PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629366}

Julia

2011 - 2012
5,3 11 tys. ocen
5,3 10 1 10622
Julia
powrót do forum serialu Julia

Czy Maciek jest gejem???

użytkownik usunięty

Na wielu forach dotyczących Julii znalazłam info (niektórzy pisali że to tylko przypuszczenie a inni że to pewne), że Maciek okaże się gejem!!! Błagam, powiedzcie że to nieprawda! :( 100 razy bardziej wolałabym żeby był z Julią, chociaż pewnie Julia będzie z Jankiem :(
Ale jak się nad tym zastanowić to Maciek od początku traktuje Julkę tylko jako przyjaciółkę a nie dziewczynę, i jeszcze ta wzmianka, że Maciek bawił się lalkami, jak był mały...
Jeśli tak będzie, to przestaję oglądać ten serial... :/
Ktoś wie, coś na ten temat?

ocenił(a) serial na 2

znam wiele osób płci męskiej, którzy bawili się lalkami a dziś mają dziewczyny lub żony. Nie wiem skąd takie pogłoski, ale byłoby śmiesznie :P

t0meg

No może i zakocha się w Julii ale Julka i tak pewnie będzie z Jankiem .. Mam taka nadzieję . Bo sama powiedziała ze Maćka nie kocha . Myślę że ona będzie z Jankiem ;)

Ja też coś takiego czytałam i jeżeli tak będzie to ja przestaję oglądać ten serial. Czytałam inny spoiler, ale w nim prawdy to nie mam pojęcia.

ocenił(a) serial na 5
jagodajulia

Jagódko, Maciuś w godzinach pracy kąpie się w swej garsonierze z tajemniczą osobą po seksie, więc nie jest wykluczone, że geje - zgodnie z kontraktem w umowie producenckiej serialu - już nadchodzą... Ciekawe kto w ekipie ma te odchyły w realu...

użytkownik usunięty
NOTIBOF

Jeju, myślisz, że aż tak? :((( Ech! A zapowiadał się taki fajny serial...
Jak widzę takie rzeczy, to przychodzi mi na myśl, że chciałabym żyć 100 albo 200 lat temu... :(
Nienawidzę poprawności politycznej!!!

ocenił(a) serial na 5

Natti, teraz wszystkie seriale mają wpleciony obowiązkowo ten wątek, bo wytyczne idą z brukselskiego lobby do zniewolonych ludów masońskiego państwa UE by wykorzenić z nich zasady cywilizacji łacińskiej.

ocenił(a) serial na 4
NOTIBOF

hahahaha beka z ciebie

ocenił(a) serial na 5
Birke_La_Folle

Mosiek, powiedz ty mi, waleciku treflowy, czy to w twoim dojczjidisz slangu miał być koszerny komplement, czy jaka obelga dla goja, bo nie wiem czy mam cię klepnąć pojednawczo w plery, czy kopnąć w obrzezany nabiał...

O jaką poprawność polityczną Ci chodzi? Konserwatywną, czy tą nową, liberalną?

użytkownik usunięty
straszny_romantyk

Chodzi mi o tę nowomodną, liberalną ,,poprawność polityczną", która sprawia że wszędzie promuje np. gejostwo jako coś zupełnie normalnego i naturalnego. A tak naprawdę jest to zwykła choroba psychiczna, którą można wyleczyć. Sama znam kilka osób, które wyleczyły się z homoseksualizmu - jeśli Maciek się wyleczy, będę wziebowzięta. :D Ale jeszcze o poprawności politycznej: Wszystko jest dozwolone, brak ograniczeń. Norma to ograniczenie, a więc jest niebezpieczna. Świat bez żadnych norm i zasad etycznych, każdy robi to co chce, to co mu sprawia przyjemność. - To właśnie mam na myśli mówiąc ,,poprawność polityczna". :)

Co do tego, iż nie powinniśmy się kierować regułami tylko własnym rozumem: zgadzam się. Natomiast w kwestii homoseksualizmu, to nie wiem co to właściwie jest, ale istniało od zawsze, i powinniśmy to akceptować. Każdy ma prawo wyboru i jeżeli takowym osobom taki stan rzeczy odpowiada, a życie daje im szczęście; nie mam nic przeciwko. Geje i lesbijki nie krzywdzą nikogo swą egzystencją. Nie powinniśmy im uprzykrzać życia. Choroby takie jak schizofrenia nie dają człowiekowi żyć, zatem trzeba je leczyć. Osoby homoseksualne natomiast w normalnym społeczeństwie normalnym kraju ( nie mówię tu o krajach w których udaje się, że gejów nie ma) są całkiem szczęśliwe, zatem nie ma potrzeby tego leczyć. Niemieccy genetycy stwierdzili że to mutacja chromosomu Y ( tylko u panów ) ale żaden gej nie chciał zgodzić się na badania, co również rozumiem, bo zaraz byłaby wielka nagonka, że to porombańcy i zaogniłaby się dyskryminacja. Tak samo z tezą choroby psychicznej.

NOTIBOF

Przed chwilą czytałam, że Maciek jednak zakocha się w Julii. Sama już nie wiem, co będzie w tym serialu i jakie informacje brać na poważnie, a które jako domysły. Jednak tylko nie Maciek gej.

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

To ja Wam powiem jak to będzie.
Maciek okaże się gejem, ale zakocha się w Julii i skończy z gejostwem.
Też czytałam, że zakocha się Julii

Brysia.

Maciek gej zakochany w Julii, która z gejostwa go wyleczy lecz porzuci dla Jana O_o matko...

_Anika_

któregoś dnia na tvn leciał taki 30 sekundowy skrót najbliższych kilku lub kilkudziesięciu odcinków (tego nie wiem), strasznie szybko migały sceny, ale na końcu pokazali scenę gdy maciek mówi do julki "zakochałem się" a ona "uff to dobrze, będziemy mogli przestać udawać" i pokazali minę maćka przez dłuższą chwilę, jego oczy wręcz krzyczały "to ciebie kocham głupia dziewczyno!" ;D

asusRM

to fajne :))
ja nie sądzę, żeby on był gejem. było już pare takich sytuacji, gdzie widać, że Julia mu się podoba. np. jak Janek powiedział: "pasujecie do siebie" - pamiętacie, jaki miał uciesz Maciek?:)

mnie za to rozwala totalnie sytuacja z dr Małecką - mam już tyle różnych pomysłów w głowie, że nie mogę się doczekać, aż wreszcie to wyjaśnią! :)

ocenił(a) serial na 10
asusRM

Widziałam ten skrót. Czekam taraz kiedy go wkońcu powtórzą !!!

asusRM

zdecydowanie bardziej wolałabym tą opcję (ale do gejów nic nie mam - żeby nie było ;)

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

Anika, głuptasku uroczy, Ty nie bądź znowu tak poprawna politycznie i miej jednak coś do gejów, którzy Ci chcą poderwać najlepsze „ciacha” i to zazwyczaj na kilka pedalskich numerków, z ryzykiem, że Ci zaHIVią środowisko heteryków. Te zboczki przecież uwłaczają pięknu Twej kobiecości i są kpiną z boskiego zamysłu roli mężczyzny w dziele Stworzenia.

NOTIBOF

Oj, bez przesady ;)

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

Maciuś się zakochał, a mówil Ci już w kim? A Ty bądź trochę piękną lwicą ale bez zajęczego serduszka. Prawdy się nie lękaj, bo ona wyzwala...

NOTIBOF

Nie powiedziałam, że na pewno już wiemy, że zakochał się w Juli tylko, że wolałabym jednak tą opcję. A o moje serduszko się nie martw ;)

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

Serduszko Ci pika w rytmie budzika? A Julii tak źle życzysz? To ten posiadający jedynie talent do skubania tatusia na kasę, utracjusz, lawirant, leń i zapewne kochający inaczej, ma uszczęśliwić to piękne i młode dziewczątko?

NOTIBOF

Yup. Miłość zmienia ludzi :) Lepszy on niż pan Jan idealny i zapewne niezbędny.

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

Anika, ja zapomniałem zapytać, czy ty lubisz chłopców i dziewczynki, bedąc w tych zagadnieniach tak "otwarta", czy jesteś tradycyjną heteryczką?

NOTIBOF

za mało się znamy, żeby czas był na takie wyznania ;)

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

Poznajmy się więc bliżej. Zostaw kontakt u heterykona, tam gdzie pozwala mi przechowywać swoje krakowskie plenery, w jego poczcie na blogu, a on mi przekaże Twój email czy Gadu-Gadu. ;-)

NOTIBOF

spoko ;)

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

HAHA Jednak masz tam coś do ukrycia ;-)

NOTIBOF

I'm a riddle, wrapped in a mystery ;)

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

Anika, Ty się tam okrywaj lepiej ciepłą kołderką, by zagadką nie musiał się okazywać rodzaj leczniczej terapii dla ratowania Twej przechłodzonej dupencji, a zwanej tu i ówdzie kuperkiem. ;-))

NOTIBOF

mój kuperek ma się dobrze, nic się nie bój ale dziękuje za troskę...
:P

ocenił(a) serial na 5
_Anika_

You've Got Mail
;-))

ocenił(a) serial na 5
NOTIBOF

Aniko, ptaszynko naiwna, wreszcie się pokazał narzeczony, ten zalotnik Kamilek i konkurent do raczki Maciusia. Zobacz jaki "męski" ci on, jaki activ:
http://heterykon.blox.pl/resource/Kamil.jpg

ocenił(a) serial na 6
_Anika_

haha padłam xD . świetne podsumowanie a co do samego tematu to nie ! niech julka będzie z maćkiem janek może być gejem .

ocenił(a) serial na 10

ja też znam wiele osób płci męskiej, którzy bawili się lalkami naprzykład mój brat :) ale on ma 4 lata

ocenił(a) serial na 7

jeżeli tylko przez fakt że Maciek okaże się się przestaniesz oglądać ten serial to Ci współczuje, i życzę więcej tolerancji

ocenił(a) serial na 6

a widzieliście ten nowy zwiastun, kiedy Jula wchodzi do mieszkania Maćka, a on całuje się z kimś w sypialni i widać to przez szybę i zjada paluszka ;p?? ja tylko końcówkę i strasznie mnie to ciekawi. Mam nadzieję, że nie będzie gejem. Jak chcą bardziej dramatycznie to niech będzie biseksualny, to może jeszcze będzie szansa na połączenie Julka+Maciek ;p
P.S. Zwiastun leciał po dzisiejszej, sobotniej emisji "Julki" przed 18 - ma ktoś linka?

ocenił(a) serial na 6
malpka_1

kurcze, na streszczenia.net przeczytalam, ze kolo odcinka 33-34 Julia odkryje tajemnice Macka i on martwi sie, ze teraz nie bedzie chciala z nim rozmawiac, a moglam nie czytac streszczen i jak normalny czlowiek ogladac bez zmartwien, a teraz mnie korci o co chodzi

malpka_1

Nie wierzę, przeczytałam i nie mogę uwierzyć , że mogłam przegapić ten zwiastun, a oglądałam Julię, wyłączyłam gdy tylko piosenka końcowa się skończyła.

ocenił(a) serial na 6
jagodajulia

no właśnie, ja tez po piosence końcowej skakałam po kanałach i jak wróciłam na TVN to już był koniec zwiastuna, trudno - jutro wstanę o 8 to może po powtórce z piątku dadzą go jeszcze raz, skoro wtedy pościli go po emisji to może jutro będzie tak samo.

ocenił(a) serial na 6
malpka_1

Hmmm....nie wiem czemu nie działa mi edycja postów, więc dodam następnego :)
Nie pasuje mi ten motyw homoseksualizmu domniemanego, bo w opisie serialu przeczytałam, że obaj bracia zakochają się w Julii. tutaj mam cytat i link do opisu, choć sama nie wiem jak to będzie ;)
Cytat:"Jak łatwo zgadnąć, Maciek, rodzinny lekkoduch, zakocha się w Julii.Jednak przystojny Maciek nie jest jedynym mężczyzną, który zacznie się kręcić wokół Julii. Dziewczyna wpadnie też w oko jego starszemu i poważniejszemu bratu, Jankowi"
Link: http://superseriale.se.pl/seriale/julia-nowy-serial-od-2-stycznia-w-tvn_220243.h tml

malpka_1

Ja też tak mam, że nie działa edycja :(
I mi też nie pasuje ten motyw z Maćkiem, bo gdybym nie zajrzała na Filmweb i na to forum to nawet przez myśl nic takiego by mi nie przeszło... Właśnie, ja tez to czytałam, dlatego bardzo dziwne mi się to wydało...Poza tym, ja mam taką nadzieję, że ta tajemnica Maćka to właśnie będzie, to, że on się w Julce zakocha.....

jagodajulia

Szczerze, to mi też to nie pasuje, ale z kolei jest bardzo prawdopodobne, bo faktycznie, nie zauważyłam, żeby Maciek smalił do Julki, to nawet bardzo dziwne, że znika czasami i nikt nie wie co on do cholery robił, a za często bierze prysznic (hehe, kontekst dowolny), alboCo i chyba nie sam;]

ocenił(a) serial na 8

POnoć to prawda... Pokazali zdjecia chyba z dalszych odcinków gdzie JUlia zastaje w jednoznacznej sytuacji Maćka z niejakim Kamilem ( na zdjeciu za szybą w jego mieszkaniu widać jakoby się obejmowali... i dlatego Maćkowi podobno tak bardzo zależało na tym żeby Julka udawała jego narzeczoną... CZy tak jest to się przekonamy :)

spoiler-------------------------------------------------------------------

niestety tak. Maciek jest gejem, czego się nie spodziewałam, ale to wyjaśnia, dlaczego tak szybko obcą dziewczynę przedstawił rodzicom jako swoją narzeczoną. Julia nakryje go z Kamilem.

ocenił(a) serial na 6
beti

to ten co z nim komodę kupował, ten przyjaciel? bo nie chce mi się sprawdzać
p.s. masz jakis dowód na to co piszesz?

malpka_1

Ten, co z tą komodą przyszedł nazywa się Kamil. (On chyba grał w M jak miłość brata takiej blondynki, która w Majce grała Aleksandrę, heh o ile nie pokręciłam : )

Ja jakoś wciąż nie chcę wierzyć, że Maciek jest gejem :(

malpka_1

Sprawdź se ten dowód w najnowszym numerze "Świata Seriali".

ocenił(a) serial na 6
jastem1

widziałam juz, lipa, to zostaje mi miec nadzieje, ze mu sie jednak odmieni ;p