PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1270
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc
magazynier_48

Nie mam pojęcia, sama już nie oglądam w telewizji, skoro widziałam w oyginale.

klaudia1300

aaaaaaa; a jaka telnowele teraz ogladasz

magazynier_48

W oryginale oglądam Tierra de Reyes, a po polsku żadnej, bo nie lubię oglądać telenowel z lektorem. Poza tym oprócz RDC w Polsce, jak dla mnie, nie puszczają nic ciekawego.

klaudia1300

fajna z grety laska

klaudia1300

wiesz może gdzie można obejrzeć tę telenowelę(Tierra de Reyes) z napisami angielskimi? szukałam na stronie telemundo, ale nie znalazłam nic ;/

nastka27

Nie wiem, bo ja oglądam po hiszpańsku ;)

ocenił(a) serial na 8
magazynier_48

W Polsce KrólowaSerc jak na razie ma dobrą oglądalność. Myśle że jak od 18 grudnia emisja na Puls2 przeskoczy na 21:30 to oglądalność znacznie wzrośnie :)

ocenił(a) serial na 8
Nina_52

od 20 grudnia do 6 stycznia wlacznie bedzie przerwa swiateczna w emisji. A od 7 stycznia na Puls 2 bedzie leciec o 21:30. A na TV Puls bez zmian( chyba )

ocenił(a) serial na 8
Adasko94

Tak na Puls nie będzie zmiany :)

klaudia1300

a jak to się stanie,że Isidro się zmieni i będzie współpracował z policją? I czy Juancho jest bratem Estefanii i dlaczego chciał spalić Reinę?Jej ojciec miał coś wspólnego ze śmiercią ich rodziców?No i dlaczego Smitch zostawiła Javiera?

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Nie mogę na żadnych stronach z serialami znaleźć tego, wiesz może gdzie mogłabym to obejrzeć ? :)

paula11305

Niestety teraz już się nie orientuję, bo oglądałam już dawno, a teraz te odcinki już wygasły.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

hmm... szkoda nie mam teraz jak oglądać, idę w poniedziałek do szkoły, a to leci po 12 :(

paula11305

Ale na anyfiles są dodawane odcinki z pulsu, więc tam możesz oglądać ;)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Czy Reina odzyska pamięć? Jeśli tak, to w którym odcinku?

paula11305

Reina będzie miała tylko przebłyski wspomnień i to się zacznie około 110 odcinka mniej więcej. Ale całkowicie pamięci nigdy nie odzyska, a przynajmniej nigdy nie było to pokazane.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Dzięki za podpowiedź :)

p_o_n_

Teraz jak się dowiedziałam, że Lazaro będzie z jakąś inną siksą to już mi się odechciało oglądać, bo dla nich śledzę z zapartym tchem tą telkę. Jakoś tak się zawiodłam :/

klaudia1300

A powiedz mi czy Conny bedzie z Isidro? Czy jednak z Chistianem? I co się w ogóle stanie z Isidro?

mariola1618

już dziękuje, znalazłam odpowiedź ;)

magazynier_48

a jak to się stanie,że Isidro się zmieni i będzie współpracował z policją? I czy Juancho jest bratem Estefanii i dlaczego chciał spalić Reinę?Jej ojciec miał coś wspólnego ze śmiercią ich rodziców?No i dlaczego Smitch zostawiła Javiera?

ja1302

Ta zmiana Isidra była trochę naciągana, bo mimo całej sympatii do jego postaci, moim zdaniem za to co zrobił, powinien pójść do więzienia. On będzie po prostu współpracował z Javierem po jakimś czasie żeby uratować Connie. Juanjo jest bratem Estefanii, a ojciec Reiny zabił jego matkę, która pracowała w domu Steffi, przez to Juanjo chciał się na Reinie zemścić. Smith zostawiła Javiera, bo chcieli ją zabić, a ona chciała uratować syna.

klaudia1300

a juanjo pojdzie do wiezienia

magazynier_48

Tak, niestety.

klaudia1300

i nie wyjdzie z wiezienia

magazynier_48

Idzie do więzienia w ostatnim odc, nie jest już pokazane, czy z niego wychodzi czy nie.

klaudia1300

z susana nie bedzie z im w odstanim odcinku

magazynier_48

Będą małżeństwem, ale on idzie do więzienia.

klaudia1300

nie wiesz w ktorym odcinku i za co

magazynier_48

pewnie za to,że będzie chciał spalić Reinę

magazynier_48

Przecież już napisałam, że idzie do więzienia w ostatnim odcinku... A za to, że był w zmowie z Estefanią, która chciała zabić Reinę.

klaudia1300

tojej brat

ocenił(a) serial na 10
magazynier_48

Ja tgeż uważam że Isidro powinien ponieść jakąś karę, nie był krystalicznie czysty, znęcał się nad ludzmi mam tylko nadzieję że nikogo nie zabije...Nibyte jego sceny z connie są takie komiczne i jawi się trochę inaczej, łagodniej ale jednak jest "zły". No coż pewnie fakt współpracy z policja wymaże mu niechlubną kartotekę.
Co do Juanjo to jestem zaskoczona bo nie przejawiał złych cech.
A Susana odpowie za to że wynajeła zabójców na Reinę?I w ogóle jaki miała powód by chcieć ja zabić, bo chyba nie chodziło jej o Victora-zazdrość...

ewelina84

Generalnie to Susana nie zrobiła tego może z zazdrości o Victora, ale raczej dlatego, że przez Reinę skończyło się jej małżeństwo. Nigdy nie poniesie za to kary, bo w sumie nic się nie stało, wydaje mi się nawet, że nikt więcej się już o tym nie dowiedział, że ona tam kogoś wynajęła

Dla mnie akcja z Juanjem była absurdalna, bo on przez cały serial był moim zdaniem uroczy i taki kochany a tu nagle wyskoczyli z taką bzdurą.

A Isidro był tak jakby zabójcą na zlecenie, więc na pewno kogoś zabił, jak nie w trakcie serialu to wcześniej ;) Ale ja już generalnie pisałam, że jak dla mnie całe zakończenie tego serialu było po prostu absurdalne i ostatnie 20 odcinków mogli sobie darować ;P

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Widzisz w normalnym życiu ktoś kto usiłuje kogoś zabić, wynajmuje płatnych zabójców ponosi za to karę, idzie do więzienia, ale cóż to tylko telenowela :P

Wiecie co mnie trochę śmieszy? Sytuacja dzieje się w LV, USA kraj anglojęzyczny, a wszyscy gadaja po hiszpańsku, nie uświadczysz nigdzie amerykanów, nawet wiadomości w tv po hiszpańsku. No jedynie macocha Reiny próbuje coś tam łąmaną angielszczyzna podratować sytuację.

ocenił(a) serial na 9
ewelina84

No wiesz, zachodnie wybrzeże USA to raj dla Meksykanów, którym udało się uciec z kraju. Język hiszpański współistnieje tam z angielskim, więc to akurat nie jest przerysowane w teli :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

No to w porę sobie Susana przypomniała że jej małżeństwo się skończyło przez Reinę. Chociaż w sumie to nie przez Reinę, przecież Victor zdradzał ja z kim popadnie dużo wcześniej, a z Reiną zaczał się zadawać kiedy już planowali rozwód.

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

A ja tam ISIDRO uwielbiam i ciesze sie ze na koncu sie zmienia i nie pojdzie siedziec. Isidro z Connie i Greta z Lazaro to moje ulubione jak narazie parki :) Narazie bo ogladam niestety na bieżąco z pulsem choc co nieco wiem co dalej bedzie sie dzialo :))))

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Nie doszłam jeszcze do tych odcinków z Juanjem, ale jak przeczytałam Twój post to mi szczęka opadła. Przecież on jest uroczy, przesympatyczny! I nagle zrobili z niego łajdaka...

Mam pytanie albo dwa :). Juanjo jest bratem Estefanii i ojciec Reiny zabił jego matkę, która pracowała u Steffi. Rozumiem. Więc została zabita też matka Estefanii, bo jak przypuszczam Juanjo to ten zaginiony brat (brat z szafy :d)?
Bo w telenoweli było, że rodzice Estefanii zostali zastrzeleni, ona schowała się między lalkami, a brata ukryła w szafie. Więc moje pytanie brzmi: jak to właściwie było? Czy ich matka jakimś cudem przeżyła i po latach pracowała u Estefanii? Czy może Juanjo i Steffi to przyrodnie rodzeństwo?

ania705

właśnie ten brat-z szafy

ocenił(a) serial na 10
ja1302

Dzięki :)

ania705

Ale Juanjo to wcale nie był łajdak ;) Ja tam go uwielbiam mimo wszystko ;) Rodzice Estefanii zostali zabici oboje, a matka Juanja była jej nianią, więc u niej pracowała ;) A i Juanjo wcale nie jest tym bratem "z szafy", jest nim ktoś inny xd Bo Juanjo wcale nie został uznany przez ojca Steffi za syna.

klaudia1300

aha,myślałam że to ten-sorry za wprowadzanie w błąd :)

ocenił(a) serial na 10
ja1302

Nie ma sprawy :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Znaczy, źle się wyraziłam z tym łajdakiem. Sorry ;) Chodziło mi o to, że to taki swój chłopak, miły, sympatyczny - naprawdę fajny, a potem nagle wyszło na jaw, że chce się mścić na Reinie i idzie siedzieć. Scenarzyści nam go zepsuli xD
Bo go się da uwielbiać! Fajny jest! ^^
Ah! To już wszystko rozumiem. Po prostu ojciec Estefani miał romans z mamą Juanja. Rozumiem. Bo właśnie mnie to zastanawiało, czy są rodzeństwem przyrodnim, czy prawdziwym. Dzięki :)
Mam rozumieć, że brat "z szafy" też się pojawi? Aż boje się spytać, kto nim jest ;D

I mam jeszcze jedno pytanie! (Tak, wiem, okropna jestem z tymi pytaniami). Oglądam na YT odcinki po hiszpańsku, ale niestety nie wszystkie są dodane. I trochę straciłam wątek, bo dwóch nie widziałam... :(
Reina prosi Smith, żeby pomogła się ukryć jej i Claricie. Reina przebiera się za zakonnicę, uciekają i ukrywają u Smith w mieszkaniu. A potem widziałam odcinek z pogrzebu Octavia, na którym Reina już była. Ujawniła się sama, czy Javier ją znalazł?

Pytanie nr 2 - Reina faktycznie jest szpiegiem, tak jak powiedział jej Supremo?

Pytanie nr 3 - Powiesz mi coś o Supremo? Wydaje mi się, że może jeszcze spoooro namieszać? (Mówiąc wprost - to brat Steffi?)

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie :)

ania705

Ja też właśnie tak patrzę na Juanja ;) Dla mnie on jest uroczy i cudowny (przyznam szczerze, że to mój ulubiony bohater :)) I też byłam zawiedziona, że tak zakończyli jego wątek, bo pod sam koniec oglądałam RDC już tylko dla wątku Susany i Juanja :( Ale i tak go uwielbiam, on z resztą nie do końca był zły.

Ad. 1 Z tego co pamiętam, to właśnie Supremo kazał jej wrócić.

Ad. 2 Ona tak jakby pracowała dla tej całej agencji żeby znaleźć jakieś dowody na Victora, więc można powiedzieć, że była szpiegiem.

Ad. 3 Namiesza ;) Tak, to jest właśnie ten brat z szafy :P On w pewnym sensie też będzie pomagał Estefanii, będzie ją krył i ją bronił i będzie miał romans ze Smith, na końcu są razem.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Dokładnie. Dlatego tak się zdziwiłam, kiedy napisałaś o tej zemście i więzieniu. Zupełnie jak nie on. :)
Pewnie masz rację, że nie jest do końca zły. W końcu dobre rzeczy też robił :) I - moim zdaniem - wprowadzał do serialu trochę komizmu. (Tak na marginesie - przypomniało mi się, jak Susana bije się o Juanjo w barze ;D)

Supremo bratem z szafy? Jeej. Jak on wyrósł! :p
Rozumiem. Czyli w gruncie rzeczy dobry z niego chłopak. A czy on wie, że Steffi to jego siostra?

Dzięki za odpowiedzi :)

PS.- Przepraszam, że tak wypytuję, ale czasem ciężko mi zrozumieć co mówią w oryginale. Szczególnie jak Connie wpada w te swoje słowotoki :d

ania705

Scena z bójką w barze była świetna ;D Generalnie to je uwielbiam wszystkie ich sceny i faktycznie Juanjo jest jedną z niewielu postaci, przy których można się pośmiać :D

Tak, Supremo wie, że Steffi to jego siostra i dlatego będzie jej pomagał.

I spoko, pytaj jeśli masz jakieś wątpliwości, ja chętnie odpowiem, chociaż muszę przyznać, że serial skończyłam już dosyć dawno i nie wszystko dokładnie pamiętam, szczególnie z tych początkowych odcinków. :)
I przyznam, że też miałam czasami problem ze zrozumieniem Connie xd

klaudia1300

a kto jest ojcem nicolasa

magazynier_48

Octavio de Rosas, ojciec Victora.