http://img75.imageshack.us/img75/7076/jericho1j.jpg
Nic dodać nic ująć.
@Drone
Właśnie przerabiam na iitv.info ten serial i muszę się z Tobą zgodzić. Cukierkowa wizja zamachów terrorystycznych. Ale i tak miło sie ogląda.
rzeczywiście miejscami bije po oczach ta cukierkowość, ale serial ogólnie wart obejrzenia, jeśli ktoś lubi postapokaliptyczne klimaty
Czy ty w ogóle widziałeś ten serial? Przez pierwsze odcinki ludzie mają zapasy żywności i prądu ale potem przychodzi zima. Głód, walki z bandami, rebelia przeciwko armii.
Przez cały pierwszy sezon w sposób sinusoidalny: maja potworne problemy z paliwem / żarciem / energią lub rozbijają się wszędzie samochodami, zużywają 8x więcej świec / prądu niż jest to potrzebne / mają prąd do szafy grającej w knajpie, ale nie mają w szpitalu / mają hektolitry alkoholu.
ujmę to tak. ataki nuklearne były w zupełnie innych cześciach kraju. jeżeli obgladałeś ten serial to w pierwszym czy drugim odcinku było powiedziane, że ma być opad radioaktywny u nich. niestety niebyło opadu radioaktywnego. ba, nawet fala uderzeniowa tam nie doszła. wiec wytłumacz mi jak miało by zostać zniszczone to miasto ja kto w twoim komentarzy screen z Fallouta 3. ludzie żyją dalej bo nie mają innego wyboru. tylko, że bez prądu i zaopatrzenia z zewnątrz.
oto mój komentarz do tego :)
Pomijając już sam fakt że film traktuje bardziej o psychice i zachowaniach ludzi którzy znaleźli się w takiej a nie innej sytuacji, nie wiem dlaczego większość robi z tego filmu na siłę poradnik od zagrożenia nuklearnego...
Zresztą, żeby zrozumieć co naprawdę niesie ze sobą ten film trzeba go obejżeć do końca. Wtedy wręcz jasnym staje się dlaczego nie było kolejnych sezonów...