Zakończenie ostatniego odcinka sugeruje, że będzie. Niestety szukałam informacji po internecie i na jakiejś stronie było napisane, że jest to serial wakacyjny i drugi sezon będzie w następne wakacje :(. Mogłam co prawda źle zrozumieć, bo była to strona po angielsku, a ja lepiej rozumiem jak ktoś mówi z czytaniem mam jeszcze problem.
Na profilu serialu na facebook'u fani bardzo chcą drugiego sezonu ale jak to jest z traktowaniem fanów i ich życzeń przez 'sprawujących władzę':) to wszyscy wiemy.
Na jakiej to było stronie?
Mam nadzieję na drugi sezon, koniec tego na to wskazuje.
Ja też pragnę drugiego sezonu (najlepiej już teraz :D) i mam nadzieję, że nie będziemy musieli czekać na niego aż do następnych wakacji :((
jezeli nie odstali by przedluzenia na nastepny sezon to pierwszy nie konczyl by sie z tyloma niedopowiedzeniami ... musieli by czesc wyjasnic a nie taka wielka niewiadoma :)
Nie ma jeszcze nigdzie oficjalnej informacji na temat sezonu drugiego, ale zakończenie mówi nam o tym, że będzie ;). Na zagranicznych stronach też nie znalazłam póki co żadnych konkretów, ale myślę niestety, że skoro jest to serial "letni", to następny sezon będzie dopiero w przyszłym roku :(.
niewiem dlaczego wszyscy sądzicie że jest to letni serial. Wszedł na ekrany w styczniu i tylko ostatnie pare odcinków było odtwarzane latem. Myśle że jeżeli ludzie z produkcji nie stwierdzą że serial jest niewydajny ( w co wątpię bo mam wrażenie że cieszy sie dużym zainteresowaniem) to nowy sezon powinien wejść jakoś po wakacjach lub w styczniu.
niestety większość z was nie ma racji (mówię to u osobach, dla których niespodzianka w ostatnim odcinku jest jednocześnie otwartą furtką do kolejnego sezonu). jest mnóstwo seriali, gdzie w finałowym odcinku autorzy zaczęli nowy wątek, a później okazało się, że nie dostali przedłużenia na kolejny sezon i serial został anulowany. więc to, że finał skończył się tak a nie inaczej nie ma tu nic do rzeczy, wszystko zależy od wydźwięku serialu i dalszego zainteresowania nim.
a tak już powracając do tematu drugiego sezonu - wydaje mi się, że jeszcze nawet sami aktorzy nie wiedzą, czy on będzie. na potwierdzenie:
Oh my. I really hope we return - Erica Dasher
I hope ABCFamily gives us more episodes! - Matt Atkinson
i jeszcze jedno:
We don't know if there will or wont be a second season of JaneByDesign yet, you will know as soon as we do. - India de Beaufort
Nawet jeśli będzie drugi sezon, to myślę, że w styczniu najwcześniej, na jesienną ramówkę się po prostu nie wyrobią.
to ze jest duzo niedopowiedzen o niczym nie swiadczy
mogli planowac kolejny ale przerwac ze wzgledu na mala ogladalnosc nawet w takim momencie
juz tak bylo z serialami, w najciekawszym momencie koniec sezonu i nic wiecje nie nakrecili (friends with benefits, hellcats na przyklad)
oczywiscie mam nadzieje ze Jane nie bedzie takim urwanym niedokonczonym serialem
ale jest to bardzo prawdopodobne, informacje ktore ja znalazlam wskazywaly na to ze nie zamierzaja kontynuowac tego serialu
a nawet jesli to sie zmieni (petycje, ogladalnosc filanowego odcinka moga wplynac na decyzje stacji) to kolejny sezon bedzie dopiero za rok