Jedyna szansa

Une chance de trop
2015 -
7,2 819  ocen
7,2 10 1 819
Jedyna szansa
powrót do forum serialu Jedyna szansa

Serial wg Harlana Cobena, emitowany w zeszłym roku i cisza?

ocenił(a) serial na 7
Redaktorka

Też jestem zdumiona. Nie rozumiem, jak można zaprzepaścić szansę na wypromowanie serialu, który powstał na podstawie powieści autora bestsellerów. Ech...

Redaktorka

Może dlatego, że serial słaby:)
Obejrzałem dwa odcinki i jestem rozczarowany.
Raz, że główną bohaterką jest kobieta, jakoś facet w oryginale lepiej mi pasował, a dwa, serial wieje nudą a od książki nie można było się oderwać.
Widząc zapowiedzi w TVP nie mogłem się doczekać emisji, teraz zastanawiam się czy go sobie nie odpuścić.
To jest kolejna ekranizacja książki zrobionej przez Francuzów, która mi kompletnie nie pasuje i którą,wg mnie oczywiście, zepsuli.
Wcześniej zrobili "Nie mów nikomu", na którym praktycznie zasnąłem a żona, która nie czytała książki stwierdziła, że nie wie o czym był film.
Dodatkowo widziałem dwie ekranizacje książek Grangea. "Purpurowe Rzeki" i "Imperium Wilków" czytało się jednym tchem a ich ekranizacje nie były aż tak porywające.
Albo ja wymagam za dużo albo Francuzi nie powinni się brać za ekranizacje świetnych książek.

marrik

Jeśli o świetnie książki chodzi, zdecydowanie lepiej wychodzi to Francuzom niż USA. Nie piszę "Amerykanom", bo Amerykanie to także Meksykanie, którzy na odstawie "Królowej Południa" Arturo Perez-Reverte zrealizowali świetny telenowelo-serial, do którego obezna wersja USA nawet się nie umywa.