Kontrakt na miłość

Aşk Yeniden
2015 - 2016
8,1 636  ocen
8,1 10 1 636
Kontrakt na miłość
powrót do forum serialu Kontrakt na miłość

Odcinek 20

ocenił(a) serial na 9

Zeynep i Fatih wychodzą cało z niebezpieczeństwa, lecz plany o ślubie za granicą legły w gruzach. Fatih zostaje zmuszony do powrotu do domu, ale Zeynep chce wziąć ślub jak najszybciej. Decydują się więc wziąć go w tajemnicy. Bliscy pomagają organizować uroczystość w pustej rezydencji. Zeynep jednak odwołuje swój pomysł, a Fatih stara się przekonać wszystkich, aby powiedzieć prawdę.*

* opis może być niezgodny z treścią odcinka, wynika to z braku jakiejkolwiek znajomości języka tureckiego przez tłumacza. ;>

Marg_

Może ona sama postanowiła się wyniesc.dziwne że gulsum nie stanęła po jej stronie

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

No tak,ale myślę ze ta rozmowa tez byla o tym...
A czy oni czasem oboje się nie wynieśli ?

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

znowu domysły ;<
może ktoś się zlituje nad nami i nam przetłumaczy?

mistrzyniF1

Może heheh
O ertan wrocił

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

Pewnie namiesza ertan... moze sie z Mukaddes bedzie knuć próbując rozdzielić Zeynep i Fathiego

Marg_

Specjalnie sprawy erthana nie wyjaśniali tak długo żeby teraz wyszła. Zaraz się okaże że Summer wróci. To by było dopiero

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

może jeszcze w ciąży? :D

ps. w tym przypadku szukajcie słowa hamile :)

ocenił(a) serial na 9
Margoargo

wiedziałam że tak będzie

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

ehh,szkoda,ze nie bedzie literek po amerykańsku byłoby wiadomo systko
chyba sie faktycznie wyprowadzili

ocenił(a) serial na 9
Marg_

Kto mi napisze z czego oni sie wszyscy tak cieszyli.... Ja potrzebuje jakiegos opisa choc bo umarne

Marg_

Ja teraz nie mam obrazu tylko sam głos. Jakby nie mogło być na odwrót. Braku głosu bym nie zauważyła bo i tak nie rozumiem co mówią

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

Okey, wg facebooka i translatora Fathi dokonał wyboru i został z Zeynep :) I zadali pytanie, czy Femi i Mukaddes mu wybacza

ocenił(a) serial na 9
Marg_

Femi raczej tak, gorzej z Mukaddes, będzie wypominać całe życie

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Ja wam pisze będzie jakieś knucie miedzy Mukaddes i Ertanem a może i Summer sie znajdzie do obrazu tej szczęśliwej rodziny

Marg_

Na pewno tylko ciekawe ile to potrwa

ocenił(a) serial na 10
madzik_867

hej wszystkim maniaczkom Ask Yeniden ;) jestem nowa, ale śledzę was od jakiegoś czasu i postanowiłam się emocjonować razem z wami wszystkimi odcinkami ;)
oczywiście oglądam od początku odcinek 20 i postanowiłam się podzielić z wami moją teorią odnośnie momentu, kiedy do domu Zeynep przyjechał ojciec Fatiha - ostatnia scena przed chwilą. Mianowicie, myślę, że ojciec postawił Fatihowi ultimatum, że ma wrócić do domu albo go wydziedziczy, bo też odniosłam wrażenie, że się wyprowadził. A podchodząc do Zeynep pewnie jej o tym powiedział i była chwila grozy, czy jednak od niej nie odejdzie i myślę, że powiedział, że zostaje i wszyscy się ucieszyli ;)
Pozdrawiam was serdecznie i mam nadzieję, że dalej będą komentowane odcinki po turecku na bieżąco ;)
PS trzeba koniecznie namówić Puls na kontynuację serialu w dogodnych godzinach, żeby mieli więcej widzów niż żeby tylko zapychać godziny południowe na antenie ;) bo przy obecnych stacjach dla dzieci, wątpię, by oglądały one Pingwiny z Madagaskaru akurat na pulsie ;)

ocenił(a) serial na 10
katerinaaa

Marg_ - przepraszam, ale nie zauważyłam twojego wcześniejszego komentarza i się wcięłam

ocenił(a) serial na 9
katerinaaa

witamy serdecznie :D
możesz na nas liczyć :>
odcinki będą co tydzień na bieżąco, a jak się zepniemy to i może je nawet trochę przetłumaczymy ;)

mistrzyniF1

Ciekawe kiedy będzie na rosyjskich stronach, wtedy coś może więcej zrozumiemy ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

Oto jest pytanie, z jakim opóźnieniem dodają po rosyjsku (wiedziałam, że to dobra decyzja by się go uczyć :-) )- mam nadzieje, że jakoś sprawnie się uporają z tłumaczeniem :D rozum mówi poczekaj na rosyjskie napisy, to chociaż zrozumiesz coś więcej niż "dzień dobry" i "o mój Boze", ale serce chciałoby obejrzeć od razu po premierze :P

malpka_1

O to już wiemy, kto będzie nam robił konspekt odcinków, bo mój rosyjski dopiero zaczynam odkurzać, a to może potrwać, zanim przypomnę sobie i zapamiętam od nowa cały alfabet ;)
Mam nadzieję, ze nam pomożesz zrozumieć odcinki ;)))

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

Mam już nawet pomysł jak to rozplanować, mam odcinek _> ( http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/18835-snova-lyubov- ask-yeniden-vse-serii-2015-smotret-onlayn-tureckiy-serial-na-russkom-yazyke.html - zaczyna się sceną Feemiego i Shevketa na rybach - dużo brakuje?) tylko napisów brak :D trzeba czekać

ocenił(a) serial na 10
katerinaaa

Gdzie mogę zobaczyć 20 odcinek?

katerinaaa

Witamy, witamy jak widzisz tutaj jest odjazdowo ;)

ocenił(a) serial na 9
katerinaaa

Jeszcze raz jest odcinek ? Kurczaki obejrze sobie początek

Marg_

Jak to jeszcze raz? Ja dalej widzę ciemnośc.skonczylo się juz? Haha dobrze wiedzieć

ocenił(a) serial na 9
madzik_867

Witamy, witamy :)
No zaczął się raz jeszcze 20 odcinek :D

ocenił(a) serial na 10
Marg_

hahahah to specjalnie powtórka dla tych, którzy przegapili premierę :D
załamałam się, jak im powiedzieli ;( powinni wziąć ślub, nikt by się nie dowiedział, że go nie mieli i byłby spokój :P

ocenił(a) serial na 9
katerinaaa

Zdechłam Sevket i Fehmi na rybkach, mam zaciesz

ocenił(a) serial na 9
Marg_

świetni :D

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Meryem już gotuje Sevketovi :D Dzieje się,ojj dzieje

ocenił(a) serial na 9
Marg_

muszę to zobaczyć w całości :D
szkoda tylko że nie wrzucają po premierze odcinków na youtube, jak na przykład Kiralik ask czy Cilek kokousu

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

no ja też jutro się jeszcze raz obejrzę, bo dziś już mnie wzywają do życia w rodzinie z komentarzem,ze może bym coś zjadła

ocenił(a) serial na 9
Marg_

hahhahahaha :D

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

no co z pracy wróciłam niby o 16 zakręciłam sie dwa razy, przebrałam się i nagle sie okazało,że 17 i się pojawiła znajoma do pyska i pazrów, po tym okazało się,ze 19:30 się zabawa ze znajomą skończyła zaczełam serial oglądać... i nie było kiedy coś zjeść a w pracy też głodem w pewnym momencie handlowałam

uwielbiam nowa reklamówkę foxa
https://www.youtube.com/watch?v=TDWzVLCsYe8

mistrzyniF1

To jaki Ty masz net? Myślałam, że masz nielimitowany.
Bo ja mam z modemem na limit

ocenił(a) serial na 9
Vanessa100

mam nielimitowany, jak odwiedzam rodzinę w wakacje, weekendy i święta ;)
a na co dzień mam limit, aktualnie 6 GB miesięcznie, ale szukam jakiejś dobrej kablowej oferty

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

No zależy gdzie chcesz go znaleźć :P Ale 6 GB to trochu dramat

ocenił(a) serial na 9
Marg_

muszę :D
bo jestem maniakiem, a 6GB dla mnie to koszmar :P

ocenił(a) serial na 10
mistrzyniF1

Gdzie wy ten odcinek oglądaliście. Bo ja dzisiaj lekko chora jestem i może było mówione juz gdzie, ale nie zarejestrowałam :'(

ocenił(a) serial na 9
alicjawoltarel

tutaj było na żywo z tureckiego foxa:
http://www.fox.com.tr/canli-yayin

ale pewnie na ich oficjalnej stronie jest już dostępny, tylko tam jest zawsze na kawałki podzielony

ocenił(a) serial na 9
mistrzyniF1

Wiecie naszla mnie taka mysl po tym odcinku i dluzszej drzemce na sen. W pierwszym sezonie Fathi i Zeynep mieszakli w rezydencji,teraz juz wszystko wskazuje na to ze bede mieszkac u Sevketa,to jesli powstanie 3 sezon beda mieszkac u siebie ? Ciekawa jestem kolejnego odcinka i jakis podsumowan tego w jakims mi znanym jezyku

ocenił(a) serial na 9
Marg_

Kobietki jest szansza na sens sceny z ostaniej sceny z odcinka :D Bo pewnie mamy dobry trop,ale zawsze miło miec jakies potwierdzenie :D

Marg_

Szansa jest jak na stronach rosyjskich zrobią napisy, bo mamy w naszym składzie komentatorskim Malpkę _1 która czyta po rosyjsku, więc pewnie wyjaśni nam tę scenę ;)

ocenił(a) serial na 8
Margoargo

Będę się starała przetłumaczyć jak najwięcej się da :P planuje w ramach treningu spisywać tłumaczenie do pdf, wtedy będę mogła udostępnić, to co udało się wypracować :)
Może jak będzie dobrze szło, to i całe się przetłumaczy :-) tam dużo milczą, więc mniej do tłumaczenia :D

ocenił(a) serial na 8
Marg_

Znalazłam fragment, z napisami (od momentu jak Fatih podchodzi do stołu), nie wiem czy działa link ( https://vk.com/askyenidendizisi?z=video-18435355_171281140%2F71eed53fa7a0fa0655 ). I jak juz podejdzie to mówi:
Ostatnia scena:
F: Ja wybrałem swoją rodzinę…
F: Powiedziałem, że wybrałem swoją rodzinę! Dlaczego mnie nikt nie uściska?
Z: Jaa, Fatih…
Ktoś tam: Fatiih
Shevket: Ty nareszcie stałes się mężczyzną, zięciu.

ocenił(a) serial na 8
mistrzyniF1

Mam 3 wiadomości - 2 dobre i 1 złą :)
Dobra: Znalazłam odcinek z rosyjskimi napisami.
Zła: Nie można go odtworzyć w naszym regionie.
Dobra: Na pocieszenie mam fragment z napisami jak byli u lekarza :) [http://latino-serialo.ru/tureckie_seriali_online/3892-snova-lyubov.html], więc zabieram się za tłumaczenie tego fragmentu. Skoro jest mały fragment to pewnie niedługo dadzą resztę.

ocenił(a) serial na 10
malpka_1

Jak ja bym się chciała dowiedzieć co dokładnie mówiła Zeynep ojcu, o czym gadał Fatih z ojcem w aucie i co powiedziała Fatih w ostatniej scenie, z czego śmiały się Meryem y Yadigar. Matko jak mi źle, że nie rozumiem (pewnie jak połowie z nas ;-)) Płakam rzewnie :'(

ocenił(a) serial na 8
alicjawoltarel

Będę sprawdzać na bieżąco czy pojawiają się jakies inne sceny z napisami - zacznę od tych najbardziej pożadanych :D

ocenił(a) serial na 8
malpka_1

Tłumaczenie, do tej sceny, może nie jest idealne, bo jestem początkująca, ale sens zachowany. Niektóre wyrażenia zmieniłam by miały więcej sensu. Tłumaczenie do scenki u lekarza z linku dodanym w poście, na który odpowiadam:

Fatih(F): Co się stało?
Zeynep(Z): Będzie trzeba oddać krew?
F: Tak.
F: Kochanie, to prosta procedura. Bez tego my nie będziemy mogli się pobrać.
Z: Nie, myślałam, że już wyszłam za mąz (?)
F: Zeynep, chodź, idziemy.
Seline(S): Zeynep, czy ty się boisz?
F: Tak, czy jest wśród nas tchórz?
Z: Ja nie jestem tchórzem, to fobia. Wy nie zrozumiecie.
F: Dobrze, kochanie, ja jestem z tobą.
Z: Nie, Fatih, to nie ma znaczenia czy będziesz blisko czy nie. Oni wetkną (igłę) w rękę.
F: Jestem z tobą, nie bój się.
S: Nie bądź głupia Zeynep, to jak ukłucie komara
Z: To nie tak! Nie wymyślaj, to nie komar!
Z: Jaaa, Fatiiih, Ja coś ci powiem, może zrobią mi znieczulenie? Potem niech zrobią, co chcą.
F: Zeynep, nie głupiej. Tam też robią wkłucie.
F: Uspokój się kochanie.
Pielęgniarka(P): Gotowi?
Z: Ja nie…
F: Dobrze, chwileczkę… Ja gotowy, a ty patrz, że nie ma się czego bać. Odkryjesz to, bo wszystko widać (żyły).
F: Oha, co to?
Z: Aaa, coś mi się stało!
F: Zeynep, zostań!
Z: Nie, Fatih, nie nalegaj, powiedziałam, nie nalegaj!
Z: Ja coś ci powiem, coś bardzo ważnego, coś co się wydarzyło.
Z: Słuchaj, nasza krew jest taka sama jak którakolwiek, wiesz dlaczego?
F: Dlaczego?
Z: Spójrz na swoją twarz, a potem na moją. My jesteśmy ludźmi z tego samego wieku.
F: Nie wymyślaj, Zeynep.
Z: Haa, haa, jak ja was oszukałam, ha? Ja – dziewczyna, która urodziła dziecko. Ja będę bać się małego ukłucia? Mam was!
Z: brak napisów
FiS: Zostań!
koniec sceny :)