Jedyna

Pluribus
2025 -
7,9 3,4 tys. ocen
7,9 10 1 3414
8,0 4 krytyków
Jedyna
powrót do forum serialu Jedyna

Jak w każdym serialu zwłaszcza sfi w Apple promowanie LGBT. Główna bohaterka nie tylko musiała być silna kobietą ale w dodatku lesbijką. Tak to jest jak szefem Apple jest gej. To jest jakaś heterofobia dzisiejszych czasów.

ocenił(a) serial na 8
horseman

Paranoje się leczy.

horseman

Nie przesadzajmy - ja też nie lubię wciskania wątków LGBT na siłę, ale tutaj na razie tego nie ma. Po prostu zaufałbym autorowi, bo Vince Gilligan umie w pisanie postaci + wcześniej tworzył jedne z lepszych postaci w serialach jak np. Gus Fring, który był gejem, ale jakoś ludziom to nie przeszkadzało. Dlaczego? Bo nie było to główną cechą tej postaci.

horseman

Polecam wziąć rozbieg i uderzyć mocno głową w ścianę jeżeli takie rzeczy cię drażnią do tego stopnia że oceniasz serial na 2/10 i piszesz że to rozczarowanie

horseman

Nie logowałem się na tym portalu z dobrą dekadę, a zrobiłem to tylko po to, żeby powiedzieć Ci, że jesteś głupi. Pozdrawiam

kowaleski

Zamiast skupiać się na oryginalnej wizji prowadzenia fabuły można skupić się w 98% na tym, że główna bohaterka raz zwróciła się do ukochanej przez nią osoby, i już nigdy nie poruszonej kwestii seksualności XD myślę że autor posta może mieć lepiej wyrobiony gej-radar niż niejeden gej, tylko ciekawe czemu tak jest, hmmm. Zupełnie jakby ten temat zajmował mu bardzo dużo miejsca w głowie :D

ocenił(a) serial na 1
rynsztof

Ojej naprawdę martwią mnie wasze opinie nie że nie płynę z homo propaganda. Trzeba mieć klapki na oczach aby nie widzieć jak się ją wciska obecnie na siłę do kina. Warto może zobaczyć starsze produkcję aby być obiektywnym.

horseman

Powiadasz.

1916 The Wings
1919 Different from the Others
1924 Michael
1941 The Maltese Falcon
1948 Rope
1950 All About Eve

ocenił(a) serial na 1
rynsztof

No widzisz a obecnie dziesiątki produkcji w jednym roku.

rynsztof

Pomijając już kwestię seksualności bohaterki to mrtwi cała masa rzeczy. Przyznaję się bez bicia jeszcze nie obejrzałem. Prawdopodobnie popełniłem błąd zaglądając na filmweb wpierw. Ale w innym wątku ktoś opisywał śmieszne, wręcz żałosne procedury zajmowania się wirusem od obcej cywilizacji. I to już bardzo odstrasza od oglądania. Bo jak bardzo zły ten serial będzie jak się wykłada na takich podstawowych rzeczach? SPIOLER Z INNEGO FILMU W tym najnowszym Parku Jurajskim to największa hybryda dinozaura stworzona przez człowieka (czyli w domyśle najgroźniejsza) wydostaje się na zewnątrz bo naukowiec w labopratorium jadł snickersa i wyrzucił papierek. Nikt mu nie zwrócił uwagi na to, że je w otoczeniu swojego miejsca pracy a nie w kantynie. Wyglądało to nawet jakby tego nie zauważali. I nagle jeden bezmyślnie rzucony papierek powoduje katastrofę na niewyobrażalną skalę.To jaki oni tam system mieli jak jedno małe zanieczyszczenie powoduje takie skutki? KONIEC SPOILERA. Naprawdę się człowiek zaczyna zastanawiać jak takie coś przechodzi przez wszystkie szczeble zatwierdzania. Ktoś to napisał, potem ktoś to oceniał. Później jeszcze wizualizowali sobie to już w umyśle jak to ma wyglądać w finalnym produkcie. I nikt nie widzi w tym kompletnego bezsensu? Albo nie chcą zauważać bo ma być efektownie a jak logika pójdzie się chędożyć to trudno.

ocenił(a) serial na 10
horseman

Stary,a Ty masz homofobię. Nie mozesz jakoś abstrahować od preferencji seksualnych? Człowiek to coś więcej niż to z kim lubi spać.

ocenił(a) serial na 1
evaj1

Nie da się. Oglądanie zaraz traci swoją imersję. Jeżeli Cię coś brzydzi to nie oglądasz. Brzydzą mnie slaszery więc ich nie oglądam. Oglądając komedie nie wrzuca się elementów slaszera do komedii. Tak samo tutaj nie wrzuca się obrzydliwości do SFI. Chcesz oglądać pedałów to właczasz sobie pozycję dla pedałów. Proste.