PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1269
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc
ocenił(a) serial na 8
ania705

Tylko, że pewnie niewielu płatnych zabójców dożywa do starości. No to też jest możliwe, że tą całą kasę mogła przepuszczać Carmen i może jeszcze też Delfina. :)
Też tak mogło być, że nie chciał się jakoś za bardzo rzucać w oczy, że ma tyle kasy niewiadomego pochodzenia. Dlatego raczej nie mieszkał w takiej rezydencji jak ma Victor czy Estefania. Myślę, że to może być dobra teoria. :)

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Prawda. Ale Pedro chyba dożył ;D xD
Masz rację. Pomięłam jeszcze Delfinę. :)
Dokładnie. Dzięki! :) Miło, że ktoś mnie popiera xD

ocenił(a) serial na 8
ania705

Było to tam powiedziane, czy pokazane, czy on dożył do starości?
Tak, Carmen i Delfina zawsze miały duże potrzeby i wymagania, więc pewnie spora część tej kasy szła na ich zachcianki. :)

Ramiro_29

zmarł jakoś chyba 2 lata prze rozpoczęciem akcji czyli ok 2004 roku

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Aha, a to ktoś go zabił czy zmarł ze starości? Było to też powiedziane?

Ramiro_29

chyba stefii przyczyniła się do jego śmierci

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Nie pamiętam dokładnie, kiedy umarł Pedro, ale młodzieniaszkiem już nie był ;D
Estefania pod koniec opowiada Reinie, że miała romans z jej ojcem, potem uwięziła go i pokazała mu filmik z Reiną, żeby wiedział, że jego córka jest obserwowana. Powiedziała mu, że jego ukochana Reina umrze z jego winy i zapłaci za jego zbrodnie.
Pedro jest więziony. I teraz nie pamiętam, czy sam się powiesił, czy Estefania mu pomogła. Ale w każdym bądź razie - tak czy siak zginął z jej winy.

ocenił(a) serial na 8
ania705

Pedro też się powiesił? No nie zdziwiłbym się gdyby Estefania jednak mu w tym pomogła. Ona też potem tak samo skończy.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Tak. Chociaż oficjalnie nikt o tym nie wiedział. Oprócz Estefanii oczywiście.
Mi się wydaje, że zrobiła coś podobnego do tego co chciała zrobić z Reiną - chciała, żeby sama się zabiła i powiesiła. I tak też zrobiła z Pedro. Powiesił się sam, ale przez nią.

ocenił(a) serial na 8
ania705

Co ona ma z tym wieszaniem, nie wiem, czy to jest jej ulubiony sposób zabijania. W końcu ona sama też będzie wisiała na drzewie.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Nie mam bladego pojęcia, dlaczego upodobała sobie akurat wieszanie.

ocenił(a) serial na 8
ania705

No tego to pewnie nikt nie wie oprócz niej samej dlaczego sobie to upodobała. Ale ona jest niezrównoważona, więc nie ma się co dziwić.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Prawda. Jako chora psychicznie może mieć swoje dziwactwa. :)

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Nie ma sprawy. :)
Masz rację. Reina nieźle przez niego obrywa. :/
Pedro nas jeszcze zaskoczy! ;d

ocenił(a) serial na 10
Fantastyczka

Hahaha! Prawda! Ja bym się nie podjęła stworzenia takiego drzewa. ;D

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Tak. Niby obie z Estefanią są jego siostrami, ale nie traktował ich tak samo.:|

PS.- Oglądałaś odcinki w oryginale? :)

ania705

ojciec jednej siostry zabił ojca drugiej, który był też jego ojcem, Estefania "zaraziła" go zemstą. Tak obejrzałam całość ;)

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Bardzo to wszystko jest zagmatwane i trudno jest się w tym serialu odnaleźć.
A na jakiej stronie oglądałaś ten serial w oryginale?

Ramiro_29

na seriesflv.net ale większość jest też na YT

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Tylko, że na tym YT są takie podzielone czasami te odcinki na kilka części, a nieraz to niektórych brakuje. Ta jakoś też jest taka beznadziejna w niektórych odcinkach, że nawet za bardzo nie można dobrze rozpoznać tych postaci. :/ Tam są też odcinki z Telemundo takie poskracane o połowę co najmniej.

ocenił(a) serial na 10
ania39811

No tak. To prawda. Estefania miała w tym swój udział. Tylko Supremo się w końcu opamiętał, a Estefania dalej była "zarażona" tą zemstą.

Aha. Tak myślałam, bo bardzo dużo wiesz. :) Czuję, że zostaniesz następną skarbnicą informacji na tym forum. :) ;D

ania705

a chciałabym wiedzieć znacznie więcej ;) niestety moja znajomość hiszpańskiego nie jest taka jakbym chciała :(

ocenił(a) serial na 10
ania39811

To nie wiesz wszystkiego? Nie wierzę! :)
To tak jak moja... :(
Ale trzeba sobie radzić, prawda? :)

ania705

fakt dawno tak często translatora nie używałam ;) mimo to oglądając po polsku czasami coś mnie zaskakuje

ocenił(a) serial na 10
ania39811

To tak jak ja słownika ;D :)
Ja nie wiem, czy coś by mnie zaskoczyło, bo odkąd Puls 2 zdjął "Reinę..." z anteny nie mam możliwości oglądania po polsku. :(
I jeszcze zauważyłam, że pomiędzy wersją hiszpańską a polską są odstępstwa - tzn,. nie wszystko jest u nas tłumaczone dokładnie, słowo w słowo, tylko wszystko sobie skracają.

ania705

fakt często to zauważam ;) ja oglądam na anyfiles bo o 13.30 nigdy mnie w domu nie ma :(

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Antyfiles? Nie słyszałam o tym. To jakaś darmowa strona? Bo chętnie bym sobie obejrzała, a tak jak Ty o 13.30 nie mam szans obejrzeć. :(

ania705

w pełni darmowa :) czasami nawet odcinki po polsku są wcześniej niż w TV :D

ocenił(a) serial na 8
ania39811

O ile wcześniej tam mogą być te odcinki niż te w telewizji?

Ramiro_29

czasami jest 2,3 odcinki dodane jednego dnia przed ich premierą, a czasami są ok. 21-22 w dniu emisji (dodają dwie osoby, jedna ma dostęp do odcinków przedpremierowych)

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Czyli to tak pewnie różnie bywa. To w takim razie będę musiał sobie zobaczyć, czy są tam wcześniej nowe odcinki, zanim będą w telewizji. :)

Ramiro_29

na pewno są bierzące ;)

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Ale świetnie!
Bardzo Ci dziękuję! :) :) :)

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Widziałaś już ten serial w całości w oryginale, a teraz oglądasz go jeszcze też po polsku w telewizji czy w internecie? :)

Ramiro_29

w internecie, bo zazwyczaj wracam do domu po 16. Oglądam jeszcze raz, bo nie zrozumiałam wszystkiego :(

ocenił(a) serial na 8
ania39811

Ja też nie mogę tak dobrze zrozumieć wszystkiego, jak oglądam te odcinki w oryginale. :( Ale i tak już wiem, o co tam chodzi. ;)

ocenił(a) serial na 10
ocenił(a) serial na 8
ania705

Pamiętasz taką scenę z 61 odcinka, w której Smith zostaje zraniona nożem w plecy? Potem tam znajduje ją Javier i zabierają ją do szpitala. Co to była wtedy za akcja, kogo ona tam wytropiła i kto chciał ją zabić? Czy za tym też stała Estefania i jej bandyci?

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Chodziło o diamenty i sprawę zabójstwa Rockiego.
Smith węszy w sprawie Czerwonego Diamentu. Idzie do antykwariusza i dowiaduje się, że w sprawę zamieszany jest Victor. Potem znajdują przy Rockym adres antykwariatu, w którym wcześniej była Smith. Sara idzie tam z Javierem i odnajdują zwłoki tego antykwariusza, który został zabity w takim sposób jak Rocky - ma zaszyte usta. Potem tam wraca i obrywa nożem. Później znajduje ją Javier. Nie pamiętam tak dokładnie, ale to chyba była Estefani sprawa. Zresztą Smith dziwiła się, dlaczego tylko oberwała nożem, a nie została zabita.

ania705

tak i pod wpływem emocji nazywa Smith matką i mówi jej, że nie może go teraz

ocenił(a) serial na 10
ania39811

I mówi jej, ze nie może go teraz... zostawić. :)

ania705

tak coś mi się skasowało ;)

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Spoko. :) Każdemu się zdarza. :)
Przynajmniej mogłam błysnąć. ;D

ocenił(a) serial na 8
ania705

I na szczęście go nie zostawiła.

Ramiro_29

szkoda, że gdy sytuacja jest opanowana "wycofuje się" - znów mówi do niej Smith

ocenił(a) serial na 10
ania39811

Mi też było szkoda. Miałam nadzieję, że jednak coś się zmieni. A on chyba po prostu w pierwszym momencie, a potem, kiedy zobaczył, że Smith wydobrzała znowu zamknął się w sobie, wycofał się. :/

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Tak. :)
Głupio by było, gdyby Smith umarła. :( Ale jak już chyba wspominałam założeniem sprawcy tego wypadku nie było zabicie Smith. :)

ocenił(a) serial na 8
ania705

Całe szczęście, że to przeżyła. Co w takim razie było według Ciebie założeniem tego sprawcy, jeśli nie zabicie Smith? Jeśli to był ktoś nasłany przez Estefanię.

ocenił(a) serial na 10
Ramiro_29

Wydaje mi się, że chodziło tylko o to, aby Smith przestała węszyć. ;) No i chodziło o przekazanie wiadomości - fragmentu zdjęcia.
Zresztą, Steffi chyba nie zabiłaby przyszłej teściowej ;D