z kimś kto śmieje się głośno (i nie potrafi inaczej) to mógłbyś przegapić COMBO dowcipy, co obniżyłoby Twoją ocenę serialu. Ja, na przykład, należę do osób bardzo nerwowych i zdarzyło mi się w trakcie oglądania krzyknąć: "Cicho kurvva!!". Wierz mi z miłego wieczoru z dziewczyną robi się dziwny wieczór:D
Jak dla mnie sitcomy ze "sztucznym śmiechem" to idealne rozwiązanie:)

Pyramid_Head

Właściwie, to ten śmiech z zasady nie powinien być podkładany, ale być naturalnym śmiechem publiczności oglądającej te sceny. Wątpię, że to się tak teraz odbywa i zgadzam się całkowicie, śmiech w tle zdecydowanie obniża poziom serialu jak i przyjemności jego oglądania.

Pyramid_Head

Mnie osobiście też to denerwowało na początku lecz z czasem się przyzwyczaiłem i jakoś nie zwracałem na to uwagi.

Pyramid_Head

a gdy oglądasz występ kabaretu publiczność poza Tobą powinna być wypraszana. Może i to porównanie jest nie na miejscu ale jak można porównywać film niemy z sitcomem

Pyramid_Head

O matko...wszystkie sitcomy mają w tle śmiech. W przypadku Friends każdy odcinek nagrywany był w obecności publiczności. Więc śmiech, który słyszysz oglądając ten serial jest jak najbardziej prawdziwy. W przypadku HIMYM odcinki nagrywane są bez publiczności a następnie puszczane w sali pełnej ludzi. Reakcje publiczności są nagrywane a następnie wmontowywane w obróbce końcowej. Więc nie jest to sztuczny śmiech a prawdziwy śmiech prawdziwych ludzi, którzy naprawdę się śmieją z danego żartu.

Pyramid_Head

to tam się śmieją?? kurcze nie zauwazyłam ;) szczerze powiedziawszy nigdy mi to nie przeszkadzało i jakoś nie zauważam, że są podkładane śmiechy.

tess_harding_2

Cholera, aż mi się przypomina odcinek z niszczeniem iluzji-ideału ;), ktoś kto wcześniej utożsamiał ten serial z ideałem, powinien teraz usłyszeć odgłos rozbijanego szkła, gdyż od teraz zacznie zauważać ten podkładany śmiech :>

Kerakk

aaa faktycznie!! dzięki wam bardzo. to najwredniejsze co mogliście zrobić ;)

Kerakk

Swoją drogą świetny odcinek, miałam po nim kilka takich akcji z tłuczonym szkłem, kiedy orientowałam się, że niektórzy moi znajomi mają irytującą cechę której wcześniej nie zauważałam :P czasem to naprawdę dobrze jest żyć w błogiej nieświadomości :P

Pyramid_Head

Macie racje ; ) Napisałem posta pochopnie. Śmiech w tym momencie mi nie przeszkadza a serial mocno mnie smieszy. Zwracam honor ; )

Pyramid_Head

smiech w HIMYM jest delikatny ;p w innych serialach, np 2 Broke Girls, jest niezwykle ordynarny.

hubert_wentland

<broken glass> cholera...