PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629466}
5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 13830
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

odcinki sezonów..

ocenił(a) serial na 4

pytanko od nosnie tytułów odcinków od sezonu11-do 14, a oryginałem które to które.prosze o info.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Też go lubię fajnie grał w kilku filmach z serii Winnetou .

Też oglądałem Don Matteo fajny serial ale uważam że nasz Mateusz lepszy no Żmijewski bardziej jakoś mi pasuje.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

No stary bez przesady w sobotę też nie będzie Alexa bo jest konkurs Chopinowski takie rzeczy to niech puszczają w TVP Kultura. Czyli nast odc dopiero 16 pazdziernika , choć na razie na niedziele jest wpisana powtórka tego odc.

ocenił(a) serial na 10
ghf

I czyli wychodzi że ost odc wypadnie 25 grudnia chyba że tydzień wcześniej puszczą 2 odcinki albo dopiero 8 stycznia go wyemitują.

ocenił(a) serial na 4
ghf

faktycznie koncert bez jaj znow przerwa za tydzien tez nie bo mecz polaków,dokładnie w tvp kulturce powino sie odbywac takie cos,czy 2 tyg.przerwy fajnie extra,pewnie finał bedzie jak piszesz tydzien przez swietami czyli 18 grudnia 2 odcinki albo w niedziele 19 grudnia,bo i tak wojenne dziewczyny tydzien wczesniej sie skonczą 12 grudnia o ile nie bedzie jakies przerwy hiihi

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak kpina z widza po co mają TVP kultura dla powtórek. Strasznie traktują ten serial co innego jakby to była ostatnia seria i im nie zależało , a przecież zamówili 2 kolejne sezony.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Ost odc z Wieczorkiem ma ma tytuł Randka ze Śmiercią ciekawe czy zobaczymy śmierć Górskiego , a może znowu pójdą w wyjazd n z Lucyną po oświadczynach Piotra. Mam nadzieje że jednak satysfakcjonująco ten wątek zakończą.

ocenił(a) serial na 4
ghf

pewnie zginie i lucyna nie wroci jz zostanie gutek nowa i nowy plus drewno i nie potrzeba fido,który to odc.masz info

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

To jest 6 odc tego sezonu , wiem że Lucyna ma jeszcze wrócić bo są jej zdjęcia Wieczorkiem.No cóż zobaczymy.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

7 0dc sezonu ma tytuł zaręczyny czyżby Wieczorek był jednak w jeszcze jednym odc bo jak wiadomo oświadczy się Lucynie.

ocenił(a) serial na 4
ghf

sie okaze za niedługo jak na razie to pół pazdziernika a tu 3 epizody

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak na razie przerw nie przewidują ale za Kurskim nie trafisz.

ocenił(a) serial na 4
ghf

dokładnie za kurskim hihihi

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Górski zginie w 7 odc z 13 listopada na oczach Lucy ta na jakiś czas odejdzie z Policji odc ma tytuł Oświadczyny , plus duże że pokażą śmierć komisarza na ekranie. 1 odc z Czerwińskim ma tytuł będzie dobrze.

ocenił(a) serial na 4
ghf

oświadczyny hm a nie zaręczyny..o super czekam na ten odcinek byle lepiej udawał smierc niz drewno wesolowski,hiiihi,

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak ale wiadomo żę Piotr oświadczy się Lucynie ona oświadczyny przyjdzie a śmierć będzie pewnie pod koniec odc.

ocenił(a) serial na 4
ghf

pytanko a we włoskich sezonach ,gineli jak komisarze rexa hmm bo nie oglądałem tych sezonów jak pisałem wczesniej juz

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Lorenzo Zginął w wyniku wybuchu samochodu pułapki w odc Pośród Wilków u nas zmienili i Lucy wybuch przeżyła.Rivera po 22 odc wyparował jak Brandtner czy Hoffman bez wyjaśnienia , a Terzani był do końca serialu z nim zakończyli produkcję postrzeleniem komendanta , ale przeżył.

ocenił(a) serial na 4
ghf

aha ok czaje wszystko jasne ;)no fakt Alex wyparowal ale ponoc gdzies ktos pisał ze był opis odcinka ze niby zginą od bomby ale ile w tym prawy nie wiadomo,co do hoffmana był bezbarwny jak na następce richarda czy alexa

ocenił(a) serial na 4
Mar_28

czyli ogólnie 3 było tak we włoskiej serii?

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak było 3 tylko zrobiono taki zabieg żeby nie naciągać wieku psa to wymazano z kanonu Brandtnera i Hoffmana. Uznając że Fabri dostał Rexa po Moserze nawet Richard jest wspomniany co jest głupie bo pojawia się Kunz o on Mosera nie znał.

We Włoszech też Fabrii wyleciał w powietrze , Rivera wyparował a z Terzanim skończył się serial.

ocenił(a) serial na 4
ghf

no tak to widziąłem troche tak ze zaraz po Richardzie pojechał do włoch a innych wymazali,troche bez sensu mogli zostawic Alexa bo on Kunza znał.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Dlatego uważam że nasz Alex jest bardziej spójny w Rexie nie raz z nikąd zkończono odc nic nie wyjaśniając u nas przynajmniej nie urywali nagle odc często jeszcze pokazują przesłuchanie na końcu.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Choć Hoffman w 9 serii się poprawił ograniczył romans z Nikki i nawet wyglądem zaczą pasować.

Co do Brandtnera to była taka plotka ale aktor zdementował te plotki po prostu skończył mu sìe kontrakt i produkcja musiała szybko działać.

Z Hoffmanem po 4 odc 10 sezonu z powodu niskiej oglądalności zakończono serial , ale był scenariusz w którym Marc miał zostać zastrzelony tropiąc handlarzy narkotyków

ocenił(a) serial na 4
ghf

no tak Hoffman był słaby na poczatku ale potem jak opcioł włosy wyglądał dość dość i nawet dało sie to oglądac z nim no ale nikt nie zastąpi "eleganta"Richarda Moser`a swietnie zagrał .

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Lubię Mosera i Brandtnera ale 2 Włoski komisarz Davide Riveera też jest świetny mimo że jest 22 odc nie ustępuje tym panom a niektórzy uważają ze jest lepszy. Ja też go bardzo lubie.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Na yt wyciekł filmik ze śmiercią Górskiego troche scena ckliwa ale lepsza niż śmierć Bromskiego i lepiej zagrana przez Wieczorka , Walach też niezle zagrała.

ocenił(a) serial na 4
ghf

nnnnnnie no to poczekam do soboty

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Tak też cały odc zobacze bo sama śmierć bez znania całości to nie ma sensu oglądać.

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Wiesz co kolego Pawlicki i Wieczorek aktorsko byli dobrzy , boje sie że Czerwiński aktor 2 planowy grający gangusów może odstawać od obu panów to że będzie lepszy od Wesołowskiego to nie wątpie choć i tak czekam z niepewnością tym bardziej że Czerwiński pochodzi z moich stron.

ocenił(a) serial na 4
ghf

,to prawda zawsze gra bandziorów z drugiego planu i czuje ze będzie dobrze,dobrze grał w samym zyciu czy krew z krwi

ocenił(a) serial na 4
ghf

jestem po ostatnim seansie z wieczorkiem,powiem tak odcinek ogólnie słabszy niż poprzedni ale tak samo przewidywalny 'kto zabił"co do odcinka ost.to takie melodramat obyczajowy z kryminałem który gdzies zanikł bo męcząco na siłę zaczeli wciskac na ostatnią chwile miłośc,zareczyny gadanie o dupie marynie.co do smierci to tak o słabo i tak za mało akcji w tym było .."strzał za strzał i juz"bez sensu jakos bez emocji to dla mnie wygladało.
Mogli to zrobic tak:komisarz strzela "ten" pada na glebe,marek podchodzi do przodu do lucy az tu nagle "ten"jeszcze otwiera oczy i mierzy do lucy,marek to widzi ,lapie ja i sie odwraca i dostaje w plery....i zajebista scena wzruszająca .

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

Chyba Piotrek nie Marek , aktorsko ok wypadło i też moim zdaniem bardziej godna śmierć od Bromskiego bo tu Górski też załatwił tego gościa.

ocenił(a) serial na 4
ghf

hihih Marek Piotrek ,teraz czekamy na Nowego co pokaże

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

4 grudnia jubieluszowy 200 odc serialu.

ocenił(a) serial na 4
ghf

bedzie czteropak otwierany hihi

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

No i jak kolego nowy komiszarz nawet ok jak chodzi o sprawy z psem to dobrze wypada , ale sceny policyjne średnio wychodzą . Czerwiński gra jednak inaczej niż wcześniej też gangusòw .

ocenił(a) serial na 10
Mar_28

No i jak oceniasz Czerwińskiego ja po 1 odc średnio ale wifziałem kolejne i jest nieźle.