PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=111440}

Kiedy będziesz moją

Cuando seas mía
2001 - 2002
7,9 149  ocen
7,9 10 1 149
Kiedy będziesz moją
powrót do forum serialu Kiedy będziesz moją

Paloma Elena Olivares/Teresa Suárez - SILVIA NAVARRO
Piękna dwudziestokilkulatka, pracuje wraz z matką przy zbiorze kawy na plantacji, a wszystkich zbieraczy traktuje jak rodzinę. Inteligentna i ambitna, uczy się nocami, by zmienić swe życie na lepsze. Zakochuje się w Diegu,właścicielu hacjendy i plantacji
kawy Casablanca.Kiedy jej ukochany wyjeżdza do Anglii, oszukana przez handlarzy żywym towarem wyjeżdza za nim,aby go znależć i powiedzieć mu że jest w ciąży.
Staje się inaczej.Dziewczyna trafia do domu publicznego, ale tam nie pracuje .Pierwsze nieszczęście które ją spotyka na obczyżnie to traci dziecko.Poznaje dobrego człowieka który pomaga jej wydostać się z tego przybytku.Pracuje w Niemczech jako sprzątaczka,kucharka.Jest jakiś czas też we Francji. W końcu zostaje deportowana do Meksyku.Po roku czasu wraca na hacjendę, gdzie umówiła się z ukochanym.Lecz przyjeżdza za póżno.Diego żeni się z kobietą ze swojego środowiska Berenice.Jego ślub z inną odczuwa jako zdradę. Decyduje się zmienić swą tożsamość i zacząć nowe życie.Wtedy to legalnie zmienia nazwisko z Teresy Suares na Elenę Olivares. ........

ocenił(a) serial na 10
serial

Drugim okresem życia Eleny Olivares była praca w konsorcjum rodziny Sanchez Serrano.( Firma Elcafetalero + hacjenda i plantacja kawy Casablanca).Do końca nie jest wyjaśnione dlaczego Elena wybrała tą właśnie firmę i chciała w niej pracować.
Kiedy zjawiła się po roku w Casablance Diego za którym pojechała do Europy był już żonaty.Nie mogła mu tego przebaczyć po tym co przeszła.Natychmiast wyjechała z matką do stolicy, żeby być z dala od Diega i zapomnieć o nim.
Pracowała od dzieciństwa przy zbiorach kawy i bardzo dużo o niej wiedziała, postanowiła wię zatrudnić się w firmie która zajmuje się przetwórstwem kawy.
Firmą Elcafetalero kierował Fabián Sanchez Serrano (RODRIGO ABED) wnuk Don Lorenza Sanches Serrano.Diego jest jego kuzynem. Donia Ines - ( EVANGELINA ELIZONDO)-Nestorka rodu. Strażniczka jedności rodziny, dokłada starań, by ostatnia wola don Lorenza została spełniona.W testamencie zapisał że mogą dziedziczyć tylko synowie Fabiana i Diega. Cierpi patrząc na rywalizację swoich wnuków i boi się, że ich ambicje przywiodą rodzinę do zguby. Kocha życie na wsi i pracę przy kawie..........

ocenił(a) serial na 10
serial

Zanim Elena Olivares zaczęła pracować w Elcafetalero pracowała jako recepcjonistka w jednym z hoteli w stolicy.Ale ta praca nie dawała jej żadnej satysfakcji.Ciągłe kłótnie z szefową personelu powodowały że dziewczyna postanowiła ją zmienić i zatrudnić się w firmie związaną z przetwórstwem kawy. Kiedy zostaje zwolniona za opuszczenie stanowiska postanowiła zatrudnić się w Elcafetalero.Najpierw zaprzyjaźnia się z recepcjonistką Margaritą.Ta miła kobieta informuje ją o wszystkim co się dzieje w firmie.Elena próbuje parę razy porozmawiać z prezesem, ale ten ignoruje ją. Dziewczyna nie daje za wygraną, jest uparta. Sytuacja zmusiła ją do tego że teraz czeka na Fabiana na skwerku przed Cafetalero.Dziś chyba ma szczęście. Zatrzymuje wychodzącego Fabiana prosząć go aby poświęcił jej swój cenny czas.- Nie do wiary, to jakiś koszmar
- Nie ruszę się stąd dopuki pan mnie nie przyjmie, i nie uda się panu przepędzić mnie z ulicy, należy do wszystkich i mogę tu stać tak długo jak mi podoba.
Czekam od miesięcy żeby zechciał mi pan poświęcić choć minutę swego cennego czasu.Jak każdy człowiek zasługuję na odrobinę szacunku z pana strony.Nie musi pan być nieuprzejmy i zatrzaskiwać drzwi przed nosem tylko dlatego że chcę pracować w tej firmie.
- Jeśli dam pani minutę mego cennego czasu,obiecuje pani że nigdy więcej się nie zobaczymy.
-Jeśli da mi pan minutę,nie będzie pan chciał przestać mnie widywać.
-Zapraszam panią na obiad. Ma pani godzinę.
W czasie rozmowy Fabian dowiaduje się o Elenie różnych ciekawostek.
Kiedy dziewczyna mówi mu że zna trzy języki europejskie, sprawa zostaje przesądzona.Fabian zgadza się na przyjęcie Eleny do pracy w Cafetalero. . Fabian przyjmuje kobietę na stanowisko recepcjonistki na miejsce Margarity.
Dziewczyna nie może się pogodzić z tym że ma zająć miejsce kobiety z którą się niedawno zaprzyjaźniła. Nie spodziewała się takiego obrotu sprawy.......

ocenił(a) serial na 10
serial

Elena znajduje swoją matkę.
Przebywała u zakonnic w Halapie, jest bardzo chora.Paloma przywozi ją do chatki. Diego czuje że musi zostać.Ma nadzieję że Soledad odpowie mu na dręczące go pytanie.Co Paloma robiła w Europie.Diego zostaje. Berenice zna już Palomę. Słyszała jak służące rozmawiały o niej w kuchni.
Soledad jest szczęśliwa że widzi córką.Jeszcze nie wie co się jej wydarzyło . Chce sią dowiedzieć co robiła w Europie i gdzie jest dziecko które miało się urodzić.Paloma nie chce teraz rozmawiać z matką o nieprzyjemnych rzeczach.
-Kiedy trochę dojdzie do siebie wszystko jej opowiem.
-A dziecko gdzie zostawiłaś dziecko, chciałam je zobaczyć.
Paloma nie odpowiada tylko przytula się do matki i zaczyna płakać.Soledad domyśla się że coś się stało niedobrego z dzieckiem.
- W Niemczech przez pięć dni trzymali mnie w więzieniu, potem w Meksyku
spawdzali czy nie weszłam w konflikt z prawem, nie mogłam im przecież pokazać fałszywego paszportu.
Paloma opowiada matce że co miesiąc wysyłała do niej list w którym zawsze były pieniądze.Soledad jest zdania że Diego musi poznać całą prawdę.
-Nie musi nic wiedzieć. Wszyscy będą myśleć że pojechałam do Europy żeby....... Zadrwił sobie ze mnie.
Paloma wyrzuca z siebie wszystkie żale i pretensje które czuje w tej chwili do Diega. Żałuje teraz że nie posłuchała matki -Urodziła bym to dziecko, i na zawsze o nim zapomniała...........Tymczsem on ożenił się z dziewczyną że swojej sfery. Jakaż ja byłam głupia......
-Córko...porozmawiaj z nim, może mu przemówisz do sumienia.
Na początku myślałam że będzie jak w telenoweli. Wierzyłam w bajeczkę o
milionerze który szaleje z miłości do biednej dziewczyny.......
A telenowele ze swoimi opowieściami o księciu i kopciuszku można wyrzucić do kosza na śmieci.
-Mówią o ludzkich marzeniach.
-Nie powinni ich pokazywać(!)Wyrządzają jedynie krzywdę takim dziewczynom jak ja, bo nasze cierpienie jest prawdziwe nie udawane.Dlaczego nie przedstawiają w nich prawdy.Bohaterek którym wydaje się że podróż do Europy to prosta sprawa.
że będą podróżować i na każdym kroku spotykać przyjaciół.Do końca też zachowują nadzieję.
- Co się dzieje potem?
-Nie wiem,ale zakończenie nigdy nie jest szczęśliwe.
Soledad zastanawia się co będą dalej robić.Ale najważniejsze że jest już razem z córką
- Twój powrót dodał mi sił.Rano wstaniemy i pójdziemy zbierać kawę.
Paloma jest innego zdania .To ona pójdzie zbierać kawę.- Potafię jeszcze nazbierać piętnaście worków..........Wyjedziemy jak najszybciej i nigdy tu nie wrócimy. Nie popełnię tych samych błędów, nikomu nie uda się już mnie oszukać.Nie dopuszczę do tego.

ocenił(a) serial na 10
serial

Paloma przyjmuje się do pracy w Elcafetalero. Jest w dziale zatrudnienia, gdzie składa podanie o przyjęcie na posadę recepcjonistki.
Urzędnik sprawdza jej dokumenty.Nie może zrozumieć co tutaj robi ta kobieta która niedawno wróciła z Europy.-Widzę że zjeździła pani całą Europę.Mówi pani tymi trzema językami.
-Zwłaszcza po angielsku.Nad francuskim i niemieckim muszę jeszcze popracować.
Urzędnik chce zobaczyć dyplomy ukończenia kursów.Paloma chce jakoś zatuszować brak tych dokumentów, ale pokazuje paszport w którym podbite są pieczątki z tych krajów.Urzędnik żegna się z Palomą, Każe jej czekać na telefon. Kiedy wychodzi z biura,serce skacze jej do gardła.Diego idzie zadzwonić do biura Fabiana.Zaraz za nim Paloma podchodzi do sekretarki szefa.Dziewczyna chce się dowiedzieć jak może widzieć się z Fabiánem Sánchez Serrano.Sekretarka niegrzecznie próbuje się pozbyć Palomy.
Graciela idzie po wizytówkę którą prosiła Paloma i musi wejść do gabinetu.
gdzie w głębi widać dzwoniącego do hacjendy Diega.Diego chce się dowiedzieć czy przypadkiem nie znaleźli Palomy.Sekretarka zabiera z szafy wizytówkę i wychodzi. Paloma odchodzi, zaraz za nią wychodzi Diego.Los tak chciał aby się jeszcze nie spotkali.