PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=233995}

Kości

Bones
2005 - 2017
7,6 78 tys. ocen
7,6 10 1 78243
7,2 4 krytyków
Kości
powrót do forum serialu Kości

Widziałam w internecie ankiety na temat Kości. Oczywiście, nie mogłam nie skorzystać z tego pomysłu :) Niestety, ja nie umiem na poważnie :(

ANKIETA
Przeczytaj pytanie,
odpowiedz na nie.
Punkty policz, jak chcesz,
wygraną się naciesz;)
Potem swoje pytanie podaj
i do listy dodaj :)
Pytania mądre być nie muszą,
Ankieta ma być zabawą, a nie katuszą :)

UWAGA!
Jeśli otrzymałeś 0 punktów - nic nie wiesz o Bones, jesteś normalny, niezainfekowany. WSPÓŁCZUJĘ!
Jeśli uzyskałeś chciaż 1 punkt - jesteś znawcą i wielblicielem!
GRATULUJĘ!

1. Dlaczego "Bones/Kości"?
a) bo tak
b) bo nie
c) nie wiem, ale fajny
d) nie wiem, chyba mam depresję
e) nudziło mi się
f) ta babka jest beznadziejna, ale facet jest super. Ten David Hasselhoff

2. Od kiedy oglądasz "Bones"?
a) od 2056. odcinka
b) od wczoraj (13 kwietnia)
c) nie pamiętam
d) nie oglądam, bo nie lubię Davida Hasselhoffa i Lindsay Lohan

3. Kogo kocha Hodgins?
a) się
b) agenta FBI
c) chudego asystenta doktor Brennan
d) na początku kochał Brennan, ale potem poczuł miętę do Cam
e) wszystkich
f) najbardziej kocha spiskować przeciwko Instytutowi Jeffersona
g) koty rasy mejn kun

piegza

ad e) A Booth nawet z Bogiem - choć to kontakty jednostronne (Booth mówi do Boga, a Bóg nie odpowiada bezpośrednio;)

piegza

236.
f) Assam, bardzo mocna czarna herbata - czyli substytut kawy - nazwana w serialu "the upper class version of a cuppa joe" odpowiednikiem filiżanki kawy wyższych sfer.

piegza

238. Czego Booth nienawidzi z całego serca?
a) Londynu,
b) Anglii (i w związku z tym cieszy się, że Ameryka jest od "rewolucji" od WB niezależna)
c) niezmiennie nienawidzi murderców - "morderca jest mordercą bez względu na to, jak blisko tronu się znajduje"
d) racjonalnego doboru kochanków w wydaniu Bones,
e) ciasnych, małych samochodzików i lewostronnego ruchu ulicznego,
f) wszystkie powyższe są prawdziwe,
g) wszystkie powyższe są zmyślone;)

_LG_

Przez nadmiar angielskiego zaczynam zangielszczać kochaną Polszczyznę i z mordercy zrobiłam murdercę;(. Jak mawia Pierża - sorry profesory.

_LG_

h) herbaty w roli kawy
i) kawy o smaku herbaty
j) wyrywania Brennan przez innych facetów na jego oczach

piegza

239. Dlaczego Bones nie zgodziła się na romansik z Ianem?
a) bo Ian był inteligentny, ale niezbyt przystojny,
b) bo Ian był przystojnym ale niezbyt inteligentny (czy to aby konieczne?)
c) bo Ian był niezbyt przystojny i niezbyt inteligentny (biedny teoretyczny Ian),
d) bo Ian był zbyt przystojny i zbyt inteligentny (czy można być zbyt przystojnym i zbyt inteligentnym? Przypuśćmy, że tak),
e) bo tatuś jej nie pozwolił,
f) bo Booth ją ostrzegał, że stanie się tylko jedną ze zdobyczy ambitnego Iana.

_LG_

g) bo jeszcze wtedy nikt jej nie powiedział, że doktorek jest niewiarygodnie dobrym kochankiem.
h) bo Booth mógłby go zastrzelić i pójść za to do więzienia, i Brennan nie miałaby się z kim droczyć

piegza

Wszystkie odpowiedzi od "f" do "h" są prawdopodobne.

piegza

240. Dlaczego T J Thyne tak często występuje w reklamach?
a) bo podobnie jak Hodgins wszędzie szuka spisków
b) bo tak mu się podoba i nikt nie może tego zmienic
c) bo ma nadzieję, że wystąpi także w reklamie Biedronki
d) bo chce udowodnic ze ma ładniejszy uśmiech od wiadomo kogo
e) bo w reklamie nie musi ciągle karmic robaków mielonką

Bea_przerwa_Alex

f) bo Hodgins potrzebuje kasy na nową maszynkę do robienia spisków
g) bo potrzebuje kasy na maszynkę do prostowania włosów

piegza

h) bo potrzebuje kasy na szczudła
i) bo w reklamie pracuje wiele laseczek pocieszycielek złamanych serc

_LG_

wpis nr 700!!!

241. Jakie zagrożenia niesie ze sobą niewinne zgoła podwiezienie na lotnisko?
a) można po drodze zginąć i już nie powrócić - w ten sposób uniknąć płacenia VATu, alimentów i trafienia do krajowego rejestru dłużników,
b) można po drodze dojść do wniosku, że może warto wyjechać z podwożoną przez siebie osobą i w ten sposób trafić do samolotu, a następnie do dajmy na to Rio i w ten sposób uniknąć płacenia VATu, alimentów i trafienia do krajowego rejestru dłużników,
c) można zboczyć z kursu i wylądować w hotelu, a przez to poznać bliżej podwożoną przez siebie osobę (warunek: jeśli jesteśmy hetero – to dotyczy pasażera płci przeciwnej, jeśli homo, to wiadomo)
e) można po drodze złapać gumę i w ten sposób nie zboczyć do hotelu, nie zginąć i nie wyjechać do Rio, ale za to pozostaje nam płacenie VATu, alimentów i możliwość trafienia do krajowego rejestru dłużników,

ocenił(a) serial na 8
_LG_

kobity :-) jesteście po prostu rewelacyjne ... i pełne pomysłów, czego życzę wam i nam na przyszłość :)

gainka

Ale niestety mamy wady. Ja jako humanistka nie umiem luczyć;(..... Sorry psory (na szczęście żyłam w czasach, gdy matma nie była konieczna na maturze;)))

_LG_

WPIS NUMER 700 ??????????????
LG, Ty chyba naprawdę nie umiesz luczyć ;)))))

piegza

LG (śpiewa piano) Mea maxima culpa... idę boso do Kanossy... wracam jak już mi nie będzie wstyd. Nie wiem, co mnie nawiedziło.

_LG_

Możemy już skończyć ten wstydliwy temat???

_LG_

Oświadczam, że nie piłam dziś nic (z wyjątkiem wody mineralnej firmy X, zielonej herbaty bez cukru, białej kawy z cukrem i czerwonej herbaty bez cukru).

_LG_

ja wiem, co Cię nawiedziło. ten wpis o doktorku w długich pytaniach ;)
on musi być nieźle zboczony ;))) proszę, daj mi jakieś tłumaczenie, może być soft ;D

piegza

To jest takie kwieciste angielskie przekleństwo;))) Coś jak bloody hell, tyle tylko, że long size. Anglicy ponoć lubują się w długich przekleństwach, które przypominają zaklęcia (patrz początkowe sceny Magbeta - wypowiedzi czarownic);))

http://www.myenglish.pl/slang_angielski.php?page=80

Nie chciałam Cię wkopać. Sama się dziwiłam tej wypowiedzi. Myślałam,że to jakiś dziwny idiom, a tu tylko...

Trudność polega na dobraniu eufemizmu;)))

piegza

Dobra, jestem nawiedzona. Dzwoniłam na pogotowie egzorcystyczne, ale nikt nie odbierał;( A to wszystko przez to, że ciągle brak mi 80 MB w Jankesach...

_LG_

rozumię Cię, LG, ja z czwartku na piątek siedziałąm do oporu, tj. do pierwszej. jajo zniosłam, ale jeszcze tej samej nocy obejrzałam.

stronka o slngu jest rewelacyjna. nareszcie w pracy będę mogła swobodnie przeklinać !!!

piegza

Miło, że dzięki mojemu szperastwu czegoś się nauczyłyśmy... Jak B&B pojadą do Francji, to nauczymy się kląć po francusku. Co Ty na to?:)))

_LG_

ok, dobrze że B/B się do Szwecji lub Holandii nie wybierają ;)))

piegza

Lub do Czech, czy na Węgry... że już o ChRL czy Japonii nie wspomnę;)))

_LG_

myślę, że czeskie przekleństwa nie są trudne ;), gorzej z węgierskimi, faktycznie ;D

piegza

albo japońskie - tam liczy się też akcent i natężenie głosu. Jak dasz gdzieś inny iloczas lub kadencję zamiast antykadencji, to wychodzi coś innego. Np. chcesz powiedzieć "chodźmy na spacer", a wychodzi hm... "nie odzywaj się do mnie". Na tym mogą ucierpieć kontakty towarzyskie;)))

piegza

242. Dr Ian Wexler i inspektor Pritchard to:
a) zwyczajnie inna nazwa Dr Jeckylla i Mr Hide’a;)
b) poststrukturalne wydanie „Pięknej i bestii” lub jak ktoś woli „Pięknego i bestyjkowatej”
c) to Flip i Flap w wydaniu profeministycznym,
d) angielski odpowiednik Bootha i Bones.

_LG_

e) angielskie przeciwieństwo Bootha i Bones
f) tradycyjne angielskie rodzeństwo ;)

piegza

g) siostry syjamskie po operacji rozdzielenia,
h) bliźnięta jednojajowe, ale zupełnie do siebie nie podobne...

_LG_

242. Co Booth otrzymał od gliniarzy ze Scotland Yardu w podzięce za swój wykład / prezentację?
a) Miniaturkę Big Bena
b) Ilustrowany album na temat kradzieży brytyjskich klejnotów koronnych wraz z fotokopiami akt sprawców owych kradzieży,
c) Bobblehead bobby’ego, czyli figurkę angielskiego policjanta z podskakującą główką,
d) Zabawkową wersję Walther PPK, czyli spluwy Jamesa Bonda.

piegza

243. Dlaczego Jack wylądował w śmieciarce (4x01-02)?
a) (wytłumaczenie egocentryczno – pracoholiczne) - sam tam wszedł w celu odnalezienia dowodów rzeczowych w badanej sprawie,
b) (wytłumaczenie proponowane przez fizyków) – ciało A przełamało najpierw bezwładność ciała B, a następnie wrzuciło ciało B do mechanicznego ciała C, poruszającego się ruchem zmiennym. Zadziałały tu zasady dynamiki Newtona oraz grawitacja.
c) (wersja liberalna) – jednostka A przekroczyła granice wolności osobistej jednostki B, co może prowadzić do zachwiania ładu społecznego;
d) (wersja dla pobożnych) I rzekł Pan do swoich uczniów. Bracia, czy godzi się, by jeden drugiego poniżał przy niewieście jego i wrzucał go do piekielnej bestii? Zaprawdę powiadam wam, tym, którzy krzywdzą braci swoich nie dane będzie miejsce po prawicy Ojca Mego.
e) (wersja hedonistyczna) - Hodgins lubi te klimaty, a osoba wrzucająca go do śmieci chciała mu zrobić przyjemność,
f) (wersja zdroworozsądkowa) - bo na chodniku nie było już miejsca, a powalony Sweets zajmuje sporą powierzchnię,
g) (wytłumaczenie proponowane przez ewolucjonistów i antropologów) – Samiec A (rasa mieszana z przewagą cech afro amerykańskich) okazał swoją dominację nad samcem B (typu kaukaskiego) przy samicy (rasa mieszana o silnych znamionach rasy kaukaskiej) i młodym osobniku (rasa kaukaska) gatunku Homo Sapiens. Najpierw pochwalił się swoją siłą powalając młodego osobnika i drobnego samca B, a następnie umieścił rzeczonego pokonanego w miejscu uznawanym w ich społeczeństwie za hańbiące.
h) (wytłumaczenie a la Florance Nightingale) - bo gdyby wylądował koło Angeli, ona mogłaby wejść w rolę jego pielęgniarki, a osobie rzucającej go zależało na tym, by tak się nie stało,
i) (wersja cowboyska) - bo bije się jak zezowaty lub jak Mark Darcy (ten od Bridget Jones) i sam się prosił o cios w nos,
j) (wersja a la Sapkowski, czyli wybór mniejszego zła) - wrzucenie go do śmieciarki było mniej upokarzające niż skłonienie go za pomocą pięści by wszedł tam samodzielnie,
k) (wytłumaczenie feministyczne) - mężczyźni to idioci i raz na jakiś czas trzeba im pokazać, gdzie ich miejsce,
l) (wytłumaczenie anarchistyczne) - my bracia anarchiści, jak nasz kolega Hodgins, czasem naocznie przekonujemy się, że nasze idee są lekceważone i lądujemy na śmietniku historii,
m) (wersja spiskowo-masońska) - incydent bójki i fakt, iż nieopodal zajścia stała śmieciarka to wszystko było ukartowane i miało na celu ośmieszenie znanego deszyfratora globalnej konspiracji,
n) (wersja kibolska) – dokopać kibicom Yankesów!!! Najpierw w nos, a potem do śmietnika z nimi!
o) (wersja marksowska z elementami marksistowskiej) – klasa robotnicza wcześniej czy później pokona klasę posiadającą środki produkcji. To była rewolucja towarzysze;)
p) (wersja dla zdezorientowanych) - jaka śmieciarka? O co chodzi?
q) (wersja dla bardzo zdezorientowanych) – Kim jest Hodgins?
r) (wersja dla bardzo, ale to bardzo zdezorientowanych) – Co to za portal?

Wreszcie obejrzę;)

_LG_

(nie wiem, co mi bardziej zaimponowało, LG: Twoja znajomość roli antykadencji w japończyźnie czy wariacja hodginsowo-śmieciarska ;)
pozwól, że wetknę moje trzy gorsze ;)))

s) (wersja mruczanki Kubusia Puchatka) - "Gdy w śmieciarce za karę wylądował Hodgins mały, wszystkie muchy z uliczki za nim poleciały....lalalala"
t) (wersja Związku Niskich) - Mały ma zawsze w życiu przej**ane!
u) (wersja maturalna) - ...i pognały kibitki, i tętent śmieciarki ucichł...
w) (wersja wersja maturalna 2) - I wsadzili cię, syneczku, do śmieciarki wielkiej... I tylko twe oczy pytały: dlaczego, Birimbau?
z) (wersja fantazy) - Zły Sauron pod postacią Birimbau, chcąc sprzeciwić się wielkiej i szczerej miłości pięknej księżniczki Angeli i bogatego księcia Hodginsa, wrzucił był biedaka do wielkiej śmierdzącej jamy, z której uwolnić go mogła tylko cudowna interwencja Gandalfa Różowego i odwaga dwóch małych hobbitów: Bootha i Bonesa.

piegza

t, u i w - przyprawiły mnie o niepohamowany atak śmiechu. Dobrze,że myłam podłogę, bo tarzanie się po niej podczas tego ataku nie wyszłoby mi na dobre. Jako członkini Związku Średnich gratuluję pomysłu!!!

O japońszczyźnie jedynie słyszałam... sama jestem beztalenciem językowym;(((

piegza

obejrzałaś????

244. O co potknął się Sweets? (w scenie, która niezmiennie mnie rozwala)
a) o ziarenko maku z baśni "O królewnie na ziarnku grochu"
b) o poczucie własnej bezsilności
c) o bezsilność Hodginsa
d) o puszkę mielonki
e) o nic, tak se upadł, żeby było śmieszniej
f) on nie upadł, tylko schylił się, bo mu się w trzewiczkach sznurówki poluzowały

piegza

g) Sweets czytał właśnie podręcznik "Teoretyczne podstawy szkolenia U.S. Army" i empirycznie zbadał zagadnienie - "padnij" i "powstań".
h) potknął się o ziarenko prochu z baśni "O królewnie na ziarnku prochu"
i) o poczucie siły i pięść Graysona,
j) o resztki własnego ego,
k) o nogę rodem z "Baśni z tysiąca i jednej nogi"

A wracając do 243.
ż) (wersja maturalna 3) "Wielkie mi pustki uczyniłeś w laboratorium moim, mój drogi Hodginsie tym w odpadach zniknieniem swiom" - średniówka się przesunęła,ale to nic;)

245. Dlaczego Hodgins zasługuje na Angelę bardziej niż Grayson?
a) nie ma przenośnej aureolki i nie aspiruje do miana świętego – z taką osobą łatwiej wytrzymać niż ze świętym;)
b) nie zbudował domu dla Ange własnymi rękoma, ale jego doradca inwestycyjny zapłacił za jego rezydencję platynową kartą Jacka,
c) nie jest filantropem bezpośrednio, ale jego księgowi przeznaczają na cele charytatywne ogromne sumy (o ile datki można odpisać od podatku),
d) kocha Angelę (we własnym mniemaniu) najbardziej na świecie.

246. Dlaczego Sweets wtrącił się w sprawy miłosnego czworokąta (Cam-Grayson-Jack-Angela)?
a) Sweets zwyczajnie lubi być zamieszany w miłosne afery innych (czytaj jest wścibski z zawodu i z zamiłowania) i nie przeszkadza mu nawet to, że czasem oberwie w nos,
b) Lance był proszony o fachową poradę i udzielił jej nader profesjonalnie, a jego honorarium stanowił treściwy cios od jednego z komponentów czworokąta.
c) Słodko nudzi się i pod nieobecność w D.C. swoich ulubionych pacjentów więc „poluje” na ich przyjaciół i współpracowników dla zabicia czasu,
d) Sweets nie miał absolutnie nic wspólnego z tą sprawą, jedynie przypadkiem za każdym razem, gdy dochodziło do brzemiennych w skutki wydarzeń, on był akurat w oku owego cyklonu.

247. Wielka Brytania dla Bootha stanowi wieczne źródło zdziwienia. Co zaskoczyło tam agenta najbardziej?
a) funkcja „gentelment’s gentelmena”, czyli kamerdynera,
b) prawnicze peruczki z końskiego włosia,
c) zasady działania klubów dla panów –Gentelmen’s Clubs”,
d) wszystkie powyższe,
e) Booth jako wytrawny podróżnik nie dziwił się niczemu.

Obejrzałam i ciągle mi mało;)) a burza szybko poszła sobie.

piegza

244 - f - "trzewiczki" ;DDD "buciorki"... mam głupawkę.

ocenił(a) serial na 8
_LG_

LG, jak podobał Ci się odcinek?? bo ludzie narzekają, a mi się podobał :)

gainka

Odpowiedziałam gainko w temacie Ang. Ogólnie podobał mi się, ale nie byłabym sobą, gdybym się nie przyczepiła;))) 8,5 lub 9 /10. ja wobec Bones bywam bezkrytyczna.

piegza

ad. 224. Tak na marginesie - Sweets wygląda jakby się sam przewrócił.

ocenił(a) serial na 10
_LG_

Angela mu chyba nogę podstawiła xD Przynajmniej ona ma taką minę jakby to zrobiła ^^

piegza

Masz Andziu całkowitą rację. Ingerencja Angeli by w tym wypadku wiele wyjaśniała, ale nie można też niedoceniać ingerencji trzewiczków, sznuróweczek i ego Sweetsa;)

248. Kto, do kogo, o kim i dlaczego użył następujących przymiotników?
„Czarujący(a), wytrwały(a), nieobyczajny(a), sophomoric (prawdopodobnie od gr. sophia – mądrość, rozum), euforyczny(a), szlachetny(a), nikczemny(a), bezmyślny(a), okropny(a), chorobliwy(a), niemrawy(a), uciążliwy(a)”.
a) Inspector Pritchard o dr Ianie Wexlerze podczas kłótni – a co, tylko Bones i Booth mogą się kłócić?,
b) Angela o Jacku podczas rozmowy ze Sweetsem – tłumaczyła, dlaczego tak trudno znieść chimeryczność narzeczonego,
c) Sweets o sobie podczas zwierzeń tłumaczył Jackowi, dlaczego jest mu trudno wytrzymać ze sobą samym,
d) Booth o Ianie do Bones– mówił dr Brennan, dlaczego nie powinna spotykać się z angielskim naukowcem,
e) Bones do Iana o Jankesach, czyli charakter cowboya w pigułce,
f) Ian mówił o przymiotach typowego Brytyjczyka – tłumaczył B&B, co to znaczy być Synem Albionu,
g) Grayson o sobie do Cam – wyjaśniał jej zalety rozdwojenia jaźni,
h) Cam do Angeli na temat inteligentnych mężczyzn – naukowcy bywają dziwni,
i) Booth o Brennan do Kate – żale nad kuflem piwa,
j) Żadna powyższa.

piegza

249. „Hasta la vista baby” powiedział(a):
a) Gubernator Kalifornii (alias Terminator) do swoich przeciwników politycznych podczas odczytywania wyników nominacji do Kongresu,
b) Grayson do odjeżdżającego śmieciarką Jacka,
c) Książę Werony skazujący Romea na wygnanie,
d) Angela do podpisującego papiery rozwodowe Graysona,
e) Adam Mickiewicz do Maryli Wereszczakówny w dzień jej ślubu z Puttkamerem,
f) Booth do odholowywanego na lawecie upiornego, malutkiego, czerwonego autka,
g) Kalif Omar o palącej się Bibliotece Aleksandryjskiej,
h) Bones w 4x01-02 do odprowadzanego aresztowanego,
i) Gen. Sherman o wojnie secesyjnej, po tym jak gen. Johnston wreszcie się poddał,
j) Cam do opuszczającego laboratorium asystenta,
k) Hans Kloss do Gruppenführera Wolfa w ostatnim odcinku „Stawki...“
l) Booth szantażujący swym brakiem współpracy (zawodowej) Kate,
m) Otto Bismarck preparujący Depeszę Emską powiedział to o Belgii,
n) Odchodzący z Temperance Ian Wexler do Bootha,
o) Wydalony ze Stanów meksykański robotnik rolny (dajmy na to Pedro) zostawiający w USA swoją dziewczynę,
p) Sweets to powiedział o Jacku Hodginsie, w chwili, gdy ujrzał Graysona,
q) Juliusz Cezar opuszczający swą żonę Kalpurnię dla Kleopatry,
r) Agent Sullyvan napisał to z Karaibów do dr Brennan,
s) Pewien prorok żegnający Mekkę,
t) Rosjanie, gdy w XVII wieku wystrzelili z działa kolejnego Dymitra Samozwańca,
u) George W. (po polsku Krzaczory) w 2003, gdy po wysłaniu swych wojsk w rejon Zatoki Perskiej stawiał ultimatum wąsatemu dyktatorowi znad Eufratu,
v) Sokrates do Ksantypy, po tym jak dostał od niej amforą oliwy,
w) Andrzej Kmicic do Księcia Bogusława Radziwiłła podczas pojedynku o cześć Oleńki,
x) Newton oddający swe słynne jabłko na szarlotkę,
y) Policjant do kibola, po odebraniu mu bejzbola zwanego Messerschmittem, podczas zamieszek po meczu Legii z Polonią Warszawa,
z) Sasza – marynarz z Pancernika Potiomkina i szczęśliwy posiadacz pierwowzoru, Kałacha (AK-47) – podczas buntu, do procarskiego dowódcy,
aa) Brutus, pozbywający się narzędzia zbrodni, w osławione Idy Marcowe,
bb) Marek B. do Leszka M. podczas przełomowego Kongresu SLD,
cc) Andrzej L. do Leszka B. (tego, co musiał odejść) po zakończeniu jego kadencji w NBP,
dd) Papież Grzegorz VII do Henryka IV, gdy ogłaszał jego ekskomunikę i zmuszał do pokajania się w Canossie,
ee) Bułhakowski Woland do Michaiła Aleksandrowicza Berlioza tuż przed jego odejściem z Patriarszych Prudów, zanim literat przekonał się z autopsji, jak niebezpieczny bywa rozlany olej,
ff) Wagnerowska Walkiria Brunhilda wyśpiewała to nad stosem pogrzebowym Zygfryda zastanawiając się, czy olać swego niewiernego byłego, czy podążyć za nim,
gg) Janosik do hajduków, po tym jak im zwiał przeskakując Dunajec,
hh) Montypythonowski Brian nabazgrał to na murze zaraz po: „Rzymianie do domu!”,
ii) Pierwszy uczestnik IV wyprawy krzyżowej, który wpadł na zbawienny dla własnej kieszeni pomysł, by zamiast wlec się w upale do Jerozolimy skoczyć na „wycieczkę” do Konstantynopola i zaopiekować się tamtejszą własnością prywatną,
jj) Każda odpowiedź jest prawdopodobna,
kk) Każda odpowiedź jest równie nieprawdopodobna, (niestety) z wyjątkiem poniższej,
ll) Piegża napisała to do LG, bo miała już dosyć jej wodolejstwa.

_LG_

hoho, półtora alfabetu, fiu fiu ;D

LG vel Hasta, czy Ty masz jeszcze wakacje?????

napisałam, że zazdroszczę Ci wodolejstwa! a u piegży czarne jest czarne, a białe jest białe. tylko w bardzo wyjątkowych wypadkach czarno - białe jest czarne, a biało - czarne bywa białe ;)

piegza

Ignavis semper feriae;)))

Kiedy na czarne mówimy - białe, czasami ma to być białe, a czarne białym bywa dlatego, bo ja to tak nazwalam

_LG_

przesadziłaś z tym węgierskim ;)))) nic nie rozumiem ;(

piegza

Czasem mam dyżur i nikt nie przyłazi... więc mam spokój i nienormowany dostęp do sieci;)

piegza

250. O czym między innymi mogą byc następne pytania?
a) o 4 seri bones!!
b) o robakach Hodginsa
c) o mielonce i pasiastych skarpetach
d) o histori sztuki XX wieku
e) o B&B
f) o Piegży&LG
g) o R&M
h) o samotnej Beatce
i) h) i jej żółtych kamieniach
j) wolicie nie wiedziec
k) o czarnej magii, czyli o B&B!!
l) o A&H
m) o tym co wymyślą LG&Piegża
n) o czarnych dziurach w kosmosie
o) o 1000 odcinku Na Wspólnej
p) o chorej wyobraźni Beatki i jak jej się pozbyc
q) o żyganiu, czyli o RBD

Bea_przerwa_Alex

Dawno nie wspominałam o robakach, wobec tego przepraszam je... Ridż też poszedł w odstawkę... jak mielonka i skarpetki. Bea - kopę wpisów;)

_LG_

Jeśli teraz nie jest 700, to chyba źle ze mną... i tylko House mnie wyleczy...