Mam pytanie. Czemu Javier w rozmowie z Lazaro i Juanjo stwierdził, że już zaczął się mścić na Reinie? Myślałam, że on już jest z nią szczerze i na poważnie...
Ja też mam pytanie, które być może już było więc sorki... Ale co Reina naprawdę zrobiła Nicolasowi, że on się na niej mści? Szukałam tego wątku ale nie mogłam znaleźć...
Ona tak naprawde nic mu nie zrobila. To wszystko zostalo ukartowane. Dla Nicolasa wmowili ze Reina byla w zmowie z Victorem i ze pomogla wrobic Nicolasa. A dla Reiny powiedzieli jakies klamstwo i ze Nicolas nie zyje . Dokladnie nie wiem o co chodzilo moze ktos sie wypowie co wiecej wie.
Chciałabym się włączyć w tą dyskusję. Mam pytanie kiedy Nicolas dowie się że Reina nic nie miała wspólnego z jego uwięznieniem, że go kochała i myśłała że On nie żyje?
Wiem że dużo większe wrażenie byłoby gdybym poczekała na te odcinki ale jestem niecerpliwa i nie mogę się doczekać aż emisja dobiegnie do tych odcinków :)
Tak, dowie się, ale niestety nie pamiętam dokładnie w którym o pogmatwany i po prostu ciężko się we wszystkim połapać, a wszystkie tajemnice będą wychodziły na jaw stopniowo :)
Sorry, zgubiłam, że ten serial jest dosyć pogmatwany i nie pamiętam co w którym odcinku się działo ;)
Odpowiem, jak będę wiedziała. :)
Póki co jestem na 65 odcinku.
Reina przeczytała w swoim pamiętniku, że Steffi powiedziała jej, że Nicolas nie żyje i że Clarita jest córką Nicolasa, a nie Victora. Było to w dzień ślubu Steffi i Bolivara. Reina rozmawiała z Victorem i powiedziała mu, że o wszystkim już wie. Victor zagroził, że jeśli piśnie słówko zabije jej córkę, ale mimo to Reina chciała o wszystkim powiedzieć Bolivarowi, ale przeszkodziła im Estefania. Potem Victor zaczął Reinę szantażować i ta przysięgła mu, że nigdy nie powie Nicolasowi prawdy.
PS.- Przepraszam, że piszę tak zagmatwanie, ale... tyle się dzieje, że ciężko to ogarnąć ;D
Reina nic Nicolasowi nie zrobiła.
Reina miała wyjść za Nicolasa. Ale został on postrzelony (Victor kazał go zabić, bo myślał, że jego córka - Camila, popełniła przez Nicolasa samobójstwo) czego świadkiem była Estefania. Zrobił się szum, że strzelanina (w której rzekomo zginął Nicolas to porachunki, bo Nicolas jest dilerem - co nie było prawdą). Nicolas chciał skontaktować się z Reiną, ale Estefania powiedziała mu, że Reina nie chce go znać, bo handluje dragami i ją oszukał. Nicolas idzie do więzienia. Odwiedza go tam Stefii i mówi, że Reina jest kochanką Victora i spodziewa się jego dziecka oraz że to przez Reinę poszedł siedzieć.
Z kolei Estefania mówi Reinie, że Nicolas umarł.
a skąd Estefania wie że Nicolas powiedział Reinie ze jest tak naprawdę Nicolasem Nunez? bo w dzisiejszym odcinku powiedziała Reinie zeby dala spokoj Nicolasowi? I kto dzwonił podrzucił do Delfiny list z pytaniem czy nie chciałaby dokonczyc dzieła matki? ;p
przepraszam, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. najbardziej w całej telenoweli uwielbiam wątek Lazara i Grety. Nie mogę przeboleć, że nie będą razem. Przeczytałam wszystkie te posty i chciałam się upewnić i dowiedzieć czy dobrze wszystko zrozumiałam. Wiem, że klaudia1300 jesteś skarbnicą wiedzy, więc mnie poratuj, bo już nie wytrzymam. Czyli Greta w końcu trochę odzyska sprawność, urodzi dziecko Lazara i potem niby umrze, a będzie się ukrywać z powodu zabicia koleżanki, z tym to trochę reżyserzy przesadzili. Na końcu pojawi się w ostatnim odcinku, ale w między czasie będzie obserwowała związek Lazara i tej Jackie? Proszę Cię poratuj mnie i napisz nawet jeśli nie mozesz tu to na maila, proszę Cię napisz wszystko, bo niewiedza mnie dobija. pozdrawiam
a i ostatnie pytanie. powiedziano w którymś z odcinków, ze Estefania kiedyś była razem z Victorem to czemu się rozstali? nie rozumiem oni się kochali czy nienawidzili?
Rodzice Victora wmówili mu, że Estefania miała romans z jego ojcem po to, żeby on nie rozstał się z Susaną i żeby nie związał się ze Steffi. Tak naprawdę, to oni się kochali, ale przez intrygi rodziców Victora nie byli razem.
Nie wydaje mi się żeby Greta obserwowała związek Jacky i Lazara. Ona po prostu po jakimś czasie dowiaduje się, że ma córkę i kontaktuje się z Lazarem żeby ją poznać. I z tego co mówi Lazaro, to akceptuje to, że on już ułożył sobie życie z Jacky i tak będą wychowywać małą Agatę, która będzie miała dwie matki (z resztą Greta też miała dwie - Estefania i Susana). Mimo, że to nie była moja ulubiona para, to też mi było szkoda, że nie byli razem.
To greta urodziła córkę i nie wiedziała o tym? Poplatany ten film a jednak uwielbiam oglądać.. Szkoda ze greta i lazaro nie będą razem
Prawda? Ja myślałam, że padnę ze śmiechu. ;D
Dzięki :) :*
Connie jest tak zakręcona, że chyba już bardziej się nie da. Chwała Bogu zazwyczaj można włączyć napisy, bo przy jej kwestiach to jest baardzo pomocne :d
PS.- Przepraszam, że nie odpisywałam.
Kurcze juz nie wytrzymam.... Kiedy Nicolas dowie sie ze Reina go nie zdradzila??? Prosze o odpowiedz w miare szybka.
Ja tego dokładnie nie pamiętam, nie skupiałam się za bardzo na wątku protów ;) Ale gdzieś około setnego odcinka Javier dowiaduje się, że Clara jest jego córką i też mniej więcej w tym samym czasie Reina mówi mu, że to Estefania wmówiła jej przed kościołem, że Nicolas umarł. Możliwe, że już coś wcześniej się działo, ale ja niestety już tego nie pamiętam :)
HEJ:) Piszę do Ciebie bo oglądałaś już tą telenowelę i wiesz wszystko... mam pytanie: jak Nicolas zareaguje na wiadomość że Estefania okłamała go (odnośnie zlecenia przez Reinę zabicia go i wmówienia Reinie że on umarł) i w jaki sposób zechce się na niej zemścić (bo zakładam że zechce się zemścić na Steffy) ? czekam na odp :)
Reina mówi mu o tym w Madrycie, on wraca do LV i idzie do niej i przytrzymuje ją na łóżku i robi wyrzuty. Ale tak naprawdę wścieka się na nią gdy dowiaduje się, że to Ona stoi za porwaniem Clary. I wtedy zamyka ją w szpitalu psychiatrycznym ;)
W 97 odcinku Estefania przyzna, że przed laty okłamała Reinę mówiąc jej, że Nicolas nie żyje.
A kiedy okaże się, że Clara jest chora Smith powie Nicolasowi, że Clara jest jego dzieckiem, a nie Victora. To będzie w 99 odcinku. :)
Kiedyś Clara zacznie mieć duszności. Asuncion powie wtedy Reinie, że Clara od dawna choruje na serce. Choroba będzie dość poważna, o ile pamiętam będzie mowa o przeszczepie.
Dziękuję za odpowiedź, Aniu. Oj, czyli to niestety będzie bardzo poważna choroba, biedna Clara. Mam nadzieję, że wyzdrowieje. Czyli to znaczy, że chodzi tam o przeszczep serca, tak? Czy Clara dowie się, że tak naprawdę jej ojcem jest Nicolas?
Jak Clara zareaguje na to, że Nicolas jest jej prawdziwym ojcem? Pewnie się ucieszy, bo od początku bardzo go polubiła, kiedy się tam pojawił. Ona potem wyzdrowieje po tym przeszczepie?
Tak, ucieszy się :)
Tak, Javier załatwi jej serce, zrobią operację i będzie w porządku.
To przynajmniej ta historia z Clarą skończy się szczęśliwie. Pozna swojego prawdziwego ojca i wyzdrowieje. A jak to jest z Asuncion, bo ona jest matką Reiny i babcią Clary, kiedy one się o tym dowiedzą, że Asuncion jest dla nich tak bliską osobą? Jak to możliwe, że Reina nic nie wie, że ona jest jej matką?
Najpierw Asuncion powie o tym Reinie. Potem dowie się reszta. Jeszcze trochę trzeba będzie na to poczekać. :)
Reina o tym nie wie, bo myśli, że jej matka nie żyje. Ojciec Reiny powiedział jej, że jej matka nie żyje. A tak naprawdę Asuncion zdradzała męża i on kazał ją zabić. Strzelali do niej kilkakrotnie, ale przeżyła.
Kim był ojciec Reiny? Domyślam się, że pewnie też był jakimś gangsterem jak Victor. Czy on też miał coś wspólnego z handlem diamentami? On zlecił zabójstwo rodziców Estefanii?
Ojciec Reiny był płatnym mordercą, ale o tym prawie nikt nie wiedział. Wydaje mi się, że nie miał nic wspólnego z diamentami, ale mogę się mylić, bo nie pamiętam tego dokładnie. I to on osobiście wraz ze swoimi ludźmi zabił rodziców Estefanii, dlatego ona teraz się mści ;)
Czy ojciec Reiny pojawi się też w serialu, czy będzie tylko o nim mowa? Jeśli on był płatnym zabójcą to ktoś zlecił mu to zabójstwo rodziców Estefanii, czy on sam się na to zdecydował bez czyjegoś zlecenia?
Ojciec Reiny nie żyje, więc pojawi się tylko w retrospekcjach. A ojciec Estefanii był chyba przemytnikiem broni bądź czymś takim. Nie jestem pewna, więc możliwe, że ktoś mu zlecił zabójstwo, ale możliwe też, że była to zemsta, bo Asuncion zdradzała go z ojcem Estefanii. Niestety, jak już napisałam tego nie jestem pewna, bo już nie pamiętam takich szczegółów, ale może ktoś inny oglądał to ostatnio i rozjaśni moje wątpliwości ;)
Tak, ojciec Estefanii był zamieszany w handel bronią to też na pewno miał sporo wrogów, którzy chcieli go zabić. A czy ojciec Reiny znał Octavia de Rosas? Skąd Asuncion wzięła się w posiadłości Victora?
Nie wydaje mi się żeby go znał, przynajmniej ja takiego czegoś nie pamiętam. A Asuncion chyba po prostu przeżyła atak ze strony męża i jak się wykurowała zatrudniła się u Octavia. Z resztą z nim też miała romans ;) W ogóle Asuncion jest chyba najmniej lubianą przeze mnie postacią :P Strasznie naiwna i romansowała z tyloma facetami i twierdzi, że w każdym była zakochana xd