PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1269
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc
Ramiro_29

Chodziło mi o to, że była najmniej lubianą przeze mnie postacią z tych 'dobrych'. Nie bardzo rozumiałam jej zachowania, może to dlatego.

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Może czasami rzeczywiście trudno było ją zrozumieć. A kiedy Greta dowie się, że to Estefania jest jej matką i kto jej o tym powie?

Ramiro_29

Greta się dowie po ślubie Estefanii i Javiera, bo wtedy Steffi zostanie postrzelona i jak będą zabierać ją na salę operacyjną, to ta sama powie, że jest jej matką. Później Greta będzie rozmawiać z Victorem i Susaną i oni to potwierdzą. Oczywiście Victor będzie znowu próbował ją okłamać, że Estefania sama ją zostawiła, bo jej nie chciała, ale wtedy wtrąci się Susana i powie Grecie prawdę, że to Victor odebrał ją Steffi.

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Greta też będzie na ślubie Estefanii i Victora? Jak ona na to zareaguje, kiedy się dowie, że to Estefania jest jej matką? Może już wcześniej będzie coś podejrzewała.

Ramiro_29

Raczej nie będzie nic podejrzewała. Na początku będzie zła, ale po tym jak Susana wyjaśni jej jak to się stało, zbliży się do Steffi i nawet będzie mówić do niej 'mamo'.

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Greta ma raczej trudny charakter, więc nic dziwnego, że będzie zła, jak się o tym dowie, ale jednak zaakceptuje Stefii jako swoją matkę. Będzie miała do pewnego czasu dwie matki. :)

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Sorry, zawiesiłam się. ;/
Ale Klaudia już Ci wszystko wyjaśniła.

To prawda, Będzie miała dwie matki. Jak później jej córka. ;D

ocenił(a) serial na 8
ania705

Czemu się zawiesiłaś? :) No tak, wiem już chyba prawie wszystko, chociaż czasami pojawia się coś co mnie jeszcze zaskakuje w tym serialu co tam dalej się wydarzy. :)
Kiedy Greta będzie mieć córkę i kto będzie ją wychowywał?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Dużo zajęć. :)
I jeszcze pewnie wiele rzeczy Cię zaskoczy. Wierz mi.
Greta urodzi chyba w 90 - którymś odcinku. Nie pamiętam dokładnie. :/
A o ile dobrze pamiętam będzie ją wychowywał Lazaro i Jackie.

ocenił(a) serial na 8
ania705

Być może tak, ale wiem już całkiem sporo co tam dalej będzie się działo, więc może już tak wiele mnie nie zaskoczy. :) Z tego co tam czytałem we wpisach, to Greta będzie też kiedyś w śpiączce, tak? To będzie jeszcze przed urodzeniem dziecka czy potem? No to będzie miała podobnie ze swoją córką, jak to było z Estefanią, która była jej matką, ale jej nie wychowywała. Kiedy pojawi się ta Jackie?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Masz rację. :)
Tak, będzie w śpiączce. To będzie w... trakcie. Tak, wiem, jak to brzmi xD Ale Greta urodzi będąc w śpiączce.I nawet nie będzie wiedziała, że ma córkę. Dowie się potem. Tylko Victor będzie wiedział o dziecku. Isidro zostawi malucha pod kościołem, w którym odbywał się niby-pogrzeb Grety i tam znajdą ją Lazaro i Jackie. Ona pojawi się w 50-którymś odcinku. Wydaje mi się, że w 57.

ocenił(a) serial na 8
ania705

No to rzeczywiście wygląda bardzo dziwnie, jak ona urodzi to dziecko będąc w śpiączce? I nawet nie będzie o tym wiedzieć. Z tym to chyba coś za bardzo przekombinowali. Jak to się stanie, że ona będzie w tej śpiączce? No właśnie skoro niby potem uśmiercą Gretę, ale później znowu się pojawi to ona też będzie miała już jakąś inną tożsamość? Nie może już być Gretą, tak?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Przez cesarkę. Inaczej chyba nie da rady xD
Niestety nie będzie wiedzieć. Kiedy zapadnie w śpiączkę Victor powie wszystkim, że Greta poroniła... Faktycznie trochę przekombinowane. Poniosło scenarzystów.
Było tak, że Greta przeszła operację. I kiedy rozmawiała z Reiną jej stan się pogorszył i zapadła w śpiączkę.
Hm. W serialu chyba nic nie było o jej tożsamości po uśmierceniu... Chyba była Gretą.

ocenił(a) serial na 8
ania705

No tak fantazja poniosła scenarzystów tego serialu i to bardzo nie tylko w przypadku Grety i jej wątku, ale w ogóle. To jej uśmiercenie miało być niby po to, żeby uniknęła odpowiedzialności za to co zrobiła kiedyś w przeszłości, że zabiła tą koleżankę. Tylko jeśli ona później znowu się pojawi jako Greta to już nie będzie odpowiadać za to, co zrobiła?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Tak. Bardzo ich poniosła ;D
Nie mam pojęcia. Jak obejrzę i się dowiem, to Ci powiem ;d

ocenił(a) serial na 8
ania705

Dobrze, to napisz, jak już będziesz wiedzieć, co się potem stanie z Gretą czy odpowie kiedyś za to co zrobiła czy uda jej się tego uniknąć. Ona potem zostanie na końcu sama i nie będzie z nikim?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Masz to jak w banku. :)
Tak, będzie sama. A szkoda... Mogliby być z Lazaro razem. :(

ocenił(a) serial na 8
ania705

Dzięki w takim razie poczekam. ;)
Szkoda, że to tak poukładali, że Greta nie będzie do końca z Lazaro, bo tworzą taką ładną parę i jeszcze będą mieć córeczkę, ale nie będą mogli jej razem wychowywać. Można powiedzieć, że historia się powtarza, bo prawdziwa matka Grety, Estefania też nie mogła jej wychowywać.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Eureka! Już wiem! :)
W przedostatnim odcinku Lazaro dowie się, że Greta jednak żyje. A w ostatnim odcinku pokażą tylko, jak Lazaro bawi się z córeczką na placu zabaw i dołącza do nich Greta. Wyglądają jak szczęśliwa rodzina. :) I to tyle. Więcej nie było o tym mowy. Więc nie wiadomo, jak potoczyły się sprawy z Gretą. Podejrzewam, że pewnie dalej się ukrywała. :)
Też mi przykro z tego powodu. Oni do siebie pasowali. A jaką piękną mają tą córeczkę!^^ Prawda. Z tym, że Greta pozna swoją córkę, jak ta będzie mała, a Steffi odzyskała dziecko po latach. Greta będzie mogła szybciej nadrobić stracony czas. :) Zresztą w ogóle wydaje mi się, że Lazaro cały czas kochał Gretę. Nawet kiedy był z Jacky. :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

Czyli już dalej nie pokażą jak potem później potoczą się dalsze losy Grety i czy nadal będzie się ukrywać. Ale z pewnością tak będzie.
Szkoda, że ta Jacky tak weszła między nich w ich życie i nie byli potem na końcu parą. Nie widziałem jeszcze tej córeczki Grety i Lazara, ale z pewnością jest tak jak mówisz. :)

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Nie pokażą. :/ W ostatnim odcinku poświęcą im może z minutę. A szkoda, bo moim zdaniem mogliby rozwinąć ten wątek. A potraktowali go trochę po macoszemu. Też tak sądzę.
Szkoda. Miałam nadzieję, że się rozwiodą, a tu figa xD
Musisz zobaczyć! Fajna jest ;D

ocenił(a) serial na 8
ania705

Szkoda, że tak zakończą ten wątek Grety, pewnie że tak mogliby to jakoś rozwinąć, a nie tak nijak to skończyć.
No właśnie też myślałem, że skoro później jednak pojawi się Greta, to Lazaro do niej wróci i na końcu będą razem, ale nic z tego nie wyjdzie. :/
To jeszcze trzeba będzie dość długo poczekać zanim pojawi się ich córeczka.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Też tak myślę. Szkoda.
Tak. Jeszcze sporo odcinków zanim pojawi się mała. :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

A kiedy pojawi się ta nowa dziewczyna Lazara, Jacky? W jakim to będzie momencie?

Ramiro_29

gdy ginie Rocky w 60 odcinku już jest ;) a wcześniej nie pamiętam :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

i Jeszcze jedno: ten Supremo bedzie tylko Estefanii pomagał? przecież Reina też jest jego siostrą przerodnią ale zawsze siostrą. jak to jest naprawdę?

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

i jeszcze jedno: ten supremo bedzie pomagał tylko estefanii? Przecież Reina też jest jego siostrą przyrodnią ale zawsze siostrą? jak to jest naprawde? ;p

melenka

Supremo będzie pomagał Estefanii, bo ją zawsze uważał za siostrę. Dopiero po jakimś czasie się dowie, że Reina też nią jest, ale będzie ją odrzucał, w ogóle jak dla mnie to będzie ją źle traktował na samym początku. Później się to oczywiście zmieni, bo pod koniec zaakceptuje ją jako siostrę.

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

mimo wsystko troche po chamsku> to przecież nie Reiny wina;p

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Kiedy Supremo się dowie, że Reina też jest jego siostrą? A jak zareagowała na to Reina? Bo ona chyba też nie wiedziała wcześniej, że są rodzeństwem. A jeśli wiedziała to i tak straciła pamięć i wszystko zapomniała. Było tam pokazane w jednym odcinku, że Asuncion wcześniej przyznała jej się, że jest jej matką, ale to było przed tym ślubem z Victorem i w tym samym dniu miała wypadek, po którym straciła pamięć i tego też nie pamięta.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Reina dowiedziała się w Madrycie po operacji Clary. Gdy Supermo przyceciał do Hiszpanii bo obwiniał Javiera o zniknięcie Estefanii (słusznie). Była zaskoczona i miała pretensję do brata o to że pomaga Stefii, a to ona odpowiadała za porwanie Clary.

ocenił(a) serial na 8
julia39811

Co Javier miał wspólnego ze zniknięciem Estefanii? Napisałaś, że Supremo słusznie go o to obwiniał.

Ramiro_29

Gdy dowidział się, że to Estefania odpowiada za porwanie Clary zamknął ją w psychiatryku ;) Rodzaj zemsty :D

Ramiro_29

Tak jak napisała Julia, Reinie nie było zbyt miło, gdy brat ją tak traktował. Niestety nie pamiętam, kiedy dowiedział się Supremo, nie zwracałam na niego za bardzo uwagi.

klaudia1300

przyznał, że wiedział od początku znajomości już gdy w jej salonie "znalazł" diamenty.

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Prawda. Tylko znowu Reina dowiaduje się wszystkiego ostatnia. :)

ocenił(a) serial na 10
klaudia1300

Mi też się na początku zachowanie Supremo nie podobało. Nie był fajny. :|

ania705

cały czas mnie irytował, zwłaszcza gdy bronił Estefanii...

ocenił(a) serial na 9
ania39811

Zgubiłam się. Jak to supremo przyrodnim bratem Reiny?
W takim razie Stefi też jest jej siostrą?

Fantastyczka

Supermo jest synem: matki Reiny i ojca Estefanii więc obie są jego przyrodnimi siostrami ;)

ocenił(a) serial na 9
ania39811

Myślałam, że Stefi i Supremo mają wspólnych rodziców.
To ojciec Stefi i Suprema był tym kochankiem Asuncion, przez którego ojciec Reiny odebrał jej córkę?
Wiadomo, dlaczego Supremo nie wychowywał się u boku Asuncion i jak to się stało, że po śmierci rodziców Stefi trafił do adopcji, skoro miał matkę?

Ciężko byłoby stworzyć drzewo genealogiczne bohaterów :D

Fantastyczka

Asuncion była kochliwa ;) Ojciec nie odebrał córki matce, bo ona ją porzuciła, ale chciała odzyskać wtedy Pedro nie oddał jej dziecka. Supremo oficjalnie był dzieckiem obojga rodziców Stefii (może matka Estefii nie mogła mieć więcej dzieci, więc mąż dał jeje dziecko kochanki, tak jak Victor dał Gretą żonie), nikt więc jej nie szukał i dziecko trafiło do adopcji.

Byłoby to troszkę skomplikowane :)

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Oj, tak Asuncion była bardzo kochliwa. Bardzo to wszystko jest skomplikowane, kto jest czyim ojcem, matką, synem czy córką. :) A kim był ten Pedro?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Pedro to ojciec Reiny. :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

Aha, a to w tych odcinkach w telewizji jeszcze nie było o nim mowy, jak on miał na imię, więc jeszcze nie wiedziałem. :)

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

To już wiesz. :)
Pedro jest niby bohaterem epizodycznym, ale w gruncie rzeczy ma spory wpływ na cały serial. :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

No tak teraz już wiem, dzięki Tobie. ;)
To prawda ten Pedro ma duży wpływ na to co tam się dzieje w serialu, szczególnie jeśli chodzi o te zamachy na Reinę. Tyle osób przez niego chce ją zabić. :/

Ramiro_29

jedno mnie zastanawia, przecież płatni zabójcy dostają delikatnie mówiąc "przyzwoite wynagrodzenie" to dlaczego rodzina Ortiz tak skromnie żyła???

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Pedro chyba raczej nie dbał o swoją rodzinę i całe te "wynagrodzenia" za te zabójstwa brał dla siebie, więc dlatego tak skromnie musieli żyć.

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Pewnie Pedro oszczędzał, żeby było na starość, ale ożenił się z Carmen i ona wszystko wydała ;D xD
A tak serio - pewnie chodziło o to, aby nie rzucać się w oczy. :) Ludzie zapewne zaczęliby się zastanawiać skąd stać ich na luksusy. Oto moja teoria! Ale nie wiem, czy trafna. :)