PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=143801}

Jim wie lepiej

According to Jim
2001 - 2009
7,1 19 tys. ocen
7,1 10 1 18835
5,5 4 krytyków
Jim wie lepiej
powrót do forum serialu Jim wie lepiej

serial wcale nie jest kiepski, lecz bardzo wesoły i zabawny. O wiele lepszy niż Biuro czy

użytkownik usunięty

"Włatcy móch". Aktorzy świetnie grają, są bardzo "miniaści", a jednocześnie nie sztuczni, może oprócz babki która gra Cheryl. Ta postać mogłaby być zabawniejsza, a jest nudna. W dodatku kiedy ta babka marsczy nos i znów mówi tym swoim psim głosem "Oh, honeeeeey" to mam ochotę ją strzelić w jelito.

O to chodzi, że Cheryl ma taka być grzeczna, słodka idiotka, mi się jej postać podoba pomimo tego, że uważasz ją za nudną, taki jej urok w tym serialu.

Lorinna ma rację, mnie wkurza ta siostra Cheryl, która w kółko próbuje nieudolnie dogryzać Jimowi, tak naprawdę nie wiadomo z jakiego powodu. Reszta postaci też po pewnym czasie zaczyna działać na nerwy, ale serial nie jest zły można oglądać w małych dawkach :)

użytkownik usunięty
jack19

Dana? Dana jest trochę zła, ponieważ drażnią ją niektóre "wieśniackie" zachowania Jima. Dogryza zresztą o wiele gorzej Andy'emu. Poza tym jest lekko nerwowa ponieważ ciągle nie ma pracy i ma kłopoty z facetami.

Aha oglądałem tylko kilka odcinków i się zbytnio nie orientuję, ale pewnie nadrobię, bo Comedy Central w kółko puszcza ten serial. Co do Dany niektóre dogryzki są śmieszne, ale co za dużo to niezdrowo ;)

użytkownik usunięty
jack19

Dana jest wyjątkowo złośliwa, ponieważ:

a. w rodzinie uważają ją za starą pannę
b. nie ma szczęścia do facetów
c. straszliwie (!!!!!) chce wyjść za mąż
d. nienawidzi Jima
e. (w części serii) wylali ją z pracy

w odcinkach, które lecą teraz na CC jej się poprawiło :] mąż, dziecko :) ale do Jima ciągle jest tak samo ustawiona.

użytkownik usunięty
Toille

No właśnie szkoda, że jej przypisali męża i dziecko. Przestała być sobą. Straciła część swojego charakteru. Niedługo jeszcze ochajtają Andy'ego i w ogóle sztampą pojedzie.

nie wiem czy ochajtają Andy'ego skoro już skończyli to nagrywać 2 lata temu a nic o tym nie słyszałam ;]

użytkownik usunięty
Toille

Ale nie wszystkie odcinki były jeszcze w Polsce :)

niby racja ;) zobaczymy jak się CC spiszę :]

użytkownik usunięty
Toille

Jak ich znam, to będą siekać tę samą serię w kółko przez rok :P

liczyłem na 7 i 8 sezon, ale CC znowu zaczęło puszczać pierwszy... ehh

użytkownik usunięty
jack19

fakin szit :P....................................

ocenił(a) serial na 10

Biuro i Zielone Skrzydło to niewypały. Tak samo Posterunek w Reno. Osobiście uważam, że nawet Diabli Nadali nie jest lepszym serialem od Jima.

użytkownik usunięty
feniksior

O, co do Douga się nie zgodzę ;) ale pozostałe - owszem. posterunek w reno jest wyjątkowo nieciekawy. Z tego wszystkiego najlepsze już jest chyba Zielone skrzydło.

ocenił(a) serial na 10

Uważam, ze serial jest zabawny a przede wszystkim odzwierciedla zachowania ludzi z którymi mam styczność na co dzień - dla mnie ten serial uczy - np. przepraszać a już mało takich serialów... albo tylko teraz o miłości, zdradzie, kłamstwie - wszystkie takie monotematyczne i nudne.... jestem w pełni za Jimem ;-) Pozdrawiam zwolenników ;-)

użytkownik usunięty
malpam

W innym wątku o tym serialu jest mowa, że w późniejszych odcinkach jakoś "zapominają" o dziecku i mężu Dany, jak to wytłumaczyli????

A Jim rzeczywiście będzie miał 5 dzieci???

użytkownik usunięty

Hmmm, to możliwe (oczywiście co do 5 dzieci);)

Ale co do dziecka Dany, błagam Cię, nie rób tak więcej - pisz że jest SPOJLER, bo uduszę !!!!!!!;)

teraz na CC leci we wtorki czwartki nowy sezon Jim'a.
SPOILER!!! i Cheryl jest w ciąży z bliźniakami, chłopcami ;) /SPOILER :)

użytkownik usunięty
Toille

O kurczaki....

ocenił(a) serial na 5

Tak a propo do dainy. ona tak naprawdę nic nie ma do jima, ale boi się tego przyznać. nawet w jednym odcinku było, że nazwała jima dobrym ojcem.

użytkownik usunięty
Jim22

Był kiedyś odcinek, gdy przez sen wymawiała jego imię i on ją usłyszał ;)

ocenił(a) serial na 8

Podnosze obie ręce i nogi :)

To najlepszy serial jaki oglądałem i dalej oglądam. Mam nawet kubek z jim wie lepiej. Najlepszym aktorem tam oprócz Jamesa jest Larry (Andy) normalnie gościu wymiata . :D

ocenił(a) serial na 10

Taak uwielbiam Jim'a i jego rodzinkę :) świetny "odstresowywacz" ;)

ocenił(a) serial na 9

Serial świetny, ale Andy wymiata:) Ogladałem ostatnio jak Jim kazał Andiemu robić minę clinta eastwooda, aby dziewczyna go przeprosiła mimo, że wcześniej sama żądała przeprosin:)
Reakcja Andiego na sukces tego "zabiegu" była prześmieszna:)

Świetne jest też jak Andy dokucza dzieciom i one mu:)

użytkownik usunięty
Tysma

Oj, mnie te sceny strasznie drażnią - dziewczynki są coraz bardziej wredne dla kochanego wujcia :(. Aż korci, żeby za włosy wytargać :/
A Andy jest moim ulubieńcem :) Taki uroczy facet, nie rozumiemm czemu dziewczny go unikają - przecież "morda" to nie wszystko ;)

Film kiepski,żarty żałosne a Jim i Andy nieapetyczni i obleśni.
Kiedyś akurat jadłam,włączyłam telewizor i na ich widok normalnie mnie zemdliło. Od tej pory nie oglądam

ocenił(a) serial na 9
gosiagosia333

Może masz androfobie albo coś takiego, że mdli Cię na widok ludzi.
Gdyby grał Jima - Brad Pitt, a Andiego -Johny depp to serial pewnie by był spoko i najlepiej żeby byli sterylnie czyści, nie załatwiali potrzeb fizjologicznych, nie jedli itd:)

Tysma

fajny serial:)

ocenił(a) serial na 9
krzysieksuszi

bardzo fajny serial.

ocenił(a) serial na 10
Pabulon

Serial bardzo mi się podoba,bo jest taki..słodki;) Rodzinka czasem się kłóci(to normalne,każdy członek rodziny mam inny typ charakteru) i tak np. Jim to taki uparciuch,który uważa ,że wie najlepiej,ale bardzo kocha swoje dzieci i żone,Cheryl to taka dobra duszyczka,miła i słodka,ideał Amerykańskiej małżonki i matki,ale potrafi pokazać pazurki;> Daina to taka typowa"singielka",a może raczej stara panna xD Uwielbiam jak dogryza Jimowi.No i wisienka na torcie,czyli Andy,kawaler z nadwagą,mający słabość do ...gejowskich klimatów o_O Czy tylko ja odniosłam takie wrażenie.Ale to moja ulubiona postać,jego żarty,aparycja i wygląd sprawiają ,że za każdym razem jak go widze to chce mi się śmiać.Fajny serial komediowy,przedstawiający relacje zwykłej,amerykańskiej,kochającej się rodzinki.Polecam,fajna ciepłą atmosfera;)

ocenił(a) serial na 9

Serial jest strasznie odmużdżający, więc oglądam go jak mam złe dni ;) Ale ogólnie mi się podoba.