PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10048133}
7,6 4,8 tys. ocen
7,6 10 1 4796
6,5 6 krytyków
Landman: Negocjator
powrót do forum serialu Landman: Negocjator

Jeśli siła ciężkości w narracji przesuwa się na wątki "wydobywczo-polityczne< serial ociera się o notę 9. Kiedy jednak skazuje się nas na notorycznie płaczącą meksykankę, której aktorstwo ociera się o śmieszność, oraz "córeczki-majteczki" i jej przygłupiej mamusi, serial trąca poziomem latynoamerykańskiej Venevisión.
Nie chce wyjść na mizogina, ale bez tych kobiet ten serial byłby po prostu świetny, a tak naciągane 7, bo są momenty gdy chce się przewinąć sceny, a to źle wróży.
Na ogromny plus są te zdjęcia z dronów, pokazujące degradację tej ziemi przez koncerny Petro.

ocenił(a) serial na 7
pawgep77

W punkt. Wątek żony i córki głównego bohatera ukazujący je jako infantylne i trudne do zniesienia od 5 odc. obniża moją ocenę tego serialu

retrosic

A już kpiną jest osadzenie 27latki w roli 17latki....

ocenił(a) serial na 9
pawgep77

To samo pomyślałam. Jestem na drugim odcinku i one strasznie irytują i psują ten póki co bardzo dobry serial

pawgep77

Słusznie zauważyłeś. Ale to dotyczy wszystkich scenariuszy Taylora Sheridana.

ocenił(a) serial na 8
Kazikowy

Nie pamiętam już pierwszych sezonów yellowstone, ale wydaje mi się, że takie wstawki muzyczne były mocniej wpychane w 4 i 5 sezonie. Podobnie tutaj, dla rozluźnienia. Jak wyszło? Trochę nachalne wątki, wciąż z jakimś przesłaniem.

ocenił(a) serial na 7
pawgep77

Rozumiem zabieg Sheridana. Chciał dodać luźniejsze klimaty do poważnych rozmów o ropie. Wyszło jednak karykaturalnie. Mamusia z córunią mają swoje regularne 5-10 minut i jest to najsłabszy moment każdego odcinka.

pawgep77

ja przewijałem :D

ocenił(a) serial na 7
marcin_grygier

Ja już też :}

ocenił(a) serial na 8
pawgep77

Po prostu była żona z córką to kolejne wyzwanie dla głównego bohatera. Nie można powiedzieć, żeby nie trafiały w jeden z modeli współczesnej kobiety. Wkurza, ale jest dobrze oddany.